Kotimaa

Ou­lu­lais­mie­hen autokamera tallensi hurjan läheltä piti -tilanteen satasen vauhdissa

Tässä olisi voinut käydä huonosti. Oululaismies onnistui väistämään vastaan tulleen kuorma-auton, joka puolestaaan väisti risteyksestä eteen tullutta henkilöautoa.
Kotimaa 6.6.2016 14:41 | Päivitetty 6.6.2016 14:59
Heidi Peltonen

Oululaisen Jussi Helariutan autokamera taltioi eilen sunnuntaina tapahtuneen hurjan läheltä piti -tilanteen. Etelä-Pohjanmaalla Kauhavan ja Kortesjärven välillä satasen vauhdissa tapahtuneessa tilanteessa olisi voinut käydä huonosti.

– Onneksi kaksi kolmesta kuljettajasta oli hereillä tilanteessa, Helariutta sanoo.

Satasen nopeusrajoitusalueella ajaneen Helariutan sekä kuorma-autokuskin nopeat refleksit pelastivat asianosaiset suuremmilta vahingoilta. Helariutta joutui väistämään kolmion takaa tullutta autoa varonutta kuorma-autoa ja päätyi tilanteen lopussa ojan pohjalle.

Kaikki tilanteessa olleet osapuolet selvisivät ilman henkilövahinkoja. Kuorma-auto ja kolmion takaa tullut auto raapaisivat toisiaan ja myös Helariutan auto kärsi pieniä vahinkoja.

– Ajoin samalla autolla Ouluun saakka, eli pienillä vahingoilla selvittiin. Vien auton kuitenkin tarkastettavaksi, Helariutta kertoo.

Videolla näkyvän tilanteen jälkeen paikalle saapui Helariutan mukaan poliisi, palokunta sekä ambulanssi.

Helariutta ei osaa sanoa, miksi harmaan auton kuski tuli kolmion takaa suoraan kuorma-auton eteen.

– En sen tilanteen jälkeen halunnut jäädä juttelemaan asiasta, Helariutta summaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (119)

Kyllä löytyy "virheettömiä" tuomareita maakunnasta. Eiköhän poliisi ja oikeusistuin hoida asian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eipä yllätä että sieltä Toyota-niilo puskee tielle. Ne on sitten pahimpia tukkoja tielle päästyään. Ja liekkö sitten paennut tuosta tapahtumapaikalta? Ei etes tajua mitä tuli tehtyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isot sakot ja kortti pois Toyotan kuskilta.
Toivottavasti pakettiauton kyydissä ei ollut hevosia :( Moinen väistöliike voi helposti kaataa hevosen/hevoset koppiin. Jarrujahan ei voi lukita, koska silloin 500kg eläimet tulevat kuskin niskaan. Toki törmäyksessäkin käy juuri näin. Kamala tilanne kaikenkaikkiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajoin tässä 8-tietä Turusta Ouluun pari viikkoa sitten. Eniten ihmetyttää autoilijoiden välinpitämättömyys liikennesääntöjä kohtaan. Ohituksia tehdään törkeästi keltaisten viivojen kohdalla ja näistä ohituksista tuli useita vaaratilanteita joista selvittiin vain puhtaalla tuurilla. Olen miettinyt että hankin tämmöisen kameran autoon, saapa näistä todistusaineistoa ilmoituksen kaveriksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuorma-autoilla ja peräkärryn vetäjillä yms. laki velvoittaa ajamaan "alinopeutta" satasen alueella. Ei se ole mikään syy tehdä päättömiä ohituksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käypä se autokoulu, niin tiedät mitä tarkoittaa viljelemäsi sana alinopeus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa näkee jokaisena päivänä Oulun moottoriliikennetiellä, siellähän ei ole minkäänlaista kärkikolmion kunnioitusta tai sitten merkkiä ei tunnisteta ollenkaan. Rampilta tulijat ajaa surutta päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä näytä Oulun moottoriliikennetiellä olevatkaan kunnioittavan liikennesääntöjä. Ajetaan aivan toisen perässä ilman minkäänlaisia turvavälejä, rampilta tulevan on siten pakko yrittää johonkin väliin. Ja jos siinä olisikin auton mentävä rako niin se varmasti yritetään laittaa tukkoon parhaansa mukaan. Ajatuksella, että minun eteen ei tulla.

Ei tarvitse mennä kuin Kuopion motarille niin hoksaa miten liikenne on aivan erilaista. Siellä ei tarvitse koko ajan pelätä, että milloin rytisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Videosta näkyy selvästi, että tapahtumat lähti käyntiin aiemmin, vasemmalta tulleen auton rikkoessa ohitussääntöä ohittamalla traktori risteysalueella. Siitä sitten ajauduttiin kolaritilanteeseen risteykseen, ja jonka pelastivat kuorma-auton kuljettaja sekä videon kuvanneen auton kuljettaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nii aatelaan et kerkien tuho vällii ku viimeksiki kerkesin ,eikä aatella mikä o päätiellä noppeusrajotus.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin selvä TLV, väistämisvelvollisuuden laiminlyönti. Kortti pois jouluun saakka ja sakkoa saman verran kuin 200+ km/h ylinopeudesta. Siis lain mukaan pitäisi tulla, vaan eipä taideta lakia noudattaa tässäkään tapauksessa, vaan konkreettisen kolarin aiheuttaja päästetään taas päänsilityksellä, kun sen sijaan abstraktin tilastollisen vaaran aiheuttajia vainotaan senkin edestä.

Ei ylinopeuksien puolustus, vaan rikoslain mukaan tosiaan väistämisvelvollisuuden laiminlyönnin rangaistuksen PITÄÄ OLLA sama kuin vaarallisen ohituksen ja TÖRKEÄN ylinopeuden.

Törkeissä tapauksissa kaikkien maksimirangaistus on 2 vuotta vankeutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli pitäisi hidastaa varalta joka risteyksen kohdalla vaikkei alempaa nopeusrajoitusta olisikaan? Mikä olisi sopiva tilannenopeus, 80 vaiko vaikka 60?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa jolla ei ole minkäänlaista silmää on tuon perhekinnerin kuski. Risteävältä tieltä tulee autot molemmista suunnista ja silti pitää tyrkätä ittensä keskelle tietä poikittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (119)

Uutisvirta

17.9.
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen, 31, lopettaa uransa – jätti jo aiemmin tämän kauden väliin
17.9.
Oululaistaustainen Juhani Järvi päätyi Raahen kautta ison vankilan johtajaksi Turkuun – "Näitä olosuhteita on turha kenenkään kadehtia, vangilla ei ole vapautta"
17.9.
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
17.9.
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"
17.9.
Tuttu vinkkimies istuu penkin päässä tietokone sylissä – oululainen apuvalmentaja Sami Kurttila kääntää marginaalit Suomen eduksi Tilaajille
17.9.
Viisikko hehkuttaa budjetin koulutusrahoja – Kulmuni muisti alueellisuuden ja Andersson perusturvan varassa elävät
17.9.
Rinteen hallituksen ensimmäinen budjettiriihi valmis: Työllisyyteen 25 toimenpidettä, kuntatalouden kriisiin varaudutaan, korkeakoulutukseen 60 miljoonaa ensi vuodesta lähtien
92
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen
69
Punainen pyöräbaana jatkuu Raksilasta Mäntylään – kaupunki hakee 1,8 miljoonan euron hankkeeseen valtion avustusta
56
Laiton tappaminen on susien yleisin kuolinsyy – poliisin resurssit ovat edelleen pahin pullonkaula laittoman metsästyksen kitkennässä
36
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
33
Ouluntien risteys Tupoksessa saa liikennevalot – risteyksessä on sattunut paljon kolareita
27
Kampuspaikannin vie ovelle, Oulun yliopistolla voi nyt suunnistaa kännykän avulla
26
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image