Kotimaa

Omis­ta­jaoh­jaus­mi­nis­te­ri Paatero sai­raus­lo­mal­le – Postin hallituksen pu­heen­joh­ta­ja: "Liik­keen­luo­vu­tuk­sel­la on ollut omistajan tuki"

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron ahdinko syveni Postin hallituksen puheenjohtajan ulostulon jälkeen. KUVA: Emilia Kangasluoma
Kotimaa 29.11.2019 10:29 | Päivitetty 29.11.2019 12:35
Anita Simola

Pääministeri Antti Rinne pitää tiedotustilaisuuden puoli yhdeltä. Posti-kiista on saennut perjantaina entisestään, kun Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kertoi, että omistajaohjaus on ollut tietoinen pakettilajittelijoiden siirtoon liittyneestä liikkeenluovutuksesta. Hieman ennen tiedotustilaisuutta kerrottiin, että omistajaohjausministeri Sirpa Paatero jää sairauslomalle.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola sanoo, että Postin suunnitelmilla ja pakettilajittelun liikkeenluovutuksella Posti Palvelut Oy:hyn on ollut omistajaohjauksen tuki.

Pohjolan mukaan viime viikkojen postikiistan keskiössä olleesta liikkeenluovutusasiasta on keskusteltu myös suoraan omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) ja hänen avustajiensa kanssa.

Pohjolan mukaan Postille ei missään vaiheessa valmistelun aikana ole esitetty suullisesti eikä kirjallisesti, että omistaja vastustaisi sitä.

Posti on siis toista mieltä kuin pääministeri Antti Rinteen (sd) sanomiset torstaina eduskunnassa. Rinteen mukaan hallitus ei noudattanut asiassa omistajaohjauksesta vastaavan ministeri Paateron vaatimuksia (HS 28.11.).

– Meillä on ollut jatkuva dialogi omistajaohjauksen ja yhtiön välillä, missä myös virkamiehet ovat olleet keskeisessä roolissa. Kuten julkisuudessakin on todettu, Posti on informoinut ministeriä liikkeenluovutusta koskevista suunnitelmista valmistelun aikana. Jos omistajalla olisi ollut eriävä kanta ja sellainen olisi tuotu esille, olisimme siihen ehdottomasti reagoineet, vaikka kysymys onkin hallituksen päätösvaltaan kuuluvasta asiasta, korostaa Pohjola Postin perjantaina lähettämässä tiedotteessa.

Pääministeri Rinne pitää tiedotustilaisuuden perjantaina klo 12.30. Hieman ennen tiedotustilaisuutta kerrottiin, että omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) jää sairauslomalle 13. joulukuuta saakka.

Hallituksen Posti-käänteistä välikysymyksen tehneen oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi perjantaina Twitterissä, että nyt näyttää selvältä, että pääministeri Rinne on tietoisesti yrittänyt johtaa eduskuntaa harhaan.

– Näin toimiva pääministeri ei ansaitse eduskunnan luottamusta, Orpo kirjoittaa.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kritisoi Twitterissä Sdp:n toimintaa.

– Sdp:llä näyttää olevan koko puolueorganisaation läpäisevä rehellisyysongelma, taksikuskitasolta ylimmälle huipulle. Pääministeri EI VOI valehdella yleisölle ja eduskunnalle. Jos Rinne on valehdellut, hänen on erottava, Halla-aho kirjoittaa.

Ensi kerran kesäkuussa

Postin tiedotteen mukaan Posti esitteli ministeri Paaterolle ensi kerran liikkeenluovutussuunnitelmia ja taustaperusteluita 7. kesäkuuta tänä vuonna.

– Ministerin avustajien kanssa asiaa käytiin läpi tarkasti 8. elokuuta ja itse ministeriä informoitiin myös 10. elokuuta ennen yhtiön hallituksen 11.–14. elokuuta kokousta, jossa päätökset tehtiin, ja tietyistä yksityiskohdista keskusteltiin puhelimitse kokouspäivien aikana. Lisäksi käytännön yksityiskohdat aikatauluineen ja julkistussuunnitelmineen esiteltiin ministerille 21. elokuuta. Posti tiedotti pakettilajittelun muutoksista 29. elokuuta ministerin avustajien kanssa sovitun mukaisesti, tiedotteessa todetaan.

Omistajaohjausministeri esitti 3. syyskuuta aikalisää Postin työehtosopimusten muuttamisessa, mutta tämän jälkeen omistajaohjaus ei ole vaatinut liikkeenluovutuksen perumista.

Ministeri Paatero on korostanut päivämäärää marraskuun ensimmäinen, jolloin pakettilajittelijat oli tarkoitus siirtää toiseen sopimukseen.

Tällä viikolla tehdyn uuden työehtosopimuksen mukaan pakettilajitteluhenkilöstön liikkeenluovutusta ei peruttu.

Juttua on päivitetty klo 11.10. Juttuun on lisätty tieto pääministeri Rinteen tiedotustilaisuudesta ja Jussi Halla-ahon kommentit. Klo 12.28. lisätty tieto Sirpa Paateron sairauslomasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (83)

Kumpiko valehtelee Postin hallitus vai Suomen hallitus ? Mielellään molemmat vaihtoon...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä näytösoperaatiolla - muka ''liikkeenluovutuksella'' - ei ole omistajan tukea eikä todellakaan suostumusta vaan se on saatu hämäämällä ja valehtelemalla syistä etenemään näinkin pitkälle.

Nyt omistajien edustjien on peruutettava koko kavallus ja vaihdettava kokonaan Posti hallitus ja johtajisto - joka ikinen iikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan turha tuo omistajaohjausministeriö. No, pitäähän poliitikkojen saada kavereilleen hillotolppa. Ammattitaitoa ei tietenkään vaadita. Sopiva puoluekirja riittää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkaiskaapa asiaa koskevat postin hallituksen kokouspöytäkirjat niin sieltä näkyy mitä on päätetty ja kuka on ollut mitäkin mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MOT ohjelma kysyi
Minne katosivat POSTINMILJOONAT?
🤔

Maksatetaanko miljoonatappiot työntekijöillä palkan alennuksina😑

Pitäisikö nyt vaihtaa Postin hallitus😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliittiset virkamiehet eivät ole tehtäviensä tasalla.
Ministeriltä pimitetään tietoja.

Valtion hallintoon suursiivous 👍😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nainenhan se taas uhrattiin! Miksi ihmeessä? Alkaa tulla mieleen vanhoja muistoja Lipposen hallituksesta, jossa uhrattiin Arja Alho. Onkopa poimijat nyt käsittäneet - up to date hömppänä ja perustellaan jo vanhaa maan tapaa väärin käännetyistä - me toi? 'Tytöthän' aina kantaa vastuun muidenkin virheistä asiassa kuin asiassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan vaan tiedoksi, että tässä tapauksessa valtionohjauksesta vastaava ministeri vaan sattui olemaan naispuolinen! Joka tapauksessa tässä tapahtuneessa olisi joutunut eroamaan myös miespuolinenkin valtionohjauksesta vastaava ministeri, koska eron syynä on huonosti tehty työ valtionohjauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää siltä, että Rinteen pitää alkaa "siivoamaan" noita ylimpiä, valmistelussa olevia virkamiehiä uuteen uskoon! Nyt on liian kauan vallinnut tilanne, jossa kokoomus ja keskusta on päässyt miehittämään noita vakansseja ja näyttää siltä, että nyt tieto ei kulje virkamiehiltä ministereille niin kuin sen pitäisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uhraan vitoseni mielellän, jos "rehellisestä" pääministeristä päästään eroon. Uudet vaalit ja uusi hallitus valitsee Postiin uuden hallituksen. Siitä lähtee hommat hoitumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäs oikeistopopulistit ja nytit kaadatte hallituksen:aktiivimalli tulee takas,sotakoneita ostetaan heti satoja,osingot ja rikkaat verovapaiksi,korotukset eläkeläisille ja pienituloisille perutaan,palkat poljetaan 1€:oon /tunti jne.jne.oisko hyvä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikuttaa siltä, että poliitikkoja kohdellaan eri tavalla sen mukaan, tulevatko he oikealta vai vasemmalta. Tämä kaiketi alkaa olla maan tapa. Eli mietitäänpä nyt: on ollut esim. tapaus Alexander Stubb ja Anne Berner, jotka kumpikin ovat kiistatta puhuneet muunneltua totuutta. Mitä tapahtui? Ei mitään. Ja tämä vain sen vuoksi, että nämä hlöt tulevat oikealta ja perinteinen media on oikeistovetoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin hallitukselle tulee lähtö.
Se lie selvää,että jos alkaa riitelemään Pääministerin kanssa niin huonosti käypi.
Oli Hallituksessa mitä puolueita tahansa,niin näin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (83)

Uutisvirta

23:26
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
23:16
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
23:04
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
21:56
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
21:06
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
20:58
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939
20:52
Ylivieskassa hurja liikenneonnettomuus: henkilöauton hirvikolari johti törmäykseen pakettiauton kanssa
111
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
99
Ulkoministeri Pekka Haavisto: Minulla ei ole tietoa operaatiosta, jolla suomalaisia tuotaisiin al-Holin leiriltä Suomeen
72
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin jääkiekon seurayhteistyö koko Suomessa"
66
Suurin osa al-Holin suomalaisista lapsista on alle kouluikäisiä – joukossa on myös orpoja
63
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
55
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
46
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huomenna huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

En lähde kerrostaloon elävänä. On OKT Oulussa, Kempeleen rajan pinnassa, ja täällä Kuusamossa järven rannalla luonnon ke... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image