Kotimaa

Oululainen AutoJerry kilpailuttaa huollot ja korjaukset

AutoJerryn pienessä toimitilassa on tiivis tunnelma. Istumassa toimitusjohtaja Jari Vallström, vasemmalta Aku Ojala, Heikki Johansson, Ari Kairala ja Sallamari Johansson. KUVA: Kontiainen Jarmo
Kotimaa 16.11.2016 6:15
Anssi Väisänen

Useimmat ideat on jo kerran keksitty maailmalla. Mutta kuka osaa soveltaa ne Suomeen ja tekee siitä bisneksen, onkin taas toinen juttu.

AutoJerry syntyi juuri näin oululaisena startup-yrityksenä vuonna 2014.

Periaate on yksinkertainen. Auton omistajan ei tarvitse soitella korjaamoita ristiin rastiin, vaan homma hoituu yhdeltä nettisivustolta.

Vertailun helpottamiseksi sivustolla on myös mediaanihinta, paljonko haluttu huolto ja esimerkiksi jakohihnaremontti maksaa.

Toimitusjohtaja Jari Vallström on entisiä nokialaisia. Irtisanomispaketin hän otti vuonna 2012, sitten piti keksiä jotain muuta.

– Olimme jo kokeilleet korjaamoiden ajanvarauspalvelua, mutta se osoittautui riittämättömäksi. Harri Lilja käytti Yhdysvalloissa aikaa ja tutki, miten muualla maailmassa toimitaan. Heikki Johanssonin kanssa tehtiin tiivistä valmistelua puolisen vuotta, ja pääsimme lanseeraamaan tämän palvelun kesäkuussa 2014. Mukana taisi olla 14 korjaamoa, Vallström kertoo.

Nyt AutoJerryn sivuilla on 130 000 kävijää kuukaudessa, korjaamoita on mukana vähän yli 1 200 ympäri maata. Mukana ovat niin isot merkkikorjaamot kuin yhden miehen pajatkin.

Lue lisää 16.11.2016 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (60)

Nyt on elämä tehty helpoksi. Mahtava fiilis kun saa selkeitä tarjouksia. Kyllä Oululaiset korjaamot osaa palvella. Näkeehän sen AutoJerryn keräämistä korjaamoarvosteluistakin. Aika paljon on niitä muutewn kerätty. Meidän perheen Toyota Gorilla sai Jerryn opastuksella uuden tuulilasin ja Continentaalin talvikumet. Uskon että tein hyvät diilit. Vielä kun sais vanhan iskäpapankin uskomaan että kyllä vertaulu kannattaa :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Jerry! Löysin Patelasta korjaamon, jossa nuorta naistakaan ei tylytetä. Korjaamon antama tarjous oli suorastaan runollinen ja palvelu tosi ystävällistä. Taidan olla hieman ihastunut. Molempiin, Jerryyn ja Jussiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sain kolme tarjousta tuulilasin vaihdosta. Hintaeroa noiden välillä oli yli sata euroa.
Halvimmasta lasiliikkeestä en ollut koskaan kuullutkaan. Homma hoitui sovittuun hintaan ja luvatussa ajassa.
HYVÄ JERRY !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä se "välikäsi" josta Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelija pohdiskeli ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se hinta ratkaise juuri mitään, se, ettei tarvitse käyttää uusinta "takuu paikkauksissa" näissä pienkorjaamoissa. Ne ei tajua laadun päälle juuri mitään! Halvalla tehdään, mutta sekundaa! Merkkihuolto kutakuinkin hommansa tietää ja ei sitä viitsi juoksutella näissä nyrkkipajoissa tuon tuostakin takuukorjauksissa. Heiltä puuttuu monesti osaaminen ja laatu, tehdään miten sattuu ja kun tulee"itkeen", niin sitten kiroillaan ja haistatellaan! Maksan "Matille" vähän enemmän ja takuu pelaa ja merkkiosat. Mutta, kyllä heilläkin aihetta vähän ajatella asiakasta ja kuluttujaa, ei aihetta ylpistyä!..Seuraan tilannetta ja voi ne pienet firmatkin taitaa vaikka ja mitä, esim peltiseppä ( Pörhön entinen asentaja) lähellä vanhan nelostien Shelliä teki tosi hienon korjauksen ja halvalla Polon lahonneisiin rakenteisiin ja katatusmies kehu, että onpa taidolla tehty!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vain toiminut mulla. Kaksi eri kyselyä, ekasta ei tullut yhtään ja toisesta hommasta tuli yksi järjetön tarjous, soittelin itte.
Ja veikkaan että sain edullisemmin kuin tämän palvelu kautta.
Eihän tämäkään homma perustu vapaaehtoisuuteen, eli maksako vielä noiden kuuden tyypin palkat ja työsuhdeautotkin noissa tarjouksissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tää on hyvä asiakkaan kannalta! Korjaamot antavat hinnan joista voin valita itse. Toki, joku renkaanvaihto tai ilmastoinninhuolto, niihin et saa tarjouksia, koska korjaamot eivät siitä halua kilpailla. Toteutuneista kaupoista menee prosentit jerrylle. Tosin tää vaatii sitten korjaamoilta sen, että siellä joku päivystää tietokoneen äärellä ja antaa tarjouksen. Yhdenmiehen puljut ei paljoa kerkeä päivystämään tietokoneella. Itse sain tuulilasin tämän kautta vaihettua 20€ edukkaammin entä soittaen suoraan lasiliikkeisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän niihin räpsyihin mikään korjaamo halua käsiään sotkea. W123 sarja oli viimeinen kestävä malli. Laiskoja, mutta kestäviä. 30 vuotta on tullut Opel laatua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rock! Kolme tarjousta sain määräaikaishuoltoon - en valinnut halvinta ja olen silti tosi tyytyväinen. Niin kuin lähemmäs 100 muuta jotka olivat jättäneet kyseisestä korjaamosta hyvät arviot :) Helppoo mutta vaivatonta. Tykkäsin ja tuun takas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvä palvelu, jota on jo käytetty esim tuulilasin vaihtoon. En minä ainakaan jaksa soitella 10 liikkeeseen ja tingata. Käytän myös esim sähkön hinnan kilpailutuspalvelua. Auton renkaille vielä kaipaisi vastaavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AutoJerryn avulla minä renkaatkin löysin :) Tykkäsin siitä kun korjaamot osasivat suositella minulle renkaita ja hintaan sisältyi ystävällinen palvelu ja asennus. Laskin myöhemmin että jos olisi samat renkaat ostanut netistä niin itse renkaissa oisi vähän säästänyt, mutta sitten kun olisi pitänyt alkaa sopimaan asennuspaikkaa, renkaat kainaloon ja vielä maksamaan asennuksesta niin loppupeleissä olisin hävinnyt rahaa ja hemmetisti aikaa ja hikeä. Annan 5/5!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sain rengastarjouksia, kun valitsin Renkaat-palvelun pari viikkoa sitten, kun piti ostaa uudet talvirenkaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (60)

Uutisvirta

80
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
63
Puheenaihe: Siedetäänkö huonoa käytöstä työpaikoilla liikaa?
53
STT: Airiston Helmi on ollut Puolustusvoimissa huolen aiheena – HS:n sotilaslähteen mukaan yritys on myös ollut vuosia Supon tarkkailussa
29
Uniapnean diagnooseissa jyrkkä kasvu – hoidossa käytettävää ylipainehengityslaitetta on joutunut OYSissa jonottamaan yli puoli vuotta
20
Naamioitunut mies ryösti Kastellin apteekin, poliisi pyytää havaintoja
19
Lukijan kuva: Nuoli törröttää sorsan kyljessä Lintulammella – poliisille tehty ilmoitus
19
KRP:n operaatio: Uusi kiinniotto, lisätietoa lauantaista, kuulustelut jatkuvat – KRP puhuu yhä vain "osakeyhtiöstä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Tämä hallitus on itsenäisyytemme ajan oikeistolaisin hallitus. Meillä ei ole ollut koskaan lähellekään samanlaista halli... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image