Kotimaa

Oulu sai lisäaikaa in­ses­ti­ta­pauk­sen li­sä­sel­vi­tyk­sen tekemiseen

KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Kotimaa 14.12.2016 14:12
Kaleva

Oulun kaupunki on pyytänyt aluehallintovirastolta lisäaikaa lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttötapaukseen liittyvän lisäselvityksen tekemiseen.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (Avi) pyysi marraskuun lopussa kaupungilta lisäselvitystä asiasta. Sosiaalipalveluja koskeva lisäselvitys piti toimittaa Aville 28. joulukuuta mennessä, mutta kaupunki pyysi lisäaikaa aina 13. tammikuuta saakka.

Kaupungin pyyntö jätettiin Aville tiistaina. Kaupunki perustelee lisäajan tarvetta selvitystyön laajuudella ja loppuvuoden vuosilomilla.

Avi myönsi lisäaikaa kaupungin pyynnön mukaisesti.

Oulussa paljastui syksyllä tapaus, jossa isä oli käyttänyt tytärtään seksuaalisesti hyväkseen usean vuoden ajan. Mies sai kahdeksan vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Tapauksen yhteydessä on keskusteltu laajasti siitä, miten viranomaiset eivät olleet puuttuneet hyväksikäyttöön, jota oli kestänyt vuosikausia.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

pitäähä jatkoaekoa saarha että solomun voeteluun et peäsis ku koera veräjästä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikuttiko tapaukksen alkuperäiseen käsittelyyn hillitsevästi kohteen etninen ja poliittinen tausta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karkoitus olisi oikea rangaistus ja vankilaa synnyinmaassaan.
Vielä tuota elättämään Suomen täyshoitolassa nimeltä vankila!
Lautamies hahhaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän on tarkoitus tutkia ovatko lastensuojelusta vastanneet virkamiehet ja abortin tehneet lääkärit syyllistyneet rikokseen, koska eivät ole ilmoittaneet kyseisiä törkeitä rikoksia poliisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"loppuvuoden vuosilomilla" Tehdäänkö siellä töitä ollenkaan. Tuntuu niin tehottomalta tuo johtajien toiminta. Puolet vuodesta ollaan lomilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa lisäajan lisäajalla saadaan vetkutettua rikoksia sen verran vanhaksi, ettei "yllättäen" niistä voidakkaa nostaa syytettä. Erikoinen lainkäytäntö jossa rikoksesta epäilty itse selvittää onko syyllistynyt rikokseen ja ilmoittaa sitten ettei ole syyllistynyt. AVI:lla on nyt propakandamielessä kova tarve leikkiä valvovaa viranomaista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakait avi pyytää selvityksen ao toimijoilta lausunnon. Poliisihan tutkii rikokset. Nimimerkki taitaa olla oikein asiantuntija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos lapselle tehdään useita abortteja niin OYS:n lääkäriellä on varmasti syytä epäillä rikosta ja laki määrää heidät silloin ottamaan yhteyttä poliisiin. Siis ei tarvita mitään selvityksiä oman Klaanin sisällä. Jokainen tulee näkemään että "korppi ei korppia noki" ja mitä pitempään vetkutetaan sitä enemmän rikoksia menee vanhaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä laki velvoittaa ilmoittamaan poliisille jos ei epäillä rikosta?! Ei aborttien määrä, ei edes alaikäisyys. Alaikäiselläkin on oikeus tulla kuulluksi ja päättää omista terveystiedoistaan, oman kehitystasonsa mukaisesti. Terveydenhuoltoa sitovat tiukat salassapitovelvoitteet ja ainoastaan aie rikokseen tulee ilmoittaa poliisille. Sosiaaliviranomaiset ovat mielestäni tässä asiassa vastuullisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen vanhenee vasta 10 vuodessa, sillä siinä kovin rangaistus on neljä vuotta vankeutta, ja aika lasketaan siitä kun hyväksikäytetty nainen tuli täysi-ikäiseksi, joten aikaa syytteen nostamiseen taitaa olla vielä 2 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen aikaan palveluohjaaja ja lastensuojelupäälikkö ja vastaavat terveys/oikeusviranomaiset esiin ja vastuuseen: he nostivat palkan "tehdystä: työstään, meriitit ja hyödyt kun virkaansa hoitivat ja omaa elämäänsä hyödyttivät, tavalla ja toisella.

Me jotka vieläkin kärsimme sen ajanjakson traumoista kun ei kuulluksi ja uskotuksi tultu olemme sen ansainneet; traumat ja muistot jäivät, kuin sodassa olisi joutunut rämpimään ja rintamalle hylkäsivät jopa nämä asiantuntijat. Heille jäi korkeat virat ja hyvät eläkkeet päälle palkkojen ja todella uhreille: traumat ja jopa työkyvyttömyys ja lopun elämän köyhyys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei puhettakaan siitä, etteikö silloinen lastensuojelupäällikkö ja keskustan sos.asemalla toiminut palveluesimies joutuisi vastuuseen virkatehtävien laiminlyönneistä ja lapsen heitteillejätöstä, josta oli seurauksena järkyttävät inhimilliset kärsimykset! Siis puhutaan tapahtuma-ajasta 1998-2007, ketkä olivat tuolloin näitä last.suojelun vastaavia viranomaisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

63
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?
19
Oululaisfirman pikatestiä voidaan käyttää myös koronan löytämiseen – testitulos luetaan älypuhelimen ruudulta
18
Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen – koronaepidemia katkaisi uudistusohjelman aloittaman nousun
17
Asiantuntijat: Sosiaali- ja terveysministeriön käsitys koronan tarttuvuudesta taksissa on virheellinen
15
THL:n maanantain luvut: Suomessa pian 2 200 varmistettua tartuntaa, kasvua eilisestä peräti 249 tapausta – PPSHP:n alueella kahdeksan lisää
14
Koitelissa viikonloppuna hirmuisesti väkeä ja parkkipaikat täynnä - Oululaiset nauttivat täysin rinnoin aurinkoisesta kevätsäästä
14
Sikainfluenssan aikaan kriisikokouksissa istunut ex-kansliapäällikkö ihmettelee keskustelua "nyrkistä", koska sellainen on jo olemassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Merihanhi!
Arto Kyngäs

Uusin lukijakuva

Lukija

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

322 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

6.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image