Kotimaa

Orpo: Lii­ken­ne­verk­ko­työn pohjana viime kauden työryhmän tulokset

Kotimaa 8.2.2017 15:11
STT

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mielestä on luonnollista, että liikenneverkon tulevaisuutta selvittävän parlamentaarisen työryhmän työssä käytetään pohjana viime kauden parlamentaarisen työryhmän tuloksia.

– Se luo hyvän perustan työlle. Siellä on erilaisia vaihtoehtoisia malleja, miten korjausvelka ja tulevat investoinnit voidaan hoitaa, Orpo sanoi.

Orpon mielestä myös liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) aiemmassa selvityksessä on elementtejä, joita kannattaa hyödyntää. Hänen mielestään siinä on paljon hyvää, mikä liittyy tulevaisuuden liikenneratkaisuihin.

Orpon mukaan kaikki eduskuntaryhmät ovat yksimielisiä lähtökohdista.

– Liikenteen rahoittamiskysymyksissä on yli vaalikausien meneviä asioita ja silloin on hyvä, että kaikki eduskuntapuolueet ovat sitoutuneita ja pääsevät työhön mukaan.

Huhtikuun kehysriiheen ei Orpon mukaan ole tulossa mitään liikenneverkkoon liittyvää, koska parlamentaarisen työryhmän työ jatkuu vuoden.

– Sille ei tapahdu mitään isompaa tämän vuoden aikana, koska tämä meni tähän parlamentaariseen myllyyn.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on sanonut aiemmin odottavansa parlamentaariselta työryhmältä uusia ratkaisuja ja keinoja. Hänen mukaansa sen lopputulos ei saa olla sama kuin viime vaalikaudella, jolloin parlamentaarinen työryhmä päätyi hänen mukaansa suunnilleen siihen, että "täytyy tehdä jotain".

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mielestä on luonnollista, että liikenneverkon tulevaisuutta selvittävän parlamentaarisen työryhmän työssä käytetään pohjana viime kauden parlamentaarisen työryhmän tuloksia".

"Berner: Aiempi selvitys ei voi olla par­la­men­taa­ri­sen työryhmän lähtökohta".

Hei pääministeri Sipilä, kutsuppa porukat kokoon ja pidä viikon kestävä puhuttelu heti että saat hallituksen puhumaan "yhdellä suulla".
Muuten käy niin että äänestäjätkin alkavat nauramaan hallitukselle.
Riittä kun sille nauraa nyt vasta naurismaan aidat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpo ynnä muut,höpöttäjät,laittakaa jo liikenteeltä perimänne eurot tiestöön,elkääkä jakako niitä keskenääne,ei tarvitse uusia maksuja tiestöön sovittaa ne riittää.Eikä Bernerin tarvitse maksaa satojatuhansia euroja,tyhjästä,lähipiirilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:03
Oulun seudulla kuvatulle Kaikki synnit -rikossarjalle sataa tunnustusta – kahmi Venla-ehdokkuuksia viidessä eri kategoriassa
16:02
"Husu" Hussein kertoo saaneensa huomautuksen taksifirmalta – Jatkossa edellytän itseltäni parempaa käytöstä ja harkintakykyä
15:51
Oulun poliisilaitos puhallutti pikkujoululiikenteessä lähes 3000 kuskia viikonlopun aikana – puolet kärähtäneistä ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena
15:25
Pelti rytisi maanantaiaamuna Kainuussa kahteen otteeseen
15:14
Kysely kertoo lihaan liittyvästä kahtiajaosta ja mahdollisesti kytevästä murroksesta
15:07
Kuusamon Juuso-karhu petaa innolla talvipesäänsä videolla – "On autuas olo", naurahtaa Sulo Karjalainen
15:04
Arvio: Äitimyyttiä nenuliin – käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä Hanna Vahtikari etsii näytelmässään äitiyden syvää ydintä
51
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
44
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
27
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
23
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
17
Oululaiset yläkoululaiset saunottivat asunnottomia ja auttoivat naapureita – "Sai nähdä, että ihmiset olivat todella kiitollisia siitä, mitä me teimme"
17
1,8 miljoonan euron rahapelivoiton lunastaminen viivästyi kuukausilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image