Kotimaa

Oulun lentoaseman kiitotiet kiinni heinäkuussa, varakenttä to­den­nä­köi­ses­ti Kemiin

Oulun lentoasema hiljenee matkustajista ensi kesänä reilun kuukauden ajaksi. KUVA: Soini Teija
Kotimaa 17.11.2016 6:12
Kari Sankala

Finnair ja Norwegian eivät ole vielä päättäneet, miten ne järjestävät Oulun lentoyhteydet ensi kesänä juhannuksesta heinäkuun loppuun. Oulun lentokentän kiitotiet peruskunnostetaan tuolloin, ja kenttä on suljettu liikenteeltä.

Todennäköisin varakenttä on noin 100 kilometrin päässä oleva Kemi, jonne järjestettäisiin bussiyhteydet.

– Kesän suorat lennot Pohjois-Suomesta etelän kohteisiin lennetään Kemistä eli lennot Palma de Mallorcalle ja Kreetan Haniaan ajalla 20.6.‒9.8.2017, kerrotaan Finnairin viestinnästä.

Pyöreän 200 kilometrin päässä lentokentät löytyvät Rovaniemeltä, Kuusamosta, Kajaanista ja Kokkolasta.

Lomakuukausi heinäkuu on perinteisesti Oulun lentokentän hiljaisin kuukausi. Matkanjärjestäjät arvioivat, että haitat jää liikematkailun suhteen vähäisiksi, kun business-väki on lomalla.

Viime heinäkuussa Oulussa tilastoitiin 68 000 lentomatkustajaa. Lokakuussa matkustajia oli 98 000.

Oulu on Suomen toiseksi suurin lentoasema matkustajamääriltään. Oulun lentokentän matkustajamäärät ovat kasvussa ja on ennakoitu, että miljoonan matkustajan rajapyykki menee rikki tänä vuonna.

Lue lisää 17.11.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Mitä ihmettä porukka taas räksyttää.!. Täytyyhän kiitorataa korjata ja uusia laitteita asentaa, että koneet laskeutuvat turvallisesti. Elokuussa ne, jotka haluavat mennä lentokoneella voivat taas turvallisesti matkustaa Oulunsalosta. Minua eivät lentokoneet häiritse, vaikka asun kentän lähistöllä. Päinvastoin tuntuu hieman oudolta, kun koneet eivät laskeudu eivätkä lähde. Aivan käsittämätöntä hölmöyttä on sekoittaa kentän korjaamiseen puoluepolitiikkaa! Kas kun kukaan ei ole vielä todennut, että kiitoratojen korjaaminen on hallituksen tai jopa opposition syytä! - Voihan sitä joskus mennä junallakin, mutta kun lentämällä pääsee Helsinkiin alle kolmellakymmenellä eurolla (29 e.) ja palatakin voi samoin. Minusta Helsingissä käynnistä lentokoneella kannattaa maksaa 58 e., kun nyt pääsee junalla Vantaan kentältä Helsingin keskustaan viidellä eurolla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aijon nauttia jokaisesta hiljaisesta sekunnista ! :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että ihan toiseksi suurin? Eipä ole häävi. Suljetaan kenttä, nopea junayhteys Helsinkiin, jossa Suomen ainoa kenttä + varakentät Turussa ja Tampereella. Jo nyt joutuu tekemään mutkan Hesan kautta, jos haluaa minne tahansa muualle. Kaikki lentotiet vievät stadiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi on, mutta Suomeen ei osata tai haluta rakentaa junaa, jolla pääsisi 4 tunnissa Helsinkiin. Japanilaiset osaa tämänkin. Nämä pohjoisen kentät ovat täysin tarpeettomia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Japanissa on 127miljoonaa asukasta...Ei mitään järkeä investoida tyhjenevään muutaman eläkeläisen asuttamaan erämaahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kemiin meitä insinöörejä on helpompi lennättää, vähemmällä julkisuudellaa päästään kotoutumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu-Helsinki on mukavin tapa mennä junalla, matka-aika keskustasta keskustaan on kuusi tuntia. Lisäksi tuo nopeutuu ensivuonna entisestään kun tuo iso rataprojekti valmistuu. Voi jaloitella, käyttää läppäriä, syödä vaikka omat eväät eikä odotella kentällä että pääsee vetämään munasilleen ja huolehtimaan ettei mukana ole mitään sylkitippaa isompaa nestemäärää tai joutuu koppiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on taas täämöistä kepulaista aluepolitiikkaa. Kyllä Suomen kokoiseen maahan riittäisi ihan hyvin ja riittävästi yksi lentoasema, yksi suurkaupunki ja yksi puolue, eli kansallinen kokoomus. Landelle voisi jättää pari tuhatta jyväjemmaria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleepa turvallinen ja rauhallinen lentokentäntie..jospa ne sieltä kaakkurin suunnaltakin tulevat ehtivät hyvin oikealla kaistalla kotiinsa tai minne menevätkään?
Maahamme ei kyllä enempiä kokoomuslaisia tarvita..tämä nykynenkin jää oppositioon räksyttämään kohta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kemin kautta linja-autolla kiertäen matka-aika vähintään 5 tuntia.

Ei tarvitse montaa sekuntia miettiä Pendolinon ja bussi-lentoyhditelmän välillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentoliikenteen vois Ouluun lopettaa kokonaan nyt, kun junakin pysätyy Kempeleessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsalo vaatisi toisen rinnakkaisen kiitotien, mutta ei taida löytyä Finavialta 34 miljoonaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä kotimaassa pysyn kun tuolla ulkomailla levottomuudet yltyy ja muuria rakennetaan joka maahan ja piikkilankaa vedetään uimarannoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menkää junalla sillä on mukava matkustaa itse kuljen työmatkat betoni viidakkoon junalla pääsee keskusta keskustaan ja käyttää sähköä ei pahemmin saastuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa jäädä lentäminen vähäksi aikaa. Vaikka oulunsalon kentältä olisi kuljetus kemiin ja takaisin paluumatkalla, niin mitenkä on hoidettu jatkoyhteys lähikuntiin? Ei mitenkään. Ei vaan ole julkisia yhteyksiä illalla myöhään lähikuntiin päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingin kenttä riittää mainiosti Suomen kokoisessa maassa. Nyt meillä on täälläon rata yhteys asemalle ja länsi metrolla pääsee kätevästi business paikoille. Ouluun voi yhteydet hoitaa netillä, jos joskus tulee tarvetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image