Kotimaa

Omis­ta­jaoh­jaus­mi­nis­te­ri Sirpa Paatero: "Luotan, että postilakkoon löydetään sopu"

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) vastasi postilakko koskeiin kysymyksiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 15.11.2019 7:34
Minna Akimo

Postin tulevaisuuden linjauksista olisi ministerin mukaan pitänyt päättää jo aikoja sitten. Nyt postin tulevaisuutta pohditaan valtiosihteerien työryhmässä.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) sanoi luottavansa siihen, että postilakon sovittelu etenee kohti sopua valtakunnansovittelijan Vuokko Piekkalan johdolla huomenna perjantaina.

Paatero vastasi postilakkoa koskeviin kysymyksiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

– Luotan, että sovittelijan toimistossa päästään kohti sopua ja sovittelijan avulla tähän löydetään ratkaisu, Paatero vastasi useampaan kertaan.

Paatero toisti kyselytunnilla, ettei hän hyväksy rikkurityövoiman käyttöä lakon aikana. Hän sanoi, että työtaisteluoikeus on työntekijäpuolelle kuuluva oikeus, joka on turvattava.

– Kun työntekijät kokevat neuvotteluasemansa sellaiseksi, että se vaatii työtaistelun käymistä, meillä on oikeus turvata se, ettei rikkureita käytetä. Uskon, että tämä on tullut nyt selväksi, hän sanoi.

Paatero korosti myös sitä, ettei hän ministerinä ota kantaa itse työehtosopimusneuvotteluihin.

– Sitä, että menisin puuttumaan työehtosopimusneuvotteluihin, en tee. Työntekijäpuoli ja työnantajapuoli ovat samassa pöydässä, ja se on heidän neuvottelunsa.

Salissa huoli postin tulevaisuuden turvaamisesta

Liike Nytin Hjallis Harkimo ja perussuomalaisten Mika Niikko peräsivät ministeri Paaterolta vastausta myös siihen, miten postin tulevaisuus turvataan, kun kirjepostin määrä vähenee vääjäämättä.

Ministeri totesi, että postin tulevaisuutta ja suuria linjauksia pohditaan valtiosihteereistä koostuvassa työryhmässä.

– On totta, että postille olisi pitänyt vuosia sitten linjata se, mikä on omistajan tahtotila ja millaisen postin me haluamme tulevaisuudessa tietäen, että kirjeiden määrä vähenee. Tätä ei ole tehty ja siksi posti kipuilee nyt. Tätä varten valtiosihteereiden työryhmä on nyt pohtimassa, millä isoilla linjauksilla posti tulevaisuudessa työskentelee, kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero sanoi.

EDIT: Korjattu Mika Niikon puoluekanta. Hän kuuluu perussuomalaisiin, ei kristillisdemokraatteihin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Asiahan on niin, että ellei niitä kustannuksia saada karsittua, niin työpaikkoja vähenee rajusti. Lakkoilkaa vaan, sillä varmistuu se, että ovi käy yhteen suuntaan, ulospäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä varmaa tekisit töitä 1500k . Jos heikennykset saa työn antaja läpi, niin sitten ei kannata postilla töissä ollakaan, vai olisitko sinä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En äkkiseltään muista yhtään lakkoa, mistä ei olisi päästy sopuun eli siinä mielessä Paateron analyysi on viiltävän tarkka.
Ja miksei olisi, kun oikein ministeriainesta on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvoisa ministeri voisi 5 minuutissa lopettaa lakon käskemällä Postin johtajaa lopettamaan TES-shoppailun. Se että näin ei tehdä johtuu siitä että oikeasti koko hallitus pitää Postia pelkkänä lypsylehmänä ja hyväksyy TES-shoppailun. Kaikki puhe on tekopyhää sanahelinää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi vähä katsoa ketä laittaa ministereiksi, Ei ministerin tehtäviä pidä katsoa tasa-arvon näkökulmasta vaan pätevyyden perusteella. Se joka kykeneen parhaiten hoitamaan kansalaisten asioita se ministeriksi. Eikä palkintovirkoja niin kuin demarit on nyt tehnyt useamman kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paatero (Sdp) on sekaisin kuin seinäkello, hänhän vaati että kaikki 2000 määräaikaista työntekijää Postilla pakotetaan työttömiksi kortistoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on sitä SDP:n työllistämispolitiikkaa, joka tulee näkymään ensi syksynä kun pitäisi olla 30000 uutta työpaikkaa.

Ilmiöillä ei pitkälle pötkitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

26.1.
Anita Korva näki valonpilkahduksia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa
26.1.
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
26.1.
OLS pullotti pinkin pyörremyrskyn – Pitkä tappioputki katkesi, kun huippujoukkue Classic kaatui Kastellissa
26.1.
Mediat: Ex-koripallotähti Kobe Bryant on kuollut helikopterionnettomuudessa – pidetään yhtenä kaikkien aikojen NBA-pelaajista
26.1.
Ynni otti voiton Kristika Turusta vuoristoratamaisen esityksen jälkeen, katso kuvia ottelusta
26.1.
Talvinen sää palaa Ouluun: Ensi viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
26.1.
Kapteeni täynnä tahdonvoimaa – Vili Hautala laittaa kroppaa peliin Ynnin puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image