Kotimaa

Oulu sai lisäaikaa in­ses­ti­ta­pauk­sen li­sä­sel­vi­tyk­sen tekemiseen

KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Kotimaa 14.12.2016 14:12
Kaleva

Oulun kaupunki on pyytänyt aluehallintovirastolta lisäaikaa lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttötapaukseen liittyvän lisäselvityksen tekemiseen.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (Avi) pyysi marraskuun lopussa kaupungilta lisäselvitystä asiasta. Sosiaalipalveluja koskeva lisäselvitys piti toimittaa Aville 28. joulukuuta mennessä, mutta kaupunki pyysi lisäaikaa aina 13. tammikuuta saakka.

Kaupungin pyyntö jätettiin Aville tiistaina. Kaupunki perustelee lisäajan tarvetta selvitystyön laajuudella ja loppuvuoden vuosilomilla.

Avi myönsi lisäaikaa kaupungin pyynnön mukaisesti.

Oulussa paljastui syksyllä tapaus, jossa isä oli käyttänyt tytärtään seksuaalisesti hyväkseen usean vuoden ajan. Mies sai kahdeksan vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Tapauksen yhteydessä on keskusteltu laajasti siitä, miten viranomaiset eivät olleet puuttuneet hyväksikäyttöön, jota oli kestänyt vuosikausia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

pitäähä jatkoaekoa saarha että solomun voeteluun et peäsis ku koera veräjästä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikuttiko tapaukksen alkuperäiseen käsittelyyn hillitsevästi kohteen etninen ja poliittinen tausta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karkoitus olisi oikea rangaistus ja vankilaa synnyinmaassaan.
Vielä tuota elättämään Suomen täyshoitolassa nimeltä vankila!
Lautamies hahhaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän on tarkoitus tutkia ovatko lastensuojelusta vastanneet virkamiehet ja abortin tehneet lääkärit syyllistyneet rikokseen, koska eivät ole ilmoittaneet kyseisiä törkeitä rikoksia poliisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"loppuvuoden vuosilomilla" Tehdäänkö siellä töitä ollenkaan. Tuntuu niin tehottomalta tuo johtajien toiminta. Puolet vuodesta ollaan lomilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa lisäajan lisäajalla saadaan vetkutettua rikoksia sen verran vanhaksi, ettei "yllättäen" niistä voidakkaa nostaa syytettä. Erikoinen lainkäytäntö jossa rikoksesta epäilty itse selvittää onko syyllistynyt rikokseen ja ilmoittaa sitten ettei ole syyllistynyt. AVI:lla on nyt propakandamielessä kova tarve leikkiä valvovaa viranomaista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakait avi pyytää selvityksen ao toimijoilta lausunnon. Poliisihan tutkii rikokset. Nimimerkki taitaa olla oikein asiantuntija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos lapselle tehdään useita abortteja niin OYS:n lääkäriellä on varmasti syytä epäillä rikosta ja laki määrää heidät silloin ottamaan yhteyttä poliisiin. Siis ei tarvita mitään selvityksiä oman Klaanin sisällä. Jokainen tulee näkemään että "korppi ei korppia noki" ja mitä pitempään vetkutetaan sitä enemmän rikoksia menee vanhaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä laki velvoittaa ilmoittamaan poliisille jos ei epäillä rikosta?! Ei aborttien määrä, ei edes alaikäisyys. Alaikäiselläkin on oikeus tulla kuulluksi ja päättää omista terveystiedoistaan, oman kehitystasonsa mukaisesti. Terveydenhuoltoa sitovat tiukat salassapitovelvoitteet ja ainoastaan aie rikokseen tulee ilmoittaa poliisille. Sosiaaliviranomaiset ovat mielestäni tässä asiassa vastuullisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen vanhenee vasta 10 vuodessa, sillä siinä kovin rangaistus on neljä vuotta vankeutta, ja aika lasketaan siitä kun hyväksikäytetty nainen tuli täysi-ikäiseksi, joten aikaa syytteen nostamiseen taitaa olla vielä 2 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen aikaan palveluohjaaja ja lastensuojelupäälikkö ja vastaavat terveys/oikeusviranomaiset esiin ja vastuuseen: he nostivat palkan "tehdystä: työstään, meriitit ja hyödyt kun virkaansa hoitivat ja omaa elämäänsä hyödyttivät, tavalla ja toisella.

Me jotka vieläkin kärsimme sen ajanjakson traumoista kun ei kuulluksi ja uskotuksi tultu olemme sen ansainneet; traumat ja muistot jäivät, kuin sodassa olisi joutunut rämpimään ja rintamalle hylkäsivät jopa nämä asiantuntijat. Heille jäi korkeat virat ja hyvät eläkkeet päälle palkkojen ja todella uhreille: traumat ja jopa työkyvyttömyys ja lopun elämän köyhyys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei puhettakaan siitä, etteikö silloinen lastensuojelupäällikkö ja keskustan sos.asemalla toiminut palveluesimies joutuisi vastuuseen virkatehtävien laiminlyönneistä ja lapsen heitteillejätöstä, josta oli seurauksena järkyttävät inhimilliset kärsimykset! Siis puhutaan tapahtuma-ajasta 1998-2007, ketkä olivat tuolloin näitä last.suojelun vastaavia viranomaisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:28
Tero Mäntykangas nosti Sky Ounasvaaran ravintolan huipputasolle, nyt hän johtaa Laplands Hotelsin keittiöitä – "Inttikaverit lähtivät juhlimaan, mutta minä menin Pohjanhoviin kysymään, olisiko hommia" Tilaajille
16:58
Mira Kuisman luotsaama Kuortane näpäytti Kärppiä jo kolmannen kerran – "Se on mysteeri"
16:52
Mäkäräinen kiipesi takaa-ajossa 18 sijaa liippaisilla laduilla – "Joskus tollanen vähän vaikea hiihtoalusta aiheuttaa sen, etteivät jalat rentoudu kunnolla"
16:46
OLS hukkasi tilaisuutensa jääpalloliigassa, Botnia haki Oulusta voiton – "Taistelu playoff-paikoista menee todella tiukaksi"
16:39
Norjalaismediat: Suomalainen mies kuoli tuulivoimalatyömaalla työtapaturmassa Norjassa
16:31
Harryn ja Meghanin lähtö on täynnä spekulaatioita ja tietoja – Asiantuntija: "Tuoko tämä sitä rauhaa, jota he perheellensä haluavat?"
16:22
Iivo Niskanen lipesi harmikseen palkintopallilta: "Piti olla rankkari tyhjään maaliin, mutta vedin ohi"
146
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
68
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
35
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
25
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
20
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Vegaaniruuan tarjoamisessa päiväkodeissa suuria vaihteluita Suomen sisällä – Helsingissä perheet voivat ilmoittaa syövänsä vain vegaaniruokaa, Oulussa tällaista vaihtoehtoa ei ole

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image