Kotimaa

Oi­keus­op­pi­neet kummeksuvat Kotkan tur­va­vaa­ti­muk­sia

Kotimaa 4.3.2013 16:26
STT

STT:n haastattelemat oikeusoppineet kummastelevat, miksi viranomaiset Kymenlaaksossa vaativat järjestäjiltä hyvin tiukkoja turvatoimia keskustelutilaisuuteen. Kotkassa piti ylihuomenna järjestää tilaisuus Äärioikeisto Suomessa -kirjan tiimoilta, mutta se peruuntui myöhästyneen pelastussuunnitelman vuoksi.

Tampereen yliopiston julkisoikeuden professori Pekka Länsineva arvioi, että poliisi on liiaksi korostanut järjestäjien vastuuta. Poliisin velvollisuus on turvata kokoontuminen ulkopuolista häiriötä vastaan.

Turun yliopiston oikeustieteen professori Veli-Pekka Viljanen on samaa mieltä. Hänen mukaansa kyse on sananvapaudesta ja kokoontumisvapaudesta, joita poliisin velvollisuus on turvata.

Vastaavanlaisessa tilaisuudessa Jyväskylässä tapahtui puukotus. Siihen vedoten Kymenlaakson poliisi pitää edelleen vaatimuksiaan asianmukaisina.

Kotkan tilaisuutta järjestävä Joona Mielonen Kymen vasemmistonuorista taas muistuttaa, että Jyväskylän välikohtauksen jälkeen Espoon Tapiolassa poliisi ei vastaavassa tapauksessa vaatinut toimia järjestäjiltä, vaan lähetti paikalle neljä poliisia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

"Normaalia toimintaa silloin kun kaksi tai useampi ääriliikettä on vastakkain ja järjestyshäiriöiden, jopa väkivallan, uhka on erittäin korkea."

Näissä keskustelutilaisuuksissa ei ole ollut vastakkain kahta tai useampaa ääriliikettä, vaan uusnatsit ovat uhanneet Äärioikeisto Suomessa -tietokirjan kirjoittajia ja kirjaan liittyvän tilaisuuden yleisöä väkivallalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenki tuntuu,että ekö nuo Taistolaiset ois voinu kirjottaa kirjan ÄÄRIVASEMMISTO SUOMESSA??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toimintaa silloin kun kaksi tai useampi ääriliikettä on vastakkain ja järjestyshäiriöiden, jopa väkivallan, uhka on erittäin korkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoontumislaki 4:s pykälä
"Julkisen vallan on edistettävä kokoontumisvapauden käyttämistä turvaamalla oikeus kokoontua ilman ulkopuolista häiriötä ja luomalla edellytyksiä yleisten kokousten järjestämiselle."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jos kuvitellaan provokatiivinen tilaisuus ilman järjestysmiehiä niin ollaan aika avuttomia."

Kyseessä on ajankohtaiseen tietokirjaan perustuva keskustelutilaisuus, jossa ei ole mitään provokatiivista. Suomen lainsäädännön mukaan poliisin on turvattava sanan- ja kokoontumisvapaus, joten Kotkan poliisi ei noudata lakia. Sisäministeri Päivi Räsäsen kuuluisi ärähtää tällaisesta poliisin passiivisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

totta kai tämä poliisin äärioikeistolaisten uhkailuun nöyrtyminen (myötäily)on lain vastaista,mutta älkää unta nähkö että sisäministeri näkisi siinä mitään väärää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisin valjastaminen kirjan ja parin nuorisopoliitikon mainos airueeksi olisikin todella perustuslaillista. Jos muutama hassu henkilö kanneksii pamppuja ja puukkoja , ja riitelevät keskenään niin on täsmälleen oikea toiminta poliisilta olla sivussa , eikä tehdä asiasta isompaa numeroa, vaikka juuri sitä tässä pyritään tekemäån.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikun päälliköt kilometritehtaalle Kymenlaakson poliisista. Päätöksellään he ovat tukeneet äärioikeiston vaarallista toimintaa. Eivät raukat ymmärrä sitä vielä, mutta kyllä kilometritehdas opettaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan normaali tilanne! Useita yleisö tapahtumia seuranneena niin "vähälukuisen poliisin" kommentti on : järjestäjä on vastuussa kokonaisuudesta-ja poliisi hälytetään rikoksen tapahduttua. Jos kuvitellaan provokatiivinen tilaisuus ilman järjestysmiehiä niin ollaan aika avuttomia. Tai sitten on ajatuksena provosoida useampia tahoja samalla kertaa konfliktitilanteeseen kirjan ja politiikan nimissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä vaikuttaa pahasti siltä, että yhteiskuntajärjestys annetaan väkivallalla yhkailevalle porukalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
11:26
Useita jättihotellin asiakkaana olevia suomalaisia päätyi Teneriffalla karanteeniin koronaviruksen vuoksi
10:57
Oulun yliopistossa kehitettiin uusi ekosementti, joka vähentää sementin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi – raaka-aineena teollisuuden jätettä
10:36
Analyysi: Venäläiset luulivat, että aids on lyöty – suosittu tubettaja kuitenkin paljasti karun tilanteen
10:30
Oulun kaupunginkirjastolla oli ennätysten vuosi – kävijämäärä lähestyy kahta miljoonaa
10:10
Kirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä - "Voivat aiheuttaa meille hallitsemattomia painajaisia"
10:01
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
31
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
27
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
19
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
14
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
13
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
11
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
8
Hengitystietulehduksia sairastavat potilaat ruuhkauttaneet akuuttivastaanotot ja päivystyksen Oulussa – liikkeellä influenssaa ja RS-virusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Olen aika kyllästynyt rassukoihin jotka aina valittaa. Nykyään se näyttää olevan jonkinlainen tapa, haluta saada huomiot... Lue lisää...
älkää aina valittako

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image