Kotimaa

Oululaisen Mallaamon yrittäjät kommentoivat Linnan pukuloistoa: Jaana Pelkonen nousi Linnan ku­nin­gat­ta­rek­si, myös Pihla Viitalan ja Susanna Kosken puvut ihastuttivat

Kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) on totuttu näkemään Linnan juhlissa upeissa iltapuvuissa. Hän saapui juhliin puolisonsa Niko Ahon kanssa. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 6.12.2018 22:28 | Päivitetty 6.12.2018 22:57
Anna Leinonen

Inka Hilakivi ja Vilma Nikula perustivat Ouluun kaupungin ensimmäisen vaatelainaamon lokakuussa. Yrittäjät kommentoivat Kalevan pyynnöstä Linnan juhlien pukuja.

Kuka tai ketkä ovat Linnan pukukuningataria?

Vilma Nikula:
Jaana Pelkosen ja Krista Paasin puvut olivat näyttävät ja piristivät väreillään. Pihla Viitalalla oli kaunis Mert Oksamon suunnittelema iltapuku. Jenni Haukion asu oli tyylikäs ja sopi juhlien teemaan.

Sukeltaja Mikko Paasin vaimo Krista Paasi oli pukeutunut oranssiin pukuun. KUVA: Jukka Leinonen

Inka Hilakivi:
Ehdoton oma suosikki tänäkin vuonna Jaana Pelkonen ja hän on useammin käyttänyt kierrätyspukuja linnanjuhlissa. Minusta hän antaa hienoa esimerkkiä, tässä kierrätys teemassa. Lisäksi Jaana Pelkonen kantaa puvun upeasti, mikä tekee aina vaikutuksen vaikka puku olisikin useampaan kertaan käytetty tai siinä ei olisi enempää krumeluureja.

Susanna Koski saapui Linnan juhliin puvussa nimeltä "Viljatar".

Kansanedustajilla muillakin oli hienoja pukuja. Muun muassa Susanna Koskella oli upea kultainen puku. Kike Elomaa, jolla oli käytetyistä topeista tehty puku, joka myös sopi teemaan hienosti.

Muita upeita vieraita olivat muun muassa Riikka Pakarinen Katri Niskasen puvussa.
Anna Puulla oli mieletön Teemu Muurimäen puku. Mikko Paasin Krista-vaimon puku jäi myös mieleen, ihanan oranssin värin vuoksi.

Linnan juhlissa oli teemana kierrätys ja ympäristöystävällisyys. Näkyikö se puvuissa tai asusteissa?

Vilma Nikula:
Näkyi kyllä! Monilla oli lainattu puku tai muokattu vanhaa asua. Materiaaleissa oli käytetty kierrätysmateriaaleja esimerkiksi sanomalehdestä tehty puku ja nyrkkeilyhanskoista tehty rusetti. Lovian ylijäämämateriaaleista valmistettuja laukkuja näkyi useampia.

Inka Hilakivi:
Jonkin verran näkyy, mutta toisaalta yllättävän vähän siihen nähden että teemana oli nimenomaan ympäristö sekä kierrätys. Linnassa oli muutamia jotka jo aiemmin tulleet mediassa esille.

Lisäksi oli jonkin verran kierrätysmateriaaleista tehtyjä tai uudelleen käytettyjä pukuja. Oli hienoa nähdä Vaatelainaamo Vaatepuun toimitusjohtaja linnassa. Hienoa että meidän alan toimijoita on juhlimassa presidentin vastaanotolla ja saanut näkyvyyttä tämän tason juhlassa, myöskin teeman mukaisesti alan yritys edustettuna. Vaatelainaamosta oli lainattu yksi puku, Katri Niskasta.

Pihla Viitalalla oli tumma kimalteleva puku. KUVA: Joel Maisalmi

Millaisia muita trendejä juhlavieraiden puvuista pystyi havaita?

Vilma Nikula:

Ahvenanmaalaisen Nya Åland -lehden päätoimittaja Anna Björkroos juhli puvussa, joka on tehty sanomalehdistä

Glitteriä ja kimallusta näkyi monessa asussa myös miehillä. Myös valkoista väriä ja kapeaa linjaa oli paljon.

Inka Hilakivi:
Sinisiä sävyjä ja paljetteja oli paljon sekä punaista. Paljetit ja kimaltavat puvut olivat kyllä hyvin edustettuina.

Näkyikö Linnassa epäonnistuneita pukuvalintoja?

Vilma Nikula:
Ei näkynyt.

Inka Hilakivi:
Mitään suuria epäonnistumisia ei kyllä osunut silmään.

Katso kuvagalleria Linnan juhlista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Banaani-kunigatar, kookospähkinä-kovis, jätepaperi-liputus, haarniska-hulda, naruneliö-nyrkki, eläintarha mainos, HUHUh ! Eikö tärkeässä valtiojuhlassa ole enään mitään pukukoodia ? Toiset asut olivat hienoja, toiset huonoja. Paljastui taas vapaus ilman vastuuta vapaa kasvatus. Ei tarvi osoittaa minkäänlaista kunnioitusta eikä arvostus toisia kohtaan. Sirkus Finlandian vuoden viimeinen esitys. Vanhan kasvatuksen veteraanit taisivat vetää kahvit väärään kurkkuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurattaahan nämö itsenäisyysjuhlat..se on nykyjään tärkeetä mitä ihmisillä on päällään.jottain vaatekappaleita pistetään paremmakdi ja ite asia on jäänyt taka-alalle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hupsista..kokoomuslaiset äänesti kokoomuslaisen ykköseksi..mikä "yllätys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niimpä ja esim IS:n äänestyksessä koski oli mekon tuherruksellaan ja karmeella töyhtöllään korvallisells peränpitäjiä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko itsenäisyysjuhlien tarkoitus on pahasti hämärtynyt, nämä mekkojen kauhtanat nousseet pääosaan koko juhlassa,,uskomatonta touhua!,Pelkonenki tilannut mekkonsa pariisista..mitä pröystäilyä mutta sehän ei ole uutta kokoomuslsisrlle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti on mietittävää, mitä sitä juhlittais. Itsenäisyyttä ei voida juhlia. Vaatejuhlat on vaatejuhlia jne. Olisko Suomen kansallisjuhlat sopiva nimi. Ei, ei sekään sovi, koska täällä paljon ulkomaalaisia. Ei oikeastaan kannata juhlia mitään. Omia synttäreitä, jms. Vieras taho määrää ja päättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seon pakko juhlia jotain, kun kutsu juhliin käy. Minä en puhuisi itsenäisyydestä siellä sanaakaan, koska Suomi ei ole itsenäinen. Vaatteistakaan en puhuisi, koska ne eivät ole aidot vaatejuhlatkaan. Koko touhu on täysin hämärtynyt. Hankkija haalareissa olisin, mutta hyvänen aika, enhän minäkään voisi maataloutta siellä juhlia ja mainostaa, kun eu, päättää niistäkin asioista. Siinäpä olisi melkoinen pulma, mitä siellä sitten juhlittais, jos sinne päästäis, olisi keksittävä joku syy, vaikka koiran synttärit, tai tms, pientä kivaa. Että, vaikeaksi on ajat menneet...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten itsenäisyyspäivän juhla on muuttunut suureksi pukunäyttelyksi,tuntuu että koko juhlan ydin on hukkunut turhuuden markkinoihin!
Uskottavuus menee vuoxi vuodelta yhä enemmän. Tämä koko härdelli voitaisiin lopettaa ja järjestää vain ihanille veteraaneille ja lotille ,eikä iänikuisia kansanedustajia vuodesta toiseen kutsutuille etuoikeutetuille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En oikein ymmärrä näitä monen metrin laahuksia, joista on kiusaa vain muille! Paras puku oli Karvamadolla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsoin nuo linnan juhlien kättelyt ja jos oikein rehellisiä ollaan, niin ei siellä oikein pukuloistoa näkynyt, vai onko vika kantajissa. Raskaasti ylipainoiset ihmiset kun eivät oiken ole kovin näyttäviä puvuissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös juhlissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras epäonnistuja linnanjuhlien pukeutumisessa oli se nyrkkeilijä, valkoiset lenkkarit jalassa tuollaiseen juhlaan? Eikä se pukukaan häävi ollut. Eikö ovimiehen pitäisi katsoa tilaisuuteen osallistujan pukukoodi ja olla päästämättä koodia rikkovaa? Ainakin näin on joissakin ravintoloissa käytäntö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pöh. Minä menen Hankkija Haalarit päällä jos kutsu käy. Vaatejuhlat ne näkyvät olevan, kaikenlaisiin vaatteisiin saa pukeutua. Vaikka kumikäsineet käteen jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anna Puun puku oli paras käytännöllisin mielestäni kainalossa oleva hopeinen hikikuppi sen sinetöi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anna Puu elää ajanhermolla ! Nykyaikaan sopiva,käytännollinen puku.Antaa turvallisuutta kantajalleen.Estää pahimmat raiskausyritykset.Taisivatpa Suomen naiset äänestääkin sen puvuista parhaaksi
Yksi kuva kertoo enemmän kuin pystyisin tuhannella sanalla sitä ylistämään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

15:55
Rovaniemen poliisin viikonlopun tehtävät: rattijuoppoja, pyörävarkaita ja tulipalo, josta poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja
15:43
Sukupolvet kohtaavat äänestyspaikalla – Ylivieskassa jännitetään, paraneeko äänestysvilkkaus edellisistä eurovaaleista
14:44
Kerrostalon ulkovarasto syttyi tuleen Kajaanissa - asukkaat taltuttivat palon omatoimisesti
14:20
Mullassa piilee legionellan vaara – kotipuutarhureiden kannattaa tiedostaa tartuntariski ja suojautua pöllyävältä mullalta
14:05
Nelostiellä sattui kahden auton peräänajo - tilanteessa ei henkilövahinkoja, liikenne kulkee normaalisti
13:06
Lapin poliisia työllistivät viikonlopun aikana huumekuskit sekä mökkiporukan riitaisa illanvietto
12:43
Lätkäfinaali vs. EU-vaalit – Onko illalla väistämättä edessä hysteerinen kanavaralli?
195
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
57
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
44
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
36
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
31
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
29
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
20
Keräsimme tärpit eurovaalien tulosiltaan – Keikuttavatko populistipuolueet venettä myös näissä vaaleissa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Remonttiyrittäjät ja koko bisnesporukka yhdistyksellä ymmärtää ettei saatu maine ole sattumaa. Lue lisää...
Sori

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image