Kotimaa

Oulun vaalipiirin kan­san­edus­ta­jat vastustavat Pelson vankilan lak­kaut­ta­mis­ta

Uusi vankila korvaisi sekä Pelson että Oulun vankilat. KUVA: Pekka Ala-aho
Kotimaa 8.2.2018 18:54 | Päivitetty 8.2.2018 22:50
Kaleva

Oulun vaalipiirin kansanedustajat eivät hyväksy Rikosseuraamusviraston esitystä Pelson vankilan lakkuttamisesta. Yhteisessä tiedotteessaan 16 kansanedustajaa linjaa, että Pelson vankilan toiminta täytyy turvata jatkossakin.

Rikosseuraamuslaitoksen torstaina julkaisema selvitys puoltaa yhden uuden vankilan rakentamista Pohjois-Suomeen. Uusi vankila korvaisi sekä Oulun että Pelson vankilan.

Kansanedustajien mukaan Pelson vankilan toiminnan turvaaminen on luonteva jatkumo aiempiin hallitusten ja eduskunnan tekemiin päätöksiin. Heidän mukaansa aiempia päätöksiä ei ole tarvetta muuttaa.

Esimerkiksi edellisessä budjettimietinnössä eduskunta otti voimakkaasti kantaa Pohjois-Suomen vankilaverkkoon. Vaalipiirin edustajat vetoavat muun muassa siihen mietintöön. Heidän mukaansa päätöksissä pitää kiinnittää vankeinhoidon lisäksi huomiota toiminnallisuuteen, aluetalouteen ja henkilöstöön.

Tiedotteen ovat allekirjoittaneet seuraavat Oulun vaalipiirin kansanedustajat:

Hanna Halmeenpää (vihr.)
Katja Hänninen (vas.)
Olli Immonen (ps.)
Marisanna Jarva (kesk.)
Niilo Keränen (kesk.)
Timo V. Korhonen (kesk.)
Ulla Parviainen (kesk.)
Juha Pylväs (kesk.)
Antti Rantakangas (kesk.)
Hanna Sarkkinen (vas.)
Eero Suutari (kok.)
Mari-Leena Talvitie (kok.)
Tytti Tuppurainen (sd.)
Tapani Tölli (kesk.)
Mirja Vehkaperä (kesk.)
Ville Vähämäki (ps.)

Juttua muokattu 22.50. Ville Vähämäen puolue korjattu. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Näin on paraskäytäntö uuden vankilan toiseksi vaihtoehdoksi, että Suomi ostaa Venäjältä palelun täällä vankilaan joutuneille, ja siellä pitää myös töitä teettää, kun hengissä pitävät sen pituisen rangaistuksen on saanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatan Rikosseuraamuslaitoksen esitystä uuden vankilan sijoittamisesta Ouluun. Samaan kokonaisuuteen tulisi sijoittaa kaikki putkat ja sellit, mitä alueella on. On luonnollisesti harmillista Vaalan kunnalle jos vankila sieltä pois viedään, mutta taloudelliset syyt ovat niin painavat, että ei niitä voi sivuuttaa. Oulussa on poliisi, syyttäjä, oikeusistuimet, asianajajat, kriminaalihuolto sekä lähes kaikki kuntouttavat ohjelmat. Mikäli iso vankila sijaitsee Vaalassa, kaikki em. tahot kulkee omilla autoillaan asiakkaita tapaamassa Vaalassa ja ottavat km-korvaukset valtiolta. Virkamiehet (poliisit ja vartiat) kuljettaa asiakkaita käräjille Ouluun ja sitten takaisin Vaalaan. Eikö poliiseilla ja vartioilla ole parempaa tekemistä? Kyllä kaiken tämän valtion alijäämän keskellä täytyy kansanedustajilla ottaa realiteetit käteen ja todeta, että kaikkia äänestäjiä ei voi miellyttää. Kansanedustajana Teidän on kyettävä myös tekemään kipeitäkin päätöksiä. Jos ette siihen pysty, olette väärässä hommassa.

Toivottavasti kansanedustajat käyvät lukemassa kansalaisten mielipiteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelson aika on ohi. Suohon tehty vankila ,joka on korvessa ei palvele ketään. Ouluun iso vankila missä tutkarit ja vankeuvangit vierekkäin. Oulun palvelut lähellä samoin poliisi ja käräjäoikeudet. Ouluun saatte työntekijöitä ,Pelson suokorpeen men kukaan. Rahaa säästyy ja tupakkaa. Uskokaa Risen joukkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se menee "käärmekin pyssyyn", kun tarpeeksi kauan yritetään. Olisipa ollut mielenkiintoista nähdä, miten oululaiset keskittäjät olisivat valinneet , jos olisi ollut kyseessä ydinvoimalan sijoitus kaupunkiin. Se olisi varmaan joutanut sijoittaa muualle haittaamaan. Kuvaa hyvin nykyaikaa, että samalla kun hartiavoimin keskitetään kaikki työpaikat kasvukeskuksiin, niin samalla puhutaan muuttotappiokuntien asuntojen näennäisistä romutuspalkkioista. Voimattomia taidamme olla rahavallan edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä asiaa puhut, täällä Oulussa alkaa olla ahtaat paikat, voisi osan sijoittaa muualle. Ei tänne kaikkia tarvitse kasata. Ei ole mukavaa kun maaseudut ajetaan ahdinkoon. Pitää olla asumisen vapaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep, ei Pelsoa saa lakkauttaa, kyseinen paikka työllistää ihmisiä, eikä rikollisuus ole mihinkään hävinny Pohjois-Suomesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt nähdään onko Sipilä ja kepu sanojensa takana. Todellinen konkreettinen esimerkki. Vai viekö Orpo Sipilää kaikessa kuten viime vuosina on tapahtunut. Risen esitys on kokoomustaustaisten jälkeä. Lieneekö esim. Westerbacka ollut ensimmäistä kertaa Oulussa. kun joukkonsa kanssa piipahti paikalla. Kokoomus, jos mikä, onsiltarumpu ja asfalttitie kesämökille - ilmiöiden huikaiseva jatkojalostaja. - Anteeksi vain suorapuheisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samahan tuo missä ne linnat sijaitsevat. Pääasia, että sellejä riittäisi kaikille roistoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettakka kaikki ihmiset lapsesta vanhuutee rehellisiksi ja laatikaa lait niin ettei tarvitse rikkoa lakia ja kun ei ole muuta vaihtoehtoa niin sosiaali laki pitäisi olla sellainen että jokainen saisi avun ajoissa ei tarvitsisi silloin rikkoa laki kannatti tai ei mutta ylläpito ihmisellä on oltava oli miten tahansa oli työtä tai ei

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelson vankilaa ei käytännössä enää ole tämän kevään jälkeen. Politikkojen on tehtävä järkevä päätös, että Oulun Hiukkavaraan saadaan Pohjois Suomen vankila.
Onneksi Rikosseuraamuslaitos teki ainoan oikean päätöksen ja sitä on irtopisteiden kerääjien turha vastustaa.
Uudessa vankilassa kaikki toimii hyvin toivottavasti kansanedustajat eivät pilaa hyvää asiaa.
Oulu on Pohjois Suomessa ainoa mahdollinen paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävettää, miten tyhmiä ja asiantuntemattomia tämän alueen kansanedustajat on! Suurvankila Ouluun on ainoa oikea ratkaisu ja Hiukkavaarassa on jo alue valmiina, jossa poliisi on jo samalla alueella. Pelsoon täytyy rakentaa kokonaan uusi vankila se nykyinen on purku kunnossa. Pelson sijainti on erittäin huono ja näillä toimilla vaan vesitetään erittäin onnistunut suunnitelma. Toivottavasti Oululaiset eivät koskaan enää äänestä näitä kansanedustajia, varuskuntakin olisi vielä täällä jos Oululaiset ministerit ei olisi antaneet sitä pois vapaehtoisesti, onneksi ei enää päässeet kansanedustajaksi, tämä lista on nyt Oulun vankilan lopettajista, koska vain yksi Pohjois Suomen vankila tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei työpulasta kärsivään Vaalaan voida rakentaa sitä uutta vankilaa? Sekin on Oulun lääniä.

Hävettää tuollaiset kommentit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti nämä kansanedustajat on Kainuusta kaikki, kun haluavat Oulun vankilan lopettamista? Pelson vankila pitää rakentaa kokonaan aivan uusi suohon homehtuneen tilalle. Karjatalous ei ole vankilan ydinosaamista nykyaikana, käräjäoikeus ja poliisivankila sijaitsee myös Oulussa, miten kuljetukset poliisivankilasta Pelsoon. Oulussa on ollut vankila jo vuosisatoja ja Pelson soille perustettiin varavankila maatalouden tarpeisiin, pikkurikollisille vasta kymmeniä vuosia sitten. Rautatie logistikka pelaa Ouluun. Ei uskoisi, että alueen vankila annetaan Vaalaan. Aiemmin Te annoitte kaikki sotilaat ja varuskunnat esikuntineen Oulusta pois, nyt sitten on vuorossa vankila, joka asia pitää pilata, vaikka olisi kuinka hyvä. Onneksi Helsingissä ollaan täyspäisempiä, siihen itää luottaa ja Rikosseuraamuslaitos on laskenut miljoona säästöt, jospa se riittäisi, myös Oulun vankilan paremmuuden, hyödyt, saadaan hyvää työvoimaa helposti Ouluun, logistikka paras, poliisi, erikoisosaajat tulee Ouluun, muttei Pelsoon!, Oulun toivo on ainoastaan Helsingin päättäjien varassa joka ei ole aina ollut Oulun etu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansanedustajat vastustaa kaikkea, eivätkä tiedä silti mistään mitään.
Ouluun on rakennettava uusi vankila, vaikka nykyinen on toimintakunnossa vielä kymmeniä vuosia.
Kustannus säästöt on niin huikeat ja edut uudessa vankilassa työntekijöille, myös asiakkaille.
Kansanedustajat ei saa pilata tätäkin asiaa.
Mietityttää välillä, miksi kaikki hyvät asiat Oulun alueella torpataan, vastaisiko joku kansanedustaja tähän.
Missä on luvatut valtion työpaikat jotka luvattiin entisten tilalle, kokoomus ja demarit??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi iso vankila pitää rakentaa Vaalaan. Ei Ouluun. Siltarumpupolitiikan aika on ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iso uutta vankilaa ei pidä missään nimessä rakentaa vaalaan missä todella huonot yhteydet muualle Suomeen. Ja muutenkin vankien siirtely hankalaa! Uusi paikka vaikka Liminkaan!
Ei missään tapauksessa korpeen tai vaalaan keskelle ei mitään!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelän HERRAT ne haluaa vaan lisää syrjäkylille työttömiä ja autioittaa seudun,kuten tärkiän työpaikan Vaalassa olevan Pelson vankilan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman ihmetyttää nuo oululaiset nimet. Vankila Oulussa toisi vain lisää työpaikkoja kaupunkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä on kuusi kansanedustajaa Oulusta, joita ei kannata ainakaan missään nimessä äänestää koskaan vaaliessa! Mitä se hyödyttää Oululaisille kansan edustajille, jos Oulun vankila lopetetaan ja 150 työpaikkaa lähtee Vaalaan.
Eipä tuossa silti taida ollut kuin 1-2 paljasjalkaista Oululaista. Pelsoon on hirvittävän kallis rakentaa kokonaan uusi Pohjois Suomen vankila, että tuskin Etelä Suomalaiset niin tyhmiä ovat ja alkaa sitä maksamaan, toivotaan ainakin Oulun voittavan, mihinkäpä valtion toiminnassa voi luottaa, se on pelkkää jako politikkaa ja kun alueen kansanedustajatkin ovat yksimielisesti Pelson kannalla!
Tietysti oman alueen kansanedustajan pitäisi automaattisesti pitää Oulun vankilan puolta, mitä Helsingin Rikosseuraamus laitos ylivoimaisesti pitää parhaana ja esittää, mutta nämä eivät halua Oulua, vaan esittävät Pohjois suomen suurvankilaa Pelsoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi.vankila.miettikää.mitä se tuottaa ei mitään.jos muutama työpaikka menee niin menkööt.onhan isompiakin työpaikkoja mennyt.jännä jutska että ovat edustajat huolissaan muka.täyttä pelleilyä ja oman minän ajamista.vankilat ovat näille rikollisille lepokoteja ja yhteiskunta maksaa kalliisti kaiken.lisää typeriä kansanedustajia ja niitähän piisaa.myykää vankienhoito esim venäjälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image