Kotimaa

Oulun in­ses­tioi­keu­den­käyn­ti: Isä myöntää lapsen törkeän seksuaalisen hyväksikäytön

Insestioikeudenkäynti alkoi keskiviikkoaamuna Oulun käräjäoikeudessa. KUVA: Pekka Peura
Kotimaa 26.10.2016 10:09 | Päivitetty 26.10.2016 11:21
Mirja Niemitalo, Juha Vainio, Heikki Uusitalo

Oulun insestioikeudenkäynti alkoi keskiviikkoaamuna syytetyn asianajajan kertomalla uutisella. Lapsensa törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty 51-vuotias isä myöntää syytteen oikeaksi. Näin sanoi Lännen Medialle syytetyn asianajaja Kari Eriksson ennen oikeudenkäynnin alkua Oulun käräjäoikeudessa.

Isää syytetään nyt 26-vuotiaan tyttärensä törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka ajoittui vuosille 1999–2008. Uhri oli tekojen alkaessa 9-vuotias. Miehen epäillään olleen sukupuoliyhteydessä lapseensa 1–3 kertaa viikossa.

Alaikäinen tytär tuli useita kertoja raskaaksi ja hänelle tehtiin abortteja. Hän myös synnytti isälleen yhden lapsen.

Asianajajan mukaan syytetty isä katuu tekojaan.

– Näin hän on ilmoittanut, asianajaja sanoo.

Istunnossa kuullaan, mitkä asiat syytetyn isän mielestä ovat johtaneet syytteessä kuvattuihin tapahtumiin.

Oikeudenkäynti on julkinen asianomistajana olevan 26-vuotiaan uhrin toivomuksesta. KUVA: Pekka Peura

Oikeudenkäynti käydään kolmen tuomarin kokoonpanolla. Väitettyihin seksuaalirikoksiin syyllistynyt isä työskenteli Oulussa ollessaan vuosia Oulun käräjäoikeuden lautamiehenä.

Laajaa ennakkokohua nostattanut seksuaalirikosoikeudenkäynti käydään poikkeuksellisesti avoimin ovin.

Oikeudenkäynti on julkinen asianomistajana olevan 26-vuotiaan uhrin toivomuksesta. Syytettynä oleva 51-vuotias asianomistajan isä olisi halunnut oikeudenkäynnin salaiseksi.

Oulun käräjäoikeuden päätöksen mukaan asian käsittely on julkista lukuunottamatta myöhemmässä vaiheessa käsiteltävää Oikeuslaboratorion tutkimustodistusta, jonka salassapitoaika on 60 vuotta.

Kaleva.fi seuraa oikeudenkäyntiä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

tosi järkyttävää ja ehkä kaikkein eniten pitäisi olla sosiaalitoimen tässä syytettynä, hehän ovat antaneet tilanteen jatkua pitkään, eikös se ole melkein heitteillejättö?
Omat kokemukseni tästä lastensuojelusta ovat lähinnä, että asioita hyssytellään ja piilotellaan, eikä todellisia asioita uskalleta sanoa lainkaan. Usein myös käy niin, että tuntuu, että halutaan turvata vain oma tausta ja toiminnan edellytykset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tässä pitäis syyttää sosiaalivirkailijoita myös. Aivan käsittämätön tapaus heiltä! Ei tätä voi tajuta, miten he ei ole puuttuneet asiaan!!! Poika joutui pienen rikkeen takia ns.alaikäisenä sosiaaliviranomaisten puhutteluun. Oli kysytty käyttääkö alkoholia? Hän oli vastannut, että on joskus ottanut kaljan pari. Tästä tunnustuksesta tuli kaksi "sosiaalinaista" kotikäynnille meidän vanhempien luokse, kirjoitteleen papereita... ei mitään aivan oikein, ei siinä mitään, mutta tällainen insestitapaus, jossa lapsi raskaanakin monta kertaa... en vain jaksa tätä ymmärtää!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkyttävä tapaus! Hienoa että uhri on uskaltautunut julkisuuteen. Pohdituttaa vain, että kuinka paljon tällaisia tapauksia on tässäkin maassa, jotka eivät koskaan tule julkisuuteen. Jos uhrilla ei ole kielitaitoa, voi olla että asia ei koskaan tule viranomaisten tietoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaista on tapahtunut Suomessakin paljon ja kautta aikojen. On paljon naisia, jotka ovat ehtineet jo vanhuusikään ja eivät ole koskaan uskaltaneet kertoa kenellekkään, mitä lapsuudessa on tapahtunut. Jo ns. vähäinenkin seksuaalinen hyväksikäyttö lapsuudessa, ilman sukupuoliyhteyttä, on aiheuttanut monille suomalaisnaisille ikuiset traumat ja ongelmat omissa parisuhteissaan ja elämässään. Tämän tytön tulo julkisuuteen on kunnioitettava teko ja on avuksi näille "hiljaisille" maamme naisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella järkyttävä tapaus. Näin aamulla naisen haastattelun aamuteeveestä, nuori nainen vaikutti todella sympaaattiselle ihmiselle. Oli rohkeaa tulla julkisuuteen tämän asian kanssa. Paljon voimia hänelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kaiken me veronmaksajat kustannamme"

On se niin väärin, kun tummat kallet tulee tänne irvailemaan,
ja oma kansa maksaa... miksi näin...?

Kysyy epätietoinen ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos halutaan vastaavat törkeydet saada vähenemään, niin tämä on ainoa keino. Eli tulla julkisuuteen. Kunnioitan todella todella paljon tätä nuorta naista. Toivottavasti muutkin vastaavaa kokeneet uskaltavat tehdä samoin. Tämmöisen tekijää ei ikinä tarvitse sääliä, vaan tuoda nimi ja naama julki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä
6:26
Kolmikymppinen nainen kaahasi karkuun varastetulla autolla Haukiputaalla – poliisipartio kiilasi pakoauton
6:00
Maailman onnellisin maa – helpolla hyvinvointivaltiossa ei pääse, jos on vanha tai sairas, usein yhtälöön kuuluu myös köyhyys Lukijalta
6:00
Ihmiskontakteja kaivataan raha-asioissa edelleen, ja Oulun OP:ssa päädyttiin laajentamaan kassapalveluita – Oululainen Ritva Juntunen, 81, hoitelee pankkiasiansa ilman mitään älylaitteita Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

188 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image