Kotimaa

Olkiluoto 3:n lataus ja käynnistys siirtyvät taas – arvio myö­häs­ty­mi­ses­tä kuusi viikkoa, lisätietoa joulukuussa

Olkiluoto 3:n valmistuminen siirtyy loppusuoralla edelleen. Laitoksen reaktorihalli näytti tältä syyskuussa.
Kotimaa 8.11.2019 15:14
Jami Jokinen

Lataamaan päästään aikaisintaan helmikuussa ja verkkoon toukokuussa.

Olkiluoto 3 ei näytä pääsevän kompuroinnista rakentamisen loppusuorallakaan.

Teollisuuden Voima (TVO) kertoo, että laitostoimittajalta saamansa tiedon mukaan projekti on myöhässä kuusi viikkoa edellisestä ilmoitetusta aikataulusta.

Lisämyöhästys tarkoittaa, että polttoaine voidaan ladata reaktoriin aikaisintaan helmikuussa ja laitos voitaisiin liittää valtakunnan verkkoon vasta touko-kesäkuussa.

Säännöllisen sähköntuotannon aloittaminen siirtyy näillä näkymin vähintään elokuulle.

Laitoksen toimittava Areva-Siemens -konsortio ilmoittaa virallisesti uudesta, tarkennetusta aikataulusta joulukuussa.

Säännöllinen tuotanto siirtyy melkein syksyyn

Heinäkuussa laitostoimittaja ilmoitti, että polttoaineen asennukseen päästäisiin ensi tammikuussa. Laitos piti liittää valtakunnan verkkoon huhtikuussa.

TVO:n mukaan konsortio korostaa, että muun muassa sähkö- ja automaatiojärjestelmien tarkastukset on tehtävä huolellisesti ja laadukkaasti loppuun asti.

Säteilyturvakeskukselle jätettävää latauslupaa ei ole vielä jätetty, vaan se on yhä valmistelussa.

– Vaikka laitosyksikön valmistuminen edelleen viivästyy, olemme nyt hyvin lähellä polttoaineen latausta ja laitosyksikön käynnistämistä, toteaa OL3 EPR -projektin johtaja Jouni Silvennoinen TVO:n tiedotteessa.

Olkiluoto 3:n piti alun perin valmistua vuonna 2009.

MAINOS

Kommentoi

Lataa ja .... RÄJÄHDÄ! Tämä sutta ja sekundaa täynnä oleva laitos tulee olemaan Suomen kallein huti. Toivotaan, että koko Suomea ei tarvitse evakuoida, kun laitos laitetaan käyntiin. 1001 "ammattitaitoisen" alihankkijan ala-arvoisista osista kokoonkyhäämä viritelmä, jonka automaatiosta ei varmaan ole testattu yhtä promillea on todella toimintavarma rakkine.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt viimeistään Tämän Skandaali voimalan Tilaajien nimet julkisiksi. Ranskan ilmeisesti ensimmäinen ja Toivottavasti viimeinen "ydinvoimala" maailmalle, valitettavasti se on täällä meillä. Piti olla toiminnassa VUONNA 2009 eikä toimi vieläkään VUONNA 2019.........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin laadukkaan rakentamisen ongelma on siinä, että 10-vuotis kunnossapitohuoltojen alasajot pitää tehdä jo ennen laitoksen käynnistymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos rakennuttajalla olisi papereissa rakennusurakan suuruusluokan huomioiden oikeat viivästyssakot, tulisi Olkiluoto 3:sta ilmainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis kehitys on menny todella isoja harppauksia eteenpäin kun ydinreaktoria käytetään vielä v. 2020 1800 luvun höyrykoneena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iisakin kirkko tuo on sitten ollut rakentamisen aikataululla. Maksaa varmaan saman, kuin ne kuuluisat suihkarit armeijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sattuu samaan aikaan koeistukset oulun energian biolaitoksen kanssa, niin kylläpä pörssisähkön hinta romahtaa nolliin. Mahtaakohan verkko vetää molemmat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos siinä on samanlaiset sähkö laitteet kuin Ranskalaisissa Relluissa niin on parempi tilata ulkomaan matka käynnistyksen ajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäs varmaan tilata etelän Matka silloin kun rupeavat käynnistämään laitosta, sen verran epävarmalta tuon systeemin rakentaminen on näyttänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvallista räjäytystä sinne Suomeen. Menkää Lappiin siksi aikaa vaikka paleleekin. Täällä kyllä olisi lämmin, kyllä tännekin vielä sopii joitakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image