Kotimaa

Olkiluoto 3:n lataus ja käynnistys siirtyvät taas – arvio myö­häs­ty­mi­ses­tä kuusi viikkoa, lisätietoa joulukuussa

Olkiluoto 3:n valmistuminen siirtyy loppusuoralla edelleen. Laitoksen reaktorihalli näytti tältä syyskuussa.
Kotimaa 8.11.2019 15:14
Jami Jokinen

Lataamaan päästään aikaisintaan helmikuussa ja verkkoon toukokuussa.

Olkiluoto 3 ei näytä pääsevän kompuroinnista rakentamisen loppusuorallakaan.

Teollisuuden Voima (TVO) kertoo, että laitostoimittajalta saamansa tiedon mukaan projekti on myöhässä kuusi viikkoa edellisestä ilmoitetusta aikataulusta.

Lisämyöhästys tarkoittaa, että polttoaine voidaan ladata reaktoriin aikaisintaan helmikuussa ja laitos voitaisiin liittää valtakunnan verkkoon vasta touko-kesäkuussa.

Säännöllisen sähköntuotannon aloittaminen siirtyy näillä näkymin vähintään elokuulle.

Laitoksen toimittava Areva-Siemens -konsortio ilmoittaa virallisesti uudesta, tarkennetusta aikataulusta joulukuussa.

Säännöllinen tuotanto siirtyy melkein syksyyn

Heinäkuussa laitostoimittaja ilmoitti, että polttoaineen asennukseen päästäisiin ensi tammikuussa. Laitos piti liittää valtakunnan verkkoon huhtikuussa.

TVO:n mukaan konsortio korostaa, että muun muassa sähkö- ja automaatiojärjestelmien tarkastukset on tehtävä huolellisesti ja laadukkaasti loppuun asti.

Säteilyturvakeskukselle jätettävää latauslupaa ei ole vielä jätetty, vaan se on yhä valmistelussa.

– Vaikka laitosyksikön valmistuminen edelleen viivästyy, olemme nyt hyvin lähellä polttoaineen latausta ja laitosyksikön käynnistämistä, toteaa OL3 EPR -projektin johtaja Jouni Silvennoinen TVO:n tiedotteessa.

Olkiluoto 3:n piti alun perin valmistua vuonna 2009.

MAINOS

Kommentoi

Lataa ja .... RÄJÄHDÄ! Tämä sutta ja sekundaa täynnä oleva laitos tulee olemaan Suomen kallein huti. Toivotaan, että koko Suomea ei tarvitse evakuoida, kun laitos laitetaan käyntiin. 1001 "ammattitaitoisen" alihankkijan ala-arvoisista osista kokoonkyhäämä viritelmä, jonka automaatiosta ei varmaan ole testattu yhtä promillea on todella toimintavarma rakkine.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt viimeistään Tämän Skandaali voimalan Tilaajien nimet julkisiksi. Ranskan ilmeisesti ensimmäinen ja Toivottavasti viimeinen "ydinvoimala" maailmalle, valitettavasti se on täällä meillä. Piti olla toiminnassa VUONNA 2009 eikä toimi vieläkään VUONNA 2019.........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin laadukkaan rakentamisen ongelma on siinä, että 10-vuotis kunnossapitohuoltojen alasajot pitää tehdä jo ennen laitoksen käynnistymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos rakennuttajalla olisi papereissa rakennusurakan suuruusluokan huomioiden oikeat viivästyssakot, tulisi Olkiluoto 3:sta ilmainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis kehitys on menny todella isoja harppauksia eteenpäin kun ydinreaktoria käytetään vielä v. 2020 1800 luvun höyrykoneena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iisakin kirkko tuo on sitten ollut rakentamisen aikataululla. Maksaa varmaan saman, kuin ne kuuluisat suihkarit armeijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sattuu samaan aikaan koeistukset oulun energian biolaitoksen kanssa, niin kylläpä pörssisähkön hinta romahtaa nolliin. Mahtaakohan verkko vetää molemmat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos siinä on samanlaiset sähkö laitteet kuin Ranskalaisissa Relluissa niin on parempi tilata ulkomaan matka käynnistyksen ajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäs varmaan tilata etelän Matka silloin kun rupeavat käynnistämään laitosta, sen verran epävarmalta tuon systeemin rakentaminen on näyttänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvallista räjäytystä sinne Suomeen. Menkää Lappiin siksi aikaa vaikka paleleekin. Täällä kyllä olisi lämmin, kyllä tännekin vielä sopii joitakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19.11.
Luonnonvoimat purkautuvat ulos Oulun kaupungintalon seinien sisältä ja valtamerien meduusat heräävät eloon Ainolan puistossa – valotaideteokset syttyvät Lumo-festivaalin kävelyreitillä perjantaina kello 16 Tilaajille
19.11.
Estejuoksija jäi kiinni epo-hormonista – Ranskassa taas dopingtapaus
19.11.
Hradecky ja Kanerva huudattivat yleisöä Huuhkajien kansanjuhlassa Helsingissä: "Oi Suomi on nyt kisoissa, on meillä hieno jengi ja fanit"
19.11.
"Oli presidentiltä asiatonta vaatia tutkintaa poliittisesta vastustajastaan" – Trumpin Ukraina-puhelua kuunnelleet todistivat
19.11.
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
19.11.
Näyttelijän poika siirtyi kameran toiselle puolelle – "Ikä tuo kypsyyttä", sanoo 50 vuotta täyttävä elokuvaohjaaja Aleksi Mäkelä
19.11.
Uusi nelinpelipari Struff oli Kontisen ykkösvaihtoehto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image