Kotimaa

Op­po­si­tio­puo­lu­eet kritisoivat rajusti Timo Soinia ja tämän abort­ti­kan­na­not­toa, nais­asia­jär­jes­tö vaatii jo eroa

Oppositiopuolueiden edustajat latasivat perjantaina kovaa kritiikkiä ulkoministeri Timo Soinille (sin.), joka iloitsi blogissaan Argentiinan senaatin päätöksestä torpata abortin laillistaminen. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 10.8.2018 21:32
STT

Oppositiopuolueiden edustajat latasivat perjantaina kovaa kritiikkiä ulkoministeri Timo Soinille (sin.), joka iloitsi blogissaan Argentiinan senaatin päätöksestä torpata abortin laillistaminen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tviittasi, että "Suomi ei voi uskottavasti edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia, kun ulkoministeri samaan aikaan lausuu tällaista".

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari puolestaan vaati pääministeri Juha Sipilää (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.) tuomitsemaan Soinin aborttikannanotot.

– Ei voi olla niin, että vuonna 2018 Suomessa on hallitus, jonka ulkopolitiikasta vastaava ministeri saa vapaasti käyttää arvovaltaansa ja asemaansa naisten oikeuksia vastaan hyökkäämiseen, Kari sanoi tiedotteessa.

Naisasialiitto Unioni vaati perjantaina Soinin eroa ulkoministerin paikalta. Järjestön pääsihteerin Milla Pyykkösen mukaan Soini osoittaa halveksuntaa naisille, jotka joutuvat tekemään abortin laittomasti tai joutuvat sairaalaan abortin seurauksena.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Argentiinassa tehdään joka vuosi arviolta 500 000 laitonta aborttia, jotka johtavat vuosittain noin sataan kuolemaan.

– Naisasialiitto Unioni vaatii ulkoministeri Timo Soinin eroa. Kuuleeko hallitus? tviittasi SDP:n kansanedustaja Sanna Marin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (154)

Tämä asia on aina henkilökohtainen ja koskee naisia. Mitä Soini pistää nokkansa tähän? Huomionhakuisuuden makua! Ei kuulu ulkoministerille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

500. 000 laitonta aborttia maassa - lyhyen järjen ja pitkän uskon lähettiläs Soini. Naiset kyykkyyn yhteiskunnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään, sillä isä on täysin ilman oikeutta näissä asioissa ja maksat mukisematta 18 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös ministeri Timo Soinilla on täysi oikeus ja vapaus sanoa mielipiteensä myös tässä aborttiasiassa.
Arvostan todella paljon Timo Soinin vakaumusta ja elämän katsomusta; ei todellakaan lipsu näkemyksistään minkään syyn vuoksi.
Timo jatka samaan malliin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Amnestyn mukaan Argentiinassa on kuollut n. 3000 naista viimeisen 25 vuoden aikana laittomiin abortteihin. Miksei nämä elämät huolestuta Timo Soinia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö muka huolestuta? Siksi juuri haluaa kieltää abortit ja tiukempi valvonta laittomuuksille, niin loppu ne juuri silloin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreitten paidatun puheenjohtaja läiskii muitamiehoä yötä myöten.
Siinä tuleeki lyhyt ura.
Soini on mielipiteensä sanonut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Abortti kysymys jakaa ihmisiä ja mielipiteitä. Jokainen tulkoon mielipiteineen kuulluksi, mutta silloin kun ollaan niinkin isossa virassa ja asemassa, kuten ulkoministeri Soini on, niin luulisi hänellä olevan harkintakykyä, ettei mene laukomaan omia mielipiteitään tavalla, joka on Argentiinassa katsottu siten, että Suomen virallinen linja on vastustaa aborttia. Järki hoi, äly älä jätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi huolestuneet poliitikot ja feministit eivät puutu laittomiin tyttöjen silpomisiin, lapsiavioliittoihin, perheväkivaltaan , kunniamurhiin, naisten alistamiseen, raiskauksiin yms.? Nyt on kyse Argentiinasta, ei Suomesta ja mainitsemani asiat tapahtuvat täällä! Lin kannattaisi keskittyä puolueensa kannatuksen jatkuvaan laskemiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pikku politikkotytöt" haluaa, että Soini eroaisi ja hallitukseen saataisiin kriisi. Ei kai vai ole politiikan pelistä kysymys, eihän? Oletteko aivan vilpittömästi tätä mieltä ja kukaan ei näe tätä todella, että miksi tämä asia on otettu esille. Siksi, että voidaan ajaa vain ja ainoastaan omaa etua elämän suojelemisen kustannuksella. Aika härskiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se surkeaa, jos joku puolustaa tänä päivänä ELÄMÄÄ ja hakee oikeutta sanoa se ääneen. Äidin kohdussa on jo elämä, jos hedelmöitys on tapahtunut sehän on selvä. Tietenkin tätä on tiettyjen tahojen vaikea hyväksyä, mutta biologiallehan ei voi oikein mitään, vaikka sekin haluttaisiin muuttaa nykyään erilaisten lääkityksien ja leikkauksien kautta.

On tietenkin raja sillä, että milloin ministeri sanoo oman mielipiteen ja milloin hän edustaa sitä lakia, joka Suomessa on voimassa. Tässä väkisten tulee mieleen Arhinmäen sukat ja muut tempaukset ministerinä, joita tässä on vuosien varrella tapahtunut. Ministerinä ollessa tulisi olla aika neutraali, vaikka itse ei näitä lakeja kannatakkaan.

Empä ole kuullut feministijärjestöjen kovin isoin sanakääntein puhuvan esimerkiksi eri uskontokunnissa tapahtuvasta naisten alistamisista ja suoraan tyttöjen naittamisista alaikäisinä. Miksi niitä ei oteta esille isoin kirjaimin? Eipä taideta uskaltaa, koka pelätään kostoa tai jotakin muuta vastaavaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini puhuu asiaa. Vaikka en Soinin puoluetta koskaan ole äänestänytkään, niin arvostan Soinia, että sanoo rehellisesti mielipiteensä. Hänekllä on ministerinäkin oikeus mielipiteeseen! Abortti on murha ja murhasta käsittääkseni Suomessakin annetaan vankeustuomio. Sillä ei ole väliä, minkä ikäisenä ihminen murhataan. Vai antaisitko oman lapsesi tai läheisesi tapettavaksi sen vuoksi, että saisit elää helpompaa elämää? Turha yrittää väittää, että kaikki abortit tehdään sen vuoksi, että on tapahtunut raiskaus tai insesti tms. Todella pieni määrä aborteista tehdään sen vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luuleeko Soini olevansa korvaamaton nykyhallituksen liima-aines,että hän uskaltaa sanoa ja toimia miten tahansa.Hän kun on tuomassa esiin katolilaisuuttaan varsin halukkaasti,esitän hänelle omantunnon kysymyksen.
Oletko omasta mielestäsi rehellisin ja ansioitunein toimin ansainnut ulkoministerin pestin jatkuvuuden kesän 2017 tapahtumien aikana?Muistutan ,että olit osallisena mm.oman puolueesi demokraattisten vaalien voittajan voiton mitätöimiseen.Keitä muita oil osallisena järjestämässä viisi ministeriä häviäjista valtion palkkalistoille D:N päältä puhumaan ,tärkeän näköisinä joka toista sanaa painottamaan muina miehinä. Näin annettiin Suomen kasvavalle nuorisolle erittäin huonoa esimerkkiä,mitä on väärä kilpailuhenki.Voitto otetaan väkisin itselle.Onneksi vain ajallisesti hetkeksi,siitä pitää karma huolen.
Omasta puolestani ilmoitan,että kesän 2017 tapahtumien jälkeen Soinin mielipiteet olen sitä mukaa kuitannut kättäni huitaisemalla roskakoriin.Puheillasi ei ole enää mitään arvoa eikä merkitystä.Sinulla ei ole oikeutta sanallakaan arvostella ja mitätöidä perussuomalaisia.Ei puujalkavitsein varsinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät on aina oikeassa ja muut väärässä. Vihreät saavat pysäyttää vaikka lentokoneita ja se on ok. Vihreät voivat yllyttää rikoksiin ja se pitää sietää. Vihreät voivat osallistua anarkistimellakoihin, feministimellakoihin ja homomellakoihin. Muut puolueet eivät saa osoittaa mitään mieltä ja ovat väärässä omien mielipiteiden kanssa. Kukaan muu ei saa tehdä eikä sanoa mitään. Kuulostaako tutulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa Soini profiloitua yhden asian mieheksi, vois kenties mennä Vatikaaniin ehdolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini nyt vaan on ajatellut, että otsikoihin pitää päästä keinolla millä hyvänsä ja että kaikki julkisuus, niin hyvä kuin huonokin on hyvästä, kun peli näyttää hänen ja sinisten osalta pelatulta ja hävityltä ja näköjään siinä onnistui, mutta älkää menkö näin halpaan syöttiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (154)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image