Kotimaa

Ope­tus­mi­nis­te­riö lopettaa pe­rus­suo­ma­lais­ten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan

Perussuomalaisten nuorisojärjestön avustuksen maksaminen lopetetaan.
Kotimaa 19.6.2019 14:54 | Päivitetty 19.6.2019 17:13
STT

Opetus- ja kulttuuriministeriö lopettaa Perussuomalaiset Nuoret ry:n tämän vuoden avustuksen maksamisen ja perii takaisin avustuksesta jo maksetun osuuden. Ministeriö katsoo järjestön toiminnassaan rikkovan nuorisolain tavoitteita.

Avustuksen peruuttaminen liittyy siihen, että PS-Nuoret julkaisi Twitter-tilillään kuvan tummaihoisesta perheestä. Saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä".

Nuorisolain tavoitteena on edistää muun muassa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön saama avustus on ollut suuruudeltaan 115  000 euroa, josta on jo maksettu 57  500 euron erä, ministeriö tiedottaa.

Ministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston ylijohtaja Esko Ranto sanoo, että avustusta haluavan järjestön on noudatettava lakia.

–  Jos lakia ei halua noudattaa, on järjestön hankittava rahoitus toimintaansa jostain muualta kuin nuorisotyön varoista, hän huomauttaa.

Ministeriön ohella yhdenvertaisuusvaltuutettu on katsonut, että puolueen nuorisojärjestön toiminta on selkeässä ristiriidassa nuorisolain tavoitteen kanssa. Valtuutettu on arvioinut, että järjestön toiminnan voidaan tulkita rikkoneen etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän kieltoa tai ainakin se on loukannut tummaihoisten ihmisarvoa ja luonut tummaihoisia kohtaan vihamielistä ja halventavaa ilmapiiriä.

Opetusministeriön mukaan Suomessa on nyt peruutettu ensimmäisen kerran nuorisoalan järjestön avustus siksi, että toiminta on ristiriidassa lain tavoitteiden kanssa.

PS-Nuoret: Vääryys, korjattava raastuvassa

PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen arvioi, että ministeriön päätös ei tullut yllätyksenä.

–  Opetus- ja kulttuuriministeriö on jo aiempina vuosina pyrkinyt jollakin tekosyyllä viemään PS-Nuorten valtionavun. Nyt heillä sitten on keksittynä syyt ja tekosyyt, ja ovat viemässä rahoitusta pois heppoisin perustein. PS-Nuoret ei tällaista vääryyttä hyväksy. Asia on ehdottomasti korjattava.

Kinnusen mukaan näyttää siltä, että yhdistys joutuu viemään tuen peruutuspäätöksen oikeuteen.

PS-Nuorten puheenjohtaja kertoo, että yhdistys käy keskustelua avustuksen tilanteesta perussuomalaisen puolueen johdon kanssa.

–  Toki olemme itsenäinen nuorisojärjestö, ja hoidamme nämä asiat itsenäisesti. Mutta meillä on hyvät suhteet puoluejohtoon, Kinnunen lisää.

Juttu päivitetty kauttaaltaan klo 17:12. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (97)

Onko oikeesti menty siihen että sanan vapaus on kielletty?
Ja eihän tuo voi olla suomen ainut tulevaisuus? Kyllä meillä pitää olla myös syntysuomalaisia. Maahan muuttajat on ok, mutta ei se voi olla suomen ja suomalaisten lopullinen oleminen että maassa ei ole kuin maahan muuttajia ja pakolaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa oikea päätös ottaa tukirahat pois, mitä muuta keinoa voisi käyttää rasistisen julkaisun takia.
Halla-ahon viritelmä Perusuomalaiset ryöstivät 10 miljoonaa Perussuomalaisten Soinin kaikki puoluetuet,. nyt itkupillit valittaa, voi hyvänen aika 100 000 euroa meni veronmaksajien rahoja heiltä.
Soini on mies, eikä ole valittanut sanallakaan itse hankkimaan puoluetuki rahoja ja niiden kaappaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Populistiksi tullaan heikossa hapessa ja jopa uskotaan kuin viimeiseen oljenkorteen tukeutuen, kun esikuva lupaa monimutkaiseen ongelmaan yksikertaisen ratkaisun, joka ei toimi. Voisi puhua radikalisoitumisesta yhteiskunnan arvoja vastaan. Vain pieni liikkeen ydinjoukko saavuttaa etuisuuksia muitten poliitikkojen kaltaisesti, mutta kaikki muut menettävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuksen Jyrkin slogan, joka varmaan mainostoimiston lanseerama, on ihan naurettava, että ongelmiin ei olisi ratkaisuja. Kumma kun ilmastonmuutos sitten saadaan loppumaan, kun suomalaiset autoilija verotetaan hengiltä. Eikö tämä jos mikä ole sitten populismia. Entäpä maailman väestöongelman ratkaiseminen, siirtämällä kymmeniä miljoonia ihmisiä Eurooppaan ole populististä. Eihän väestönsiirrot ratkaise Afrikan valtaisan syntyvyyden ongelmaa vaan päinvastoin.

Suomeen elintasonperässä muutavien ongelmaan on muuten yksinkertainen ratkaisu ja se toimii mm Virossa, Portugalissa jne. Ko maat eivät jaa mitään etuuksia maahan turvapaikanperusteella tuleville ja "yllättäen" tulijoita ei ole yhtään. Eikö turvapaikanhakijoilla ole henki kysessä, että kävisi vaatimattomammat Viron tai Portugalin tuet? Vai onko kysymys sittenkin siitä, että haetaan turvapaikan varjolla parasta elintasoa, jonka saa Suomesta ja jota SDP ja vihneet tulevat edelleen korottamaan, siis Suomesta saatavia etuuksia.

Miettikää nyt siis hetki faktoja, ennen kuin alatte kiljumaan populistia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän tuossa oli pielessä? Minä en ainakaan halua kuvan tulevaisuutta Suomelle. Suomentuhoajat haluavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä saa ympäristöfanaatikko kirjoittaa tappouhkauksia tvitteriin eikä ko. puolueen avustuksiin kosketa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrän periaatteen päätöksen takana, mutta onhan tuo mittasuhteiltaan aivan käsittämätön "rangaistus".
Omaan oikeustajuun olisi vielä jotenkin mennyt tukien peruminen twiittipäivästä eteenkäsin.
Nyt rangaistaan virhettä edeltävältäkin ajalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tasa-arvoisuutta tai yhdenvertaisuutta edustaa poliittinen syrjintä, pyrkimys estää ja hiljentää yhden puolueen poliittinen toiminta? OM:n päätös on karmiva ja aika pitkälle pitänee historiassa mennä, ennen kuin vastaavaa vainoa Suomesta löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin oikea päätös. Kun kerta PS-nuoret sanovat "puolustavansa sanan vapautta," niin samalla he unohtavat sen, että sanan vapauteenkin kuuluu vastuullisuus. Kyllähän koko tviitti, ja siinä julkaistu kuva, täyttävät täysin rasismin muodot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli kallis twiitti. Kannattaisi miettiä vähän etukäteen ennen kuin päästelee aivopieruja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikea päätös sillä jotain rotia twiiteissäkin pitää olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin oikea päätös. Laki on laki. Rasismi on rikos ja siitä pitää seurata rangaistus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen äärivasemmistolainen, mutta tuo päätös yksittäisen julkaisun perusteella on väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (97)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image