Kotimaa

Orpo: Hallituksen ta­lous­po­li­tiik­ka tuo tuloksia

Kotimaa 7.12.2017 17:33 | Päivitetty 7.12.2017 18:08
STT

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) puolusti hallituksen politiikkaa eduskunnassa, missä hallitus vastasi punavihreän opposition välikysymykseen eriarvoistumista lisäävästä politiikasta.

- Tämän hallituksen talouspolitiikan linja tuo tuloksia. Suomi on päässyt viimein mukaan vahvaan talouden kasvuun. Tänä vuonna talouskasvu yltää noin kolmeen prosenttiin, ensi vuonnakin kasvu jatkuu vahvana. Olemme nousseet Euroopan hänniltä maanosan kärkeen. Velkaantuminen vähenee kovaa vauhtia, Orpo sanoi vastauspuheenvuorossaan.

Orpon mukaan monessa yrityksessä tilauskirjat ovat nyt täynnä ja uusia työntekijöitä palkataan. Samalla työttömyys on Orpon mukaan vähentynyt nopeaa vauhtia.

- Iloitsen jokaisesta suomalaisesta, joka pääsee työn avulla kiinni parempaan elämään ja saa tulevaisuudenuskonsa takaisin. Samalla tunnen surua heistä, jotka kaikista ponnisteluista huolimatta eivät ole päässeet mukaan, Orpo sanoi.

Orpon mukaan hallitus on tehnyt paljon sen eteen, että mahdollisimman moni suomalainen saisi tehdä työtä. Hänen mukaansa hallitus vahvistaa työttömien palveluja, jotta jokaista voidaan auttaa löytämään itselle sopivaa työtä tai hakeutumaan koulutukseen.

Samalla hallitus Orpon mukaan muun muassa mahdollistaa yritystoiminnan aloittamisen työttömyysturvan avulla ja parantaa korkeakoulutettujen muuntokoulutusta.

"Kasvu kuuluu kaikille"

Välikysymyksen olivat allekirjoittaneet SDP, vihreät ja vasemmistoliitto.

Välikysymyksen ensimmäisen allekirjoittajan Suna Kymäläisen (sd.) mukaan eriarvoisuus suomalaisten välillä syvenee ja se on seurausta hallituksen epäoikeudenmukaisesta politiikasta.

- Työllisyyden parantaminen ja talouskasvu eivät yksin riitä. Kyse on siitä, miten työllisyyden ja talouden kasvu jaetaan. Meidän mielestämme kasvu kuuluu kaikille, Kymäläinen sanoi eduskunnassa.

Kymäläisen mukaan hallitus on lisännyt erityisesti yli 65-vuotiaiden pienituloisuutta. Etenkin kansaneläkkeen ja pienen työeläkkeen varassa olevilta ihmisiltä on Kymäläisen mukaan leikattu rajusti.

- Hallitus on leikannut ihmisiltä, jotka joutuvat valitsemaan lääkkeiden ja leivän välillä. Se on valinta, jonka eteen kenenkään ei pidä joutua hyvinvointiyhteiskunnassa, Kymäläinen painotti.

MAINOS

Kommentoi

Ei se, että työaikaani on lisätty, mutta siitä saamaani rahallista korvausta on leikattu, lisätyöllistä ketään. Väliin täytyy oikein pysähtyä miettimään, että onko minulla enää varaa käydä töissä lainkaan. Ja lääkäriin pääsyäkin vaikeutettiin, että porukat tekisi sairaanakin töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansanedustaja Suuna Kymäläinen ei puhu totta, sillä hallituksen vuodesta 2015 tekemillä tiukoilla linjauksilla on ollut selvä positiivinen vaikutuksensa. Toki kansainvälisellä elpymisellä, johon edelliset Kataisen sekä Stubb - Rinteen koalitiot pyrkivät pääsemään epätoivoisesti mukaan, on ollut vaikutuksensa. Mutta demarit vetivät maton Stubbin alta ja hallitusyhteistyö jähmettyi kaikkien suomalaisten vahingoksi. Vähinkoja korjataan nyt! Joku opposition kellokas totesi, että hallitus on tietoisesti ja tahallisesti eriarvoistamassa suomalaisia. Voi, voi! Eikö hänellä ollut mitään rakentavampaa sanottavampaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus teoissa esimerkiksi sote--maakunta ym. 2-3 ministeriä näkyy , kuuluu. Muut ?
Taloudellista elpymistä maailmalla,auttanut vientiä, hallituksella ei mitään vaikutusta.
Hallituksen teot vähentäneet ostovoimaa,, mr,orpo politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutoksia on tuonut. Kiihtyvä vauhti köyhyyteen niin valtio kuin kansalaistasolla. Ja vauhti kiihtyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta kai se on tuonut tuloksia jokainenhan sen näkee ja kiitos siitä. Tai punavihreät eivät tietenkään näe, koska kansa voi paremmin päivä päivältä ja ostovoima kasvaa.
Vielä kun saataisiin kaikki vastikkeettomat tuet minimiin, niin aina paranisi työllisyys.
Nyt liian hyvillä vastikkeettomilla tuilla loisivia on liikaa ja ovat pelkkänä kulueränä, koska eivät edes maksa tuistaan veroja. Kotona loisivien tuloja tulee leikata rajusti, niin alkaa työt maistumaan paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtämättömyys ja sokeus on todella pahalla mallilla, kun ministeri kuvittelee, että leikkaukset ja verojenkorotukset ja sisäiset siirrot maksajien kesken sekä lisävelanotto on saanut aikaan globaalin nousukauden. En kehtaa sanoa kuinka typerää on talouspolitiikka jossa kansalaisten kannettavaksi pannaan omien palkkojensa maksu ja orjatyöntekeminen. Ja se että ei työttömyys muuten katoa kuin työpaikkojen konkreettisella lisäyksellä. Mutta kun sanotaan etei ole osaavaa työntekijää niin sehän johtuu siitä, ettei ole ollut opetusta. Ei edes sellaista jota nykyministerit ovat saaneet aikanaan. Lukekaa mitä yksityistäminen on saanut aikaan Unionissa jossa elämme ilman omaa päätösoikeutta. Saattaapi olla onneksikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksen toteuttama politiikka on selkeästi lisännyt kansalaisten välistä eriarvoistumista. Selkeimmin eriarvoistumisen kasvu on nähtävillä leipäjonojen nopealla kasvulla ja jatkuvina ruuhkina toimeentulotukiluukuilla. Hallituksella ei todellakaan ole syytä elvistellä hallituksen talouspolitiikan tuloksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai leipäjonoissa ollaan, ilmaiseksi saa hyvää ruokaa ja jää rahat kaikkeen muuhun.
Todellakaan ei ole hallituksen syytä nämä leipäjonot, vaan ihmisten ahneutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

129
Oulun pääposti lähtee Hallituskadulta – uudesta paikasta ei ole vielä tietoa
71
Antti Rinne: "Surkuhupaisammin ei pääministeri Sipilä voi sanoa" – demarien puheenjohtaja vakuuttaa olevansa valmis pääministeriksi
63
Naureskelua päin naamaa, pojittelua istuntosalissa, "suosikkijärjestelmä" ja töiden hankaloittamista – liki 20 kansanedustajaa kertoo kiusaamisesta eduskunnassa
47
Huipputuloisten päästöt omassa luokassaan - mitä köyhempi, sitä ilmastoystävällisempi
38
Edesmennyt fyysikko Stephen Hawking: Superihmisten rotu syrjäyttää tavalliset ihmiset
28
Perussuomalaiset ja vihreät aikovat äänestää epäluottamusta, tukea hallitukselle voi tulla Rkp:ltä ja kristillisiltä
22
Poliisi etenee Oulun ryöstöaallon selvittelyssä, kaksi Koskelan ryöstöstä epäiltyä otettu kiinni – "Pienen saaliin takia tehdään hyvin vakava rikos"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

Sipilä on täysi tunari, jonka tuhoja joutuu kokonainen sukupolvi suomalaisia korjailemaan. Onneksi ei saa enempää aikaan... Lue lisää...
Touho-serkun sukua, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image