Kotimaa

Oulun lentoaseman laajennukseen valtion rahaa

Oulun lentoaseman laajennukseen saadaan valtion rahaa.
Kotimaa 30.1.2009 12:30 | Päivitetty 30.1.2009 19:20
Kaleva, STT
Oulun lentoaseman laajennus saa valtion rahaa osana hallituksen elvytyspakettia. Hallitus osoittaa hankkeeseen kuusi miljoonaa euroa. Koko hanke maksaa 21 miljoonaa euroa. Finavia antaa 13 miljoonaa euroa ja loput rahat kerätään Oulun seudulta.

Hallituksen elvyttävästä lisäbudjetista päätettiin perjantaina. Oulu-Seinäjoki-radan peruskorjaus jatkuu keskeytyksettä. Hallitus osoittaa korjaustyöhön 42 miljoonaa euroa.

Hallitus sopi vaikutuksiltaan kahden miljardin euron elvytyspaketista. Paketin työllisyysvaikutuksen arvioidaan olevan 25 000 henkilötyövuotta.

Paketin painopisteenä ovat työllisyyttä edistävät toimet. Näitä ovat etenkin väyläinvestoinnit, rakentaminen ja työnantajien Kela-maksun poistaminen. Perustienpitoon tulee 50 miljoonaa euroa ja perusradanpitoon 21,5 miljoonaa euroa. Monia väylähankkeita aiennetaan alkaviksi tänä vuonna. Koulujen korjauksissa aloitetaan yhteensä 77 miljoonan euron hankkeet.

Työnantajien Kela-maksun poistaminen rahoitetaan lähinnä teollisuuden välillistä verotusta kiristämällä. Poistaminen aloitetaan portaittain huhtikuun alusta. Rahoitusratkaisut tehdään maaliskuun kehysriihessä.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen korosti luottamusta tulevaisuuteen. Hän sanoi, että kyllä me tästä selviämme, vaikka tiukkaa onkin.

Osana ratkaisua on myös se, että hallitus sitoutuu ottamaan käyttöön takuueläkkeen vuoden 2011 maaliskuussa. 685 euron takuueläkkeen tavoitteena on turvata pienimpien eläkkeiden kohtuullinen taso. Rahaa käytetään tähän 111 miljoonaa euroa vuodessa.

Pääministeri Matti Vanhanen luonnehti paketin sosiaalipoliittisia tavoitteita sanomalla, että kaveria ei jätetä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Oulu on tällä hetkellä lähes täysin kotimaan liikenteen kenttä. Lähes kaikki lennot suuntautuvat Helsinkiin tai tulevat sieltä. Joten Tampere ei Ryanairin lennoilla Oulua ohita. Tamperelaiset eivät lennä Helsinkiin, elleivät jatka sieltä matkaa johonkin muualle, kun sinne pääsee kätevämmin junalla. Bisnesmatkustajille viidenkin tunnin junamatka Oulusta Helsinkiin ja takaisin on liian pitkä. Jos matka-aika lyhenisi esim. 3 - 3,5 tuntiin, voisi Oulu-Helsinki -lentoreitti kärsiä liikematkustuksen siirtymisestä junaan. Nykyään lentämiseen tuhrautuu väkisinkin sen n. tunnin lennon lisäksi aikaa ainakin toinen mokoma turvatarkastuksiin, lähtöselvityksiin ja maakuljetuksiin ennen kuin ollaan keskustassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tossa ei ole mitään järkeä! Lentoyhtiöt supistaa liikennettä ja pienentää koneita! Oulu mainostaa itseään suomen toiseksi vilkkaampana kenttänä... it kupla on puhjennut eikaa sitten...tampere menee oulun edelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsalon kenttä on Suomen toiseksi vilkkain kenttä ja jotta tuo paikka pidetään, on toimintaa kehitettävä ja kenttää sekä terminaalirakennuksia laajennettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Vielä lisää kansainvälisiä lentoja Oulusta niin ei tarvitse pysähtyä aina muualla Suomessa jos menee jonnekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rautatieaseman parannus olisi ollut kauaskantoisempi investointikohde samaan aikaan kun Seinäjoki-Oulu rataa kehitetään. Lentokenttä on nykyiselläänkin sopivan kokoinen ottaen huomioon liikennemäärät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellisille kirjoittajille: Kannattaa muistaa, että yleensä Finavia rahoittaa lentoasemien rakentamisen ja laajentamisen jokseenkin täysin omalla rahoituksellaan (lentoyhtiöiltä ja -matkustajilta kerättävillä maksuilla, siis ei verovaroilla). Se on siis jo poikkeuksellista, että laajentamiseen nyt tulee edes tuo 6 miljoonaa euroa budjettiarhoitusta (= verovaroja).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitaan isompi rata että kaikki koneet voivat laskeutua ihan A380 myöten. Se olisi oikea piristysruiske.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma. Tulevaisuudessa kun joudun lentämään yhä enemmän ja enemmän, niin sitä kaipaa tälläistä. Toivottavasti saadaan seuraavalle nousukaudelle uusia yhteyksiä suoraan Oulusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junalla mennään...jos lukisit asian niin kuin siinä sanotaan. Valtio 6 milj, Finavia 13 milj...niin siihen jää 2milj Oulun seudulta, joten ei tarvitse enää raapia kuin muruset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Waaauuw! Kyllä Oulun(salon) kenttä kaipaakin laajentamista ja kaikkea. Eikö se ole Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä? En oo 100 varma, mutta top 5 joukossa ainakin. Kerrankin pohjoiseen satsataan. Kiitos! Thank you! Tack! Merci! Grazie!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulin että hallitus osoittaa 21meur laajennukseen. Ehei. Valtio pistää 6Meur ja muut loput. OIlisikos uutisen voinut otsikoida oikein? Oikea muoto olisi ollut: lentokenttä saa 6 miljoonaa euroa. Loppuhan pitää vielä raapia muualta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On meillä vain "mahtavat" ihmiset hoitamassa yhteisiä asioitamme, Luojan kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten on parkkiruutujen asiat lentokentällä, kun remontti on tehty. Nyky tilanne on hävyttömän huono.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu. Mutikainen ja muut menkääpä katsomaan esim. Kuusamon kenttää joka on Oulua puolta suurempi ja jossa on matkustajia VAIN 4 kk vuodesta. Sama juttu Rovaniemi ja muut lapin kentät. Mutta lentokenttien aluepäällikköhän asuu itse Rovaniemellä ja vetää törkeästi kotiin päin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

18:45
Ministeri Mykkänen lupasi: Vaarallisten henkilöiden säilöönottoperusteita tarkennetaan Oulun tapausten takia
17:42
Mäkäräinen sijoittui 21:nneksi pikakilpailussa, ammunta vei jälleen menestystoiveet
17:27
Pyhäjärven kaivoksella kuvataan tv-sarjaa 700:n metrin syvyydessä – Tuottaja: "Tästä tulee erilainen kuin aiemmin nähdyistä pohjoismaisista sarjoista"
17:06
Orpo oikoo poliisikyselyä: Kokoomuksen ansiosta poliiseja koulutetaan maksimimäärä – "Haluan lisää poliiseja Suomeen"
16:39
Maastohiihto–jääkiekko 20–0 – Vuoden urheilijaksi on valittu vuosina 1947–2017 kuudentoista eri lajin urheilijoita
16:36
Jääkiekon World Cupia ei pelata ensi vuonna
16:32
Suomessa paljastumassa useita uusia kartelleja – yritysten rangaistuksia halutaan koventaa
98
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
83
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
59
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
52
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
36
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
29
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
28
Talvikunnossapito paranee 1500 kilometrillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – katso kartalta, missä tilanne muuttuu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pidätkö aletarratuotteita ostavia köyhänä?

Hölmöintähän tässä kauppojen ruokahinnottelussa on se, ettei hintaa lähdetä alentamaan heti tavaran tultua kauppaan, jol... Lue lisää...
meniskö järkeen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image