Kotimaa

Oulun "insesti-isä" ei valita tuomiostaan, syyttäjä tyytyväinen tuomioon

Tytärtään hyväksikäyttänyt mies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa kahdeksan vuoden vankeuteen. KUVA: Pekka Peura
Kotimaa 31.10.2016 11:35 | Päivitetty 31.10.2016 11:47
Susanna Kemppainen

Tyttärensä törkeästä hyväksikäytöstä tuomittu mies ei aio valittaa tuomiostaan hovioikeuteen.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime viikon keskiviikkona 51-vuotiaan miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Käräjäoikeus katsoi, että mies käytti hyväkseen tytärtään 1.1.1999–24.1.2008 Oulussa. Tytär tuli hyväksikäytön seurauksena useita kertoja raskaaksi, hänelle tehtiin useita abortteja ja hän synnytti isälleen lapsen.

Oikeus määräsi isän maksamaan hyväksikäyttämälleen tyttärelle 45 000 euron edestä erilaisia korvauksia.

Miehen puolustajaksi määrätty asianajaja Kari Eriksson kertoo, että isä tyytyy tuomioonsa eikä aio valittaa siitä eteenpäin.

– Käsityksemme mukaan langetettu rangaistus vastaa tapahtuneita tekoja ja rangaistuskäytäntöä. Meillä ei ole huomauttamista myöskään korvausten suhteen, hän sanoo.

Myöskään Oulun syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Sari Kemppainen ei aio valittaa tuomiosta jos tuomittukaan ei sitä tee.

– Olen tyytyväinen tuomioon, hän kuvailee.

Syyttäjä vaati tuomitulle vähintään kahdeksan vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voi langettaa maksimissaan kymmenen vuotta vankeutta.

Osapuolten täytyy ilmoittaa Oulun käräjäoikeudelle seitsemän vuorokauden kuluessa tuomiosta mikäli he ovat siihen joltain osin tyytymättömiä. Mahdollinen valitus täytyy laatia kuukauden kuluessa.

Jos tyytymättömyyttä ei ilmoiteta eikä päätöksestä valiteta, tulee Oulun käräjäoikeuden langettama kahdeksan vuoden vankeusrangaistus lainvoimaiseksi.

Tällaista on törkeä lapsen hyväksikäyttö

Rikoslain mukaan törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan muun muassa silloin, jos on henkilö on sukupuoliyhteydessä 16–vuotta nuoremman lapsen kanssa.

Siitä tuomitaan myös silloin, jos hyväksikäytön kohteena on lapsi, jolle rikos on hänen ikänsä tai kehitystasonsa vuoksi omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa.

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan myös, jos hyväksikäyttö tehdään erityisen nöyryyttävällä tavalla, rikos on omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle hänen tekijää kohtaan tuntemansa erityisen luottamuksen tai muuten tekijästä erityisen riippuvaisen asemansa vuoksi.

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitseminen edellyttää sitä, että rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan vähintään yksi vuosi ja enintään kymmenen vuotta vankeutta.

Lue lisää 01.11.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"Oman elämän nousukausi" lukee naaman eteen nostetun lehden takakannessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image