Kotimaa

Oppositio kritisoi sote-päätöstä: Lisää hal­lin­to­him­me­lei­tä

Ville Niinistö ei sulata soteratkaisua helpolla. KUVA: Joel Karppanen
Kotimaa 7.11.2015 10:03 | Päivitetty 7.11.2015 11:24
STT, Kaleva

Oppositio kritisoi kovasanaisesti hallituksen sote-päätöstä. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo Twitterissä, että sote-sovussa yhdistyvät kokoomuksen ja keskustan huonot ideat.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi Ylelle, että sote-kiista kertoo hallituksen vakavammasta luottamuspulasta.

– En usko, että mikään hallitus olisi kaatunut siihen, kuinka monta sote-aluetta Suomessa on. Kyllä tämä kielii vakavammasta luottamuspulasta.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) kuvasi Facebook-sivullaan päätöstä huonon näytelmän huonoksi tulokseksi.

Kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr.) sanoo, että hallintohimmeleiden purkamisen sijaan hallitus loi kaksi uutta hallintoporrasta.

Hallitus sopi viime yönä, että sote-palveluita järjestetään 15 alueen puitteissa. Itsehallintoalueita perustetaan 18. Osana uudistusta säädetään valinnanvapauslainsäädäntö, joka mahdollistaa palveluiden valitsemisen julkiselta, yksityiseltä tai kolmannen sektorin tuottajalta.

Myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen kuvailee olevansa todella pettynyt sote-ratkaisuun. Hän sanoo, että keskustan tavoite oli sote-alueiden suuri lukumäärä ja kokoomuksen tavoite yksityistäminen.

– Miten mallissa on huolehdittu siitä, että yksityiset palveluntuottajat maksavat veronsa Suomeen ja että palvelut eivät keskity rikkaiden alueille, hän kysyy tiedotteessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Kaikkiahan demarit ja vihreät kritisoi onhan se niin kauhiata kun tuli sote sopu edellinen hallitus jahkas sitä 4 vuotta.Kyllä Ville Niinistö on niin surkea suunsoittaja ettei tarvis koskaan päästä hallitukseen.Ja pahin takinkääntäjä on Rinne muka puolustamassa eläkeläisiä ja demarit vieny 40 % eläkkeistä taitetulla indeksillä.Eläkkeitähän ei maksa valtio niin veroparatiisiyhtiöt paisuu eläke miljardeista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Ville Niinistöä pitää arvioida hänen kirjoitusten tai puheiden perusteella, niin lopputulema on, että onpa " pöljä mies ".
Miten entinen ministeri ja puolueenjohtaja voi olla noin lapsellinen ja tyhmä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähänlainen hallintohimmeli Suomi olisi jos V. Niinistö olisi ruorissa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se V. Niinistö jaksaa... Olisi mielenkiintoista nähdä millaiseksi Suomi menisi jos tuo päästettäisiin päättämään asioista. Myöskin veronkorottaja puolue SDP:n kannattaisi olla hiljaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi, jospa tästä räksyttämisestä päästäisiin! Ville Niinistökin voisi lyödä oman ehdotuksensa faktoineen tiskiin, jos se on niin paljon parempi tai sellaista ylipäätään löytyy. Demokratiassa on tehtävä aina kompromisseja, kun meillä kaikilla on niin eriäviä painatuksia. Pitää mennä eteenpäin eikä junnata turhia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt opposition pahimmat räksyttäjät Niinistö ja Rinne voisivat olla kerrankin hiljaa. Vihdoinkin sotessa alkaa jotain tapahtua oikeaan suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ystävä hyvä, etkö todellakaan tiedä mikä opposion tehtävä on? Se on juuri "räksyttäminen", kantaa ottaminen hallituksen päätöksiin ja myös niiden kyseenalaistaminen.
Sopiikin kysyä mitä oma puolueesi tekee, kun se on oppositiossa? Varmaan juuri näitä edellämainittuja asioita, tuskin ovat tuppisuuna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkyy vihreitä harmittavan, kun eivät sattuneet olemaan hallituksessa silloin kun vuosikausia vatvottu sote-uudistuksesta tehtiin päätös. Tästä asiasta tullaan muistamaan Sipilän hallitus ja siinä mukana olleet puolueet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ville Niinistö se jaksaa jatkaa tuota vihervasemiston itkuvirttä! Hänellä oli mahdollisuus hoitaa asia kuntoon, mutta tekemättä jäi. Nykyiset 150-200 organisaatiota vähenee alle 20, niin onhan se huomattava byrokratian leikkaus. Tärkeintä oli saada päätös aikaiseksi, että voi edetä asioissa, siihen ei vihervasemisto kyennyt.
Niinistön kannats lopettaa tuo avautuminen asiasta kuin asiasta, kompetenssi ei riitä kuin itkemiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikös se kiertänyt veroja ja piti laittomasti autoaan eduskunnan autotallissa. Niin ajeli luxusautolla ja käytti runsaasti lentokoneita.... sellainen vihreä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Byrokratia jäi se tuntuu olevan pääasia. Kasvukeskukset menetti paikkansa maakuntasarjalaisille hyvä veli järjestelmille. Näyttää siltä, että tietokoneen takana istuvat virkamiehet maakunnissa saavat pitää työpaikkansa ja Helsingin ylisuuri virkamies kunta saa pitää kymmenet tuhannet suojatyöpaikat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyrin heti itsehallintoalueen koordinaattoriksi, konsultiksi, account manageriksi, cuntloveriksi ja lisäksi siivoamaan.
Minne lähetän hakemukseni?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuori mies on kärsimätön js pitää heti kommentoida kaikkea mihin ei itsekään kykene. Ville on ja olisi, jos valtaan pääsisi, kyllä itse ajamassa erilaisia ylimääräisiä ympäristönsuojeluun liittyviä hallintohimmeleitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus ajattelee muitakin ihmisiä jokapuolella suomea. Entinen hallitus ajatteli vain Helsingin alueen asukkaita,ja omia etujaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät ja demarit eivät itse hallituskaudellaan saaneet mitään aikaiseksi!Häpeäisivät! Ettäs kehtaavat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppohan se on opposition arvostella, kun ei kanna vastuuta. Jos siellä oltaisiin fiksuja, niin pidettäisiin suut soukummalla. Miksi edellinen hallitus ei saanut SOTEA valmiiksi ? Se kannattaa miettiä ennenkuin kovin arvostelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Politiikassa ei ole vastuuta niin kauan kun rikoksen tunnusmerkit eivät täyty. En tiedä miksi luulet niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sanoo Jäppiset jotka ei tehnyt muuta kuin jarrutteli vuosikausia kaikkia tärkeitä asioita edellisessä hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein arvosteltu, susi tuli, mahtaako tulla edes säästöjä, epäilen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

19:00
Edes aivoinfarkti ja paha eteisvärinä eivät pysäyttäneet Harri Heliniä – entinen Kempeleen Kirin pelaaja on tuomaroinut pesäpalloa jo 50 vuotta Tilaajille
18:40
Osuuskauppa Keskimaa Keski-Suomessa testaa, miten työnhakijan valintaan vaikuttaa, jos työtä haetaan nimettömänä
17:57
Kova tuuli aiheutti yllättäviä hankaluuksia Röyttä Rockissa – festarivieraita kuskattiin mantereelle meripelastajien veneillä
17:39
Juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoitusta epäillystä ilkivallasta hautausmaallaan Hietaniemessä
17:11
Veitsi-iskuyritystä tutkitaan terroristisena – poliisin mukaan jalkakäytävälle ajaneen auton tapauksessa on kyse onnettomuudesta
17:08
Maaseutuvihreiden puheenjohtaja jättäisi maatalouden ilman kriisitukea – "On löydettävä kestävämpiä tapoja parantaa kannattavuutta"
17:04
Poliisi puuttuu humalassa pyöräilyyn vain harvoin – maistissa ajamisesta tulee rikos vasta kun aiheuttaa vaaraa muille
114
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
108
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
79
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
66
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
42
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias
35
AC Oululle uusi suuromistaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

vanhusten elämä paremmaksi? Ei se parane sillä, että tuotetaan joku meidän kulttuurista erillinen porukka tänne, muka ho... Lue lisää...
Miten niin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image