Kotimaa

Olli Rehn: Nykymenolla Fennovoima ei saa rakennuslupaa

Elinkeinoministeri Olli Rehn. Arkistokuva KUVA: Markku Ojala
Kotimaa 9.9.2016 16:33 | Päivitetty 9.9.2016 19:34
Petri Laukka

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) on tuohtunut Fennovoiman haluttomuuteen parantaa turvallisuuskulttuuriaan ja toimintatapojaan. Rehnin mielestä on selvä, että jatkamalla entiseen tapaan yhtiö vaarantaa koko hankkeen toteutumisen.

Rehn kertoo Kalevalle, että ydinvoimayhtiö Fennovoiman on pystyttävä korjaamaan turvallisuuspuutteensa nopeasti. Ellei näin tapahdu, rakentamislupaa Pyhäjoen ydinvoimalalle ei tulla myöntämään.

Rehnin mukaan Fennovoiman on palautettava hankkeen luottamus. Rehnin mukaan Fennovoimaa auttaisi paljon, jos yhtiö noudattaisi normaalia suomalaista yrityskulttuuria.

 – Fennovoiman täytyy toimia kaikessa asianmukaisella tavalla.

Pyhäjoelle suunnitellun ydinlaitoksen toimittaa ja rakentaa venäläinen Rosatom, joka myös omistaa yhtiöstä 34 prosenttia. Onko havaittavissa, että venäläinen toimintatapa on ujumassa sisään?

– En lähde luokittelemaan, onko tämä venäläinen malli tai suomalainen tai mitä tahansa. Olennaista on nyt se, että Fennovoima saa asiansa ja hallintokulttuurinsa kuntoon.

Fennovoimasta sanotaan, että ministerin tuoreet moitteet otetaan "erittäin vakavasti".

Lue lisää 10.09.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (119)

Kunhan puhelee. Tämä laitos tullaan rakentamaan ja sillä sipuli. Rahaa on lyöty jo sen verran kiinni. Tosin valmista ei saada koskaan ja sitten jo purkuhommiin, vrt. Olkiluoto 3 ja Talvivaara. No, onpahan joillakin töitä sitten joksikin aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollikin sanos jotain. Mie en halua muuta kuin lämpöseen sänkyyn. Rysselissäkin oli kylymää ja talkkari tujletti koko ajan. Joku kehtas sanoa tossa uusi Suomen pressa. Voi polosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tarvitaan ehdotuksia siitä, mitä Hanhikivenniemelle pitäisi rakentaa sen jälkeen, kun ydinvoimalan rakentaminen on peruttu.

Oma ehdotukseni on, että formularata. Siellähän on jo rakennettu teitä ja parkkipaikkoja. Osa teistä soveltuu sellaisenaan radan osiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyhäjoen voimalan kohtalo on jo päätetty Kremlissä.

Hyvinvointirahaston varat menee jatkossa kaikki Venäjän budjetin paikkaukseen ja Pyhäjoen hanke keskeytyy. Ehkä Rehn jo tämän tietää.

Fennovoiman omistajat tulevat kärsimään tappioita ja rakennustyömaan alihankkijat jäävät ilman rahojaan. Näin se vain menee nyt...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehn voi sanoa mitä kehtaa, mutta Pyhäjoen ydinvoimala on taputeltu Suomen johdossa. Mitään järkeä venäläisten kanssa porukkaan rupeamisessa ei kyllä ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti hanke kaatuu, nämä huijaus yritykset ja valehtelut on ollu jo törkeää. Nyt kun on tullut ilmi miten työntekijöitä kohdellaan niin hanke pitää keskeyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä punanutturoiden Suomen valloitus on menossa mönkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjllä ei ole intressiä sijoittaa Pyhäjoen voimalaan miljardeja. Niitähän ei sieltä saa koskaan ulos, sillä voimala tuskin koskaan tuottaa voittoa.

Rosatomin intressi on saada rakennustyö käyntiin ja jättää sitten rakentaminen suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi. Rosatomin voimala saa näin ilmaiseksi länsimaisen laatusertifikaatin. Helppo arvata tämäkin petos. Suomen hallitus meni todella kalliiksi käyvään hapaan ansaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä jos Rehnille löytyy joku eläkeviorka hänen ministerinä olo tulee Suomelle liian kalliiksi. Nythän yksi mies esittää selvää uhkailua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta toiveikkuutta ihmisiltä näissä kommenteissa. Rehnin lausunto luvan epäämisestä on täyttä soopaa. Jos löydän äkkiä jonkun, joka voisi lyödä vedon tyyliin all in, niin kättäpäälle heti. Yksikään politikko EI pysty enään kaatamaan ko hanketta, siksi suuret rahasummat ovat yritykset jo Pyhäjoelle investoineet. Ymmärtäkää tämä tosiasia. (käykää vaikka katsomassa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehn uhoilee nyt kun paikka Suomen Pankissa on varmistunut.

Eihän Rehn lähtönsä jälkeen pysty vaikuttamaan asiaan puolesta tai vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyhäjoella rakennetaan infraa täyttä vauhtiaja on tehty sitä jo yli vuoden mutta mitä sitten jos ja toivottavasti kun rakennuslupaa ei myönnetäkkään. Puretaanko jo rakennetut tiet ja rakennukset pois kun niille ei tulekkaan käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään huolta luvista , lupahakemusta ei ole edes jätetty ,niin meidän pojjjaaat osoittavat jämäkkyyttä ,mutta kun lupahakemus on jätetty ison P:n allekirjoittamana ,kuuluu suomi-pojilta pikku rykäisy ja kysymys "missä se kynä on?"
Ja niin suhahtaa allekirjoitus papereihin ,niihinkin joihin ei ehkä tarvitakkaan signeerausta :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehn itse ajoi Rosatomin väen väkisin tänne ensi töikseen mistään välittämättä. Nyt muka näyttelee tiukkaa karatessaan Suomen pankkiin., joka tarvittaessa varmistaa Rosatomille rahoituksen, elinkeinoministeriksi valittaneen Lehtomäki varmistamaan hankkeen rakennusluvan saanti.
Kepu Sipilän johdolla ajaa tätä hanketta "maaliin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kappas vaan, viimein on Rehnkin herännyt! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!! Fennovoiman huono yrityskulttuuri ja sen mukana tuomat lieveilmiöt ovat olleet muiden ja kansan tiedossa jo alusta asti, outoa ettei tietoa ole kulkenut aikaisemmin Rehnin korviin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (119)

Etusivulla nyt

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Ai miksikö kuten kerrot? Uusliberalismi on juuri tätä mitä hallituksemme edustaa ja ajaa. Siinä ajatusmallissa duunari o... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image