Kotimaa

Osas­to­pääl­lik­kö Viertola TE:lle: Posti on pitänyt omis­ta­jaoh­jauk­sen ja ministerin informoituna

Pääministeri Antti Rinne (sd.) piti perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa hän muun muassa kertoi, että omistajaohjausministeri Sirpa Paatero on jättänyt eronpyynnön.
Kotimaa 29.11.2019 15:10
Heikki Uusitalo

Posti on pitänyt omistajaohjausosaston ja tänään eronpyyntönsä jättäneen omistajaohjausministerin Sirpa Paateron (sd) informoituna siitä, mitä se aikoo tehdä työntekijöidensä työehtoratkaisujen suhteen. Näin sanoo valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö Kimmo Viertola Talouselämä-lehdelle.

 

– Postin hallituksen puheenjohtaja ja toimiva johto ovat pitäneet omistajaohjausosaston ja ministerin mukaan lukien avustajat jatkuvasti informoituna matkan varrella. Postin osalta on noudatettu hyvää hallintotapaa, jolloin omistajan kanssa keskustellaan asioista ja päätökset tehdään yhtiön hallituksessa, Viertola sanoo.

Pääministeri Antti Rinne on syyttänyt Postia valtio-omistajan tahdon vastaisesta toiminnasta. Rinne väitti tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Posti on vähintäänkin pyrkinyt häivyttämään viestinnässään keskeistä päivämäärää, joka liittyy Posti-kriisiin.

Kohun keskellä ollut ministeri Paatero jätti perjantaina eronpyyntönsä ja jäi sairauslomalle, joka kestää 13. joulukuuta saakka.

Oppositiolle Paateron ero ei riitä, vaan vaatimuksen pääministeri Rinteen eroa kohtaa voimistuvat. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo syytti perjantaina Rinnettä virheellisen tiedon antamisesta eduskunnalle. Orpo vaati painokkaasti Rinteen eroa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Pääministeri Rinteen (sos.dem.) erouutisia lukiesssa kannattaa valveutuneen kansalaisen tiedostaa, että hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola on entinen Nordean toimitusjohtaja ja nykyisin myös ETLA:n hallituksen jäsen. Samoin on hyvä huomata, että lähes kaikki tiedotusvälineet ovat oikeiston hallussa, kuten MTV:n kympin uutiset jne. Onko media vaihtamassa "demokraattisesti valitun" pääministerin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valehtelun taso vaihtelee
Postin hallituksen puheenjohtajan eroa ei kukaan edes vaadi, koska tehtävänä oli valtion omaisuuteen kohdistunut ryöstö.

Rinteen virhe oli Vaken toimintaan puuttuminen, jonka kyseenalainen tarkoitus hoitaa puolta Postin
omaisuutta.

Hyökkäys on paras puolustus sen tietää Postin hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä niin paljon meriselvityksiä puolilta jos toisin, että en ihmettele enää yhtään, jos seuraavaksi Rinne eroaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin hallitus - sitä ohjaavat ja avustavat tahot - on käyttänyt Paateroa hyväkseen saadakseen koko Suomen palkansaajien asemaan ratkaisevcasti heikentävän ennakkotapauksen lävitse, jotta kaikille maamme työntekijöille voidaan tehdä sama - vaikka laskea palkkaa 40 %.

Tottakai tällaisesta makkinakommunistien kavalluksesta nousee häly - ja hyvä että nousee.

Postin hallitus ja johto on eroitettava samantien ja palkattava meidän omistamaan yhtiöön meidän - Suomen kanslaisten - etuja toteuttavat ko toimialan osaavat ammattilaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todella järkyttävää miten valtion Pääministeri on jatkuvasti asioita vääntämässä ja puhuu ihan sopaskaa.mää en muista mitään.
Kyllä luottamus on täysin mennty hallitukseen,valhella ei pitkälle pötkiä se raja tulee jossainvaiheessa vastaan.
Tämä hallitus on täysin rovoja puolustava,etupäässä Demarit ovat jo kasvonsa menettäneet useasti,ja pääministeri eteenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin hallitukselle ei yksinkertaisesti riitä, että se on omasta mielestään informoinut asiassa omistajaa riittävästi. Postin hallituksen olisi pitänyt varmistaa, että, tässä tapauksessa omistajaohjauksesta vastannut ministeri Paatero on myös informaation ymmärtänyt.
Pääministeri Rinnettä Postin hallitus ei informoinut. Ja näin soppa oli valmis.
Posti, kuten mikään miljardiluokan firma, ei voi toimia ilman omistajan selkeää tahtoa.
Postille ei riitä, että valtio ei kieltänyt sopimushoppsilua. Sen olisi pitänyt hankkia asiaan myös selkeä myönteinen kanta. Pääministeri Rinteen kanta olisi pitänyt varmistaa.
Postin hallitus on saattanut pääministerin koloon asemaan ja se yleensä tarkoittaa sitä, että renki nöyrtyy jos isännällä on rengistä huono kuva.
Näin toimitaan myös pörssiyhtiöissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksi Rinne aiemmin ehdotti näille 700 työtekijälle maksettavaksi kertakorvausta palkan lisäksi? Miten asioista tietämätön osaa sellaista esittää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrätkö, että tässä juuri omistajaohjauksen, eli ministeriön virkamies vahvisti, että Postin johto on informoinut riittävästi ja hyvän hallintotavan mukaisesti?
Yksinkertaisesti Rinne vain siis valehtelee!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö Kimmo Viertolan kertoman jälkeen ei ole mitään epäilystä siitä kumpi puhuu muunneltua totuutta. Rinne on siis puhunut tietoisesti muunneltua totuutta eduskunnan istuntosalissa. Mitä tästä hallituskumppanit tuumaavat? Mitä sanovat Keskustan kansanedustajat? Nyt mitataan arvoja jos milloin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Antin tavatessaaan hän sanoo "päivää", lienee pareen vilkasta ikkunasta, onko valoisaa vaiko pimeää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne vain puhuu niin totta kuin osaa. Tuntuu, että tässä tapauksessa mennään Jäätteenmäen hiihtämää latua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stalin aikanaan ja Kim nykyisessä Pohjois-Koreassa voivat syyllistää muita omista virheistään. Onneksi meillä pääministerit eivät ole siinä asemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti Rinne tylytti Paateron sairaslomalle ja painosti eroamaan. Samalla johtava virkamies Viertola kertoo että Posti on esimerkillisellä tavalla jakanut tietoa omistajalle. KYSYMYS MIETITTÄVÄKSI: Miten Antti Rinne on voinut välttyä saamasta tietoa vai valehteleeko hän ja laittoi kaikki Paateron syyksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on hyvin raskauttava tieto Rinnettä vastaan. Hän ei sanonut niin kuin asiat oikeasti ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maasepän diagnoosi on että sutki postin johto vedätti ymmärtämätöntä ministeriötä.

Sinällään lopputulos työntekijöiden kannalta oli torjuntavoitto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeistään viikoloppuna perinteisimmätkin demarit alkavat toivoa, että Suomessakin oltaisiin valmiita Trumpin jälkeiseen aikaan. Stubbin itse keksityt faktat ovat kevyttä kamaa tähän verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain hymyilee kulisseissa, että ensi viikolla alkaa uudet hallitusneuvottelut hänen johdollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Matti ja Teppo laulaa - se on mahtavaa- jne Ok-talo ,167 neliötä yksin. Oikein naurattaa ko ajattelee pikkukopperoasukke... Lue lisää...
on missä mällätä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image