Kotimaa

Oriolan lää­ke­toi­mi­tuk­sis­sa turvaudutaan edelleen eri­tyis­jär­jes­te­lyi­hin

Oriola toimittaa jopa puoli miljoonaa lääkepakkausta apteekeille ja sairaaloille. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 15.9.2017 16:58 | Päivitetty 15.9.2017 19:02
STT

Lääketukkuri Oriolan lääketoimituksia jatketaan edelleen erityisjärjestelyin, kertoo lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Fimean mukaan Oriola tekee viikonloppuna ylimääräisiä lääketoimituksia. Normaalisti lääketoimituksia ei viikonloppuisin ole. Apteekit ovat Fimean mukaan saaneet viikon aikana lääkkeitä ja akuutin ongelman hoidossa on edistytty. Maanantaina tilannetta arvioidaan uudestaan.

Ongelmat Oriolan lääketoimituksissa alkoivat kuun alkupuolella, kun yhtiö uudisti tietojärjestelmiään. Fimean mukaan apteekeissa ja sairaaloissa on tehty koko ajan lisätyötä potilaiden lääkehoidon varmistamiseksi.

Johtaja Eija Pelkonen Fimeasta kertoi torstaina, että Oriolan toimitusongelmat aiotaan käydä läpi perin pohjin, kunhan ongelmien pahin vaihe on ohi. Tällöin esillä on, mikä on mennyt pieleen ja mitä ongelmista voidaan oppia.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) kertoi perjantaina STT:lle luottavansa siihen, että Fimea käy läpi Oriolan lääkejakelun ongelmat. Hänen mukaansa ensin on tärkeintä korjata se, mikä on vialla. Sen jälkeen ministeri odottaa tietoja siitä, johtuiko häiriö vain siirtymästä, tarvitaanko lakimuutoksia tai muutoksia esimerkiksi viranomaistehtäviin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jeps. Tällainen firma on saatettava vastuuseen! Saahan tällä tavalla todellakin siivottua meidät sairaat mullan alle. Tehokasta! Johto esiin ja vastuuseen!! Ja vastuuministeri myös!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksalainen on kova kilpailija ja rinnakkais lääkkeitä voi valmistaa minullakin on tanskalaisten valmistamaa ja muidenkin maiden että suomi voisi kilpailla jos ymmärtäisivät mitkä oikein on mahdollisuudet mutta kun on itänaapuriikin ja tehtaissa on töissä muitakin kun suomalaisia ja hospitaalissa on monen kirjavaa ja eri ammatti alojen ihmisiä esim siivojasta professoreihin ja erialoihin erkoistuneita että miettikää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä lääke ongelma on ollut jo pitkään, minunkin on täytynyt syödä kalliita Saksalaisia lääkkeitä kuukausitolkulla kun Oriola ei ole toimittanut omia halvempia ja Kela korvattavia lääkkeitä. Kuka vetää välistä, ja miksi? Meinataanko meidät vanhat ja sairaat tosiaan pistää mullan alle ihan urakalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi olla firman atk-vastaava ja toiminnanohjausjärjestelmän myyjä molemmat yltiöoptimistisia. Miten ihmeessä ei testattu riittävästi uutta järjestelmää ja varmistettu, että toimii. Kyseessä kuitenkin suurelta osin Suomen lääkejakelusta vastaava tukku.
Nyt laitetaan syyksi ja järjestelmän toimimattomuus, kun lähtökohtaisesti syy on uuden toiminnanohjausjärjestelmän tai sen päivityksen hankinnan ojauksessa. Ottakoot Oriolalla sitten vaikka ruutupaperin ja kynän käyttöön, jotta saavat lääketoimitukset hoidettua, ei pidä heitäyttyä avuttomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oriolan johdossa on komea rivi vain talouspuolen johtajia, ei lääketieteellistä osaamista. Silloin käy juuri näin, pyritään suoriutumaan tehtävistä varmistamatta katkeamatonta lääkehuoltoa poikkeusoloissakin. Tärkeimmäksi muodostuu vain ja ainoastaan parhaan mahdollisen taloudellisen tuloksen tekeminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäs piileskelee Oriolan johto, odotamme julkisuuteen kommentointia ja vastuunottoa. Ongelmien piti olla selätetty jo aikapäiviä sitten. Nyt oyskin peruu ensi viikolta leikkauksia tavarantoimitusongelmien takia -ei kai vain Oriokan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas nähtiin tulos kun säästetään testauksessa/koekäyttö jotta tulos saadaan paremmaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image