Kotimaa

Orpo linjasi kokoomuksen kär­ki­ta­voit­teet – ”Tärkein tehtävä tässä hal­li­tuk­ses­sa”

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi sunnuntain linjapuheessaan, että työllisyyden kasvu on kokoomuksen ykköstavoite hallituksessa. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 12.6.2016 11:13 | Päivitetty 12.6.2016 11:17
Juha Vainio

Kokoomuksen vastavalittu puheenjohtaja Petteri Orpo piti sunnuntaina linjapuheensa, jossa hän otti kantaa hallitusohjelmaan.

Orpo sanoi jo lauantaina, että hän aikoo keskustella hallitusohjelmasta pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa maanantaina.

Linjapuheessaan Orpo sanoi odotetusti, että hän on valmis jatkamaan hallituksessa nykyisen hallitusohjelman pohjalta.

– Me pysymme hallituksessa, mutta emme hinnalla millä hyvänsä. Tehtävät päätökset ratkaisevat.

Orpo sanoi, että hallitusohjelmassa sovitut uudistukset on laitettava toimeksi.

– Esimerkiksi sote-uudistus, työllistämisen kynnystä madaltava lakipaketti ja koulutusuudistukset ovat vielä kesken. Edellinen hallitus sopi kyllä monista uudistuksista, mutta toimeenpano epäonnistui. Tämän hallituksen on vietävä sovitut asiat maaliin.

Aiemmin sovituilla toimilla ei Orpon mukaan kuitenkaan vielä päästä tavoitteisiin. Hän sanoi keskustelevansa ensi viikolla Sipilän ja myös perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kanssa.

– Haluan sopia siitä, että hallitus jo budjettiriihessä tekee uusia päätöksiä, jotka vievät meitä kohti hallitusohjelman tavoitteita. Esimerkiksi 110 000 työpaikan tavoite edellyttää hallitukselta uusia, mittavia toimia.

Orpo jatkaa, että työllisyyden parantaminen on kokoomuksen tärkein tehtävä.

– Työllisyyden parantaminen on Kokoomukselle tärkein tehtävä tässä hallituksessa. Leikkauslistat eivät ikinä lopu, ellei työtä aseteta etusijalle.

Kokoomuksen ykköstavoite on Orpon mukaan se, että puolue voittaa vaalit ja nousee pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Orpo otti esille myös paikallisen sopimisen.

– Hallitusohjelmassa on sovittu, että työehdoista ja palkoista sopiminen mahdollistetaan työpaikoilla. Tästä me pidämme kiinni. Paikallinen sopiminen on nimenomaan sitä, että sovitaan, ei sitä, että sanellaan.

– Palkansaajien äänen on kuuluttava. Työpaikoilla kuitenkin tunnetaan tilanne parhaiten. Hallituksen on sovittava yhteinen suunnitelma, siitä miten hallitusohjelman tavoite toteutetaan näiltäkin osin.

Orpo sanoi, että työn verotusta on kevennettävä ja hallituskaudella on tähdättävä miljardin veronkevennyksiin.

– Normien ja sääntelyn purkamista on jatkettava. Lisätään kilpailua. Vapautetaan yrittäjyyden yhteiskuntaa uudistava voima.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hallituksen tärkein tehtävä on ehdottomasti luoda ja puida suomalaisten asioita, eikä hankaloittaa niitä keskittymällä esim. pankkikriisiin joka ei suoranaisesti kuulu hallituksen tehtäviin vaan aivan toisen viranomaisen. tärkein tehtävä on keskittyä kotimaahan ja sen kokonaisvaltaiseen hyvin vointiin, työpaikkojen luontiin ja positiiviseen hyvään palkkatasoon kaikille työntekijöille eikä ulkomaista johtuviin kriisitilanteisiin. pakolaiskiintiö esim on aivan liian korkea suomen sosiaaliturvaan nähden sekä myös kirkon avustus määriin ja muiden järjestöjen. Haluan nähdä hallitustyötä jossa arvostetaan veronmaksajat keskitasoa korkeammalle huom. tarkoitan veronmaksajilla myös työttömiä jotka alle köyhyysrajan tulojen maksavat myös veroja niin valtiolle kuin kirkollekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja uppoamme yhä syvemmälle suohon. Suomella kun ei ole pelivaraa suuntaan eikä toiseen..
Saahan sitä uhota tekevänsä sitä ja tätä asioiden eteen,mutta loppujen lopuksi ovat ihan samassa tilanteessa kuin nyt ollaan!
Näitä "yrittäjiä" on jo nähty. Sipilä yrittää tehdä sen mitä tehtävissä on,ei ole kiitollinen pesti,mutta eipä ole sen enempää eväitä näillä hurskastelijoillakaan,saammepa nähdä millä rahalla Orpo tempasee 110 000 työpaikkaa...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täälä taas vasurit valittaa kun oikeat ihmiset pyrkii järjestämään niillekkin työpaikkoja.
Li andersson toisaalla pyrkii romahduttamaan talouden lyhentämällä tyäaikaa 2 tunnilla joka käytännössä tarkoittaisi konkursseja ja lisää työttömyyttä koska ei kellään yrittäjällä ole varaa palkata lisää porukkaa täyttämään tämän aukon. Sitte taas otettais lisää lainaa ja eletään yli varojen, sairasta touhua.
Kokoomuksella ja keskustalla on kuitenki järki päässä ja realiteetit tiedossa ja se on tämän maan ainoa pelastus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työttömien lisääminen on kokoomuksen kärkitavoite.
toisena köyhien kyykytys ja rikkaitten puolustus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö Orpo on sitä mieltä että reipas siivoja voi myös olla keskiluokkainen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samat asiathan ovat jo työlistalla hallituksessa, samoista asioista on pääministerikin puhunut. Mutta, ehkä uudet kasvot puolueen johdossa, saa kokoomuslaiset rauhoittumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edelleen TES määrittää vain minimin , ei mikään edelleenkään estä sopimasta paremmin kuin minimin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merkillistä, että oli sitten mikä tahansa puoluejohtaja tai puolue vallassa, luvataan sääntelyn purkamista ja työllisyyden parantamista, mutta silti käy juuri päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on politiikkaa. Politiikko luulee voivansa säätelyllä pakottaa työllisyyden nousuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei riitä, että kuulostaa tekemisen meiningiltä pitää myös toimia. Ne on toiset kun tekee ja toiset kun vaan puhuu tekemisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

106
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
65
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
42
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
41
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
28
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
27
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
24
Britannian hallituksesta lähti jälleen ministeri Boris Johnsonin lähestyvän pääministerinimityksen takia – "maan yllä on synkkä pilvi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image