Kotimaa

Oi­keus­mi­nis­te­ri Lindström: Vas­ta­rin­ta­liik­keen saisi puolestani lakkauttaa

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) mielestä Asema-aukion tapahtumien vuoksi on kuitenkin syytä pikaisesti tarkastella lainsäädäntöä. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 20.9.2016 12:25 | Päivitetty 20.9.2016 15:47
STT, Kaleva

Oikeusministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan laki mahdollistaa jo nyt puuttumisen väkivaltaiseen ja rasistiseen toimintaan. Lindströmin mielestä Asema-aukion tapahtumien vuoksi on kuitenkin syytä pikaisesti tarkastella, tuleeko lainsäädäntöä lisäksi tarkentaa joiltakin osin, etenkin jos sen tulkinnoissa on epäselvyyttä.

Uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen voisi Lindströmin mielestä hyvin kieltää, mutta hän ei ole varma, estäisikö kielto sen toiminnan.

- Tällaisilla järjestöillä ei ole mitään tarvetta Suomessa. Ei sellaisia tarvitse olla, Lindström sanoi toimittajille eduskunnassa.

Ministeri olisi valmis kieltämään myös äärijärjestöjen tunnusmerkit, mutta ei ole varma senkään tehosta.

- Jos joku haluaa tehdä pahaa, ei se pahan tekeminen tunnusten poistamisella lopu. Minun mielestäni tunnukset voidaan poistaa, koska tällainen toiminta ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan.

Lindström toivoi myös avointa keskustelua maahanmuutosta, jotta väärinkäsitykset eivät leimaa keskustelua.

Rinne: Puolueiden katsottava suojattejaan

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kehottaa myös puolueita kantamaan vastuuta. Puolueiden pitää hänen mukaansa varmistaa, ettei niiden ”suojissa esiinny henkilöitä, jotka sympatisoivat väkivallan lietsontaa”.

– On erittäin traagista, että ääriliikkeen toiminta on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan johtanut Suomessa henkilön kuolemaan. Kaikenlainen liikehdintä, jonka tarkoituksena on vihan ja rasismin levittäminen, on yksiselitteisesti tuomittavaa, Rinne sanoo Facebookissa.

Poliisi vaatii epäiltyä vangittavaksi

Poliisi vaatii Helsingin Asema-aukion pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäiltyä miestä vangittavaksi. Helsingin käräjäoikeus käsittelee vangitsemista huomisaamuna.

Pahoinpitely tapahtui runsas viikko sitten lauantaina uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen mielenilmauksen yhteydessä. Uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa viime perjantaina.

Teosta epäilty mies osallistui mielenilmaukseen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"ei ole mitään tarvetta" riippuu miltä suunnalta tilannetta arvio. Kun katsoo ylhäältä tuskin näkee mitä
alhaalla ajatelaan. Me kansalaiset saamme kokea mielivaltaa niin monelta suunnalta kuten tuo nopeus
sakotus uudistuskin kertoo. Kuka ajaa kansalaisten etua ? kun valtiovalta ei sitä tee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielestäni taas vasemmiston ja vihreät saisi lopettaa ja kieltää tunnukset ja niiden käytön sekä myös aatteen.
Mielestäni näille ei ole mitään tarvetta Suomessa...

Tai hei, sovitaanko sillä tavalla, että jokainen saa vaikka kaksi ääntä käyttöönsä ja aina yhdellä äänellä saa kiellättää yhden omasta mielestään "väärän" aatteen, vaaumuksen tai niiden parissa toimivan järjestön tai yhdistyksen..?
Mitähän jäisi jäljelle... Varmaan s-bonus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös minun mielestä vasemmiston ja vihreät saa lopettaa,ajavat vain muiden kuin Suomalaisten asioita.Vielä veronmaksajain verovaroilla tuettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lindström on ihan oikeassa siinä ettei järjestön tai sen merkkien käytön kieltäminen lopeta toimintaa vaan se vain siirtyisi maan alle. Prostituutio on juuri samasta syystä ongelmallista. En kannata mitään ääriajattelujärjestöjä, mutta toisaalta väkivallanteot ja niiden valmistelu on kiellettyä jo nykylain nojalla ja toisaalta järjestötoiminnan tai merkkien kieltäminen lailla puuttuu aina jollain tasolla sananvapauteen, mikä voi synnyttää uusia ja ennalta arvaamattomia ongelmia. Ideaalimaailmassahan tällaisia lakeja ei tultaisi väärinkäyttämään, mutta harva maa on niin puhtoinen että kannattaisi edes lähteä kokeilemaan. Parempi keskittyä olennaiseen eli pitämään keskustelu avoimena ja näkyvänä, myös ne ikävät mielipiteet joita ei julkisesti usein haluta edes ajatella, jolloin ylilyönnit on helpompi ennakoida ja estää. Tähän voi vaikuttaa jokainen kansalainen, eikä siihen tarvita oikeusministerin mielipidettä, ohjetta tai siunausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs Helvetin enkelit, Bandidos, Takku yms. ? Ääriliikkeitä ja järjestäytyneen rikollisuuden organisaatioita löytynee varmaan joka puolelta lakkautettaviksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kallispalkkaisen poliisin kannata yhteiskunnalle tuottamattomia väkivaltarikoksia valvoa, paljon tuottavampaa seurata 1km/h ylinopeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ei ole poliisin vaan hallituksen valinta. Hallitus ei halua tarttua äärijärjestöjen aiheuttamiin ongelmiin vaan mieluummin ottaa rahat pois autoilijoilta ja köyhiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:10
Oululainen Mari-Leena Talvitie tyrkyllä jatkokaudelle kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Talvitie on osoittanut olevansa aito joukkuepelaaja"
12:01
Brittitähti James Blunt konsertoi Oulussa kesäkuussa osana Euroopan-kiertuettaan
11:50
Vehviläinen: Pahin skenaario on koronapandemia, kausi-influenssa ja hoitoalan lakko
11:37
Tukes antoi myyntikieltoja ja markkinoilta poistoja 75 tuotteelle – lisäksi 15 tuotetta vaadittiin pyydettäväksi takaisin loppukäyttäjiltä
11:25
Presidentti Niinistö vierailee ensi viikolla Iissä, josta matka jatkuu Lappiin – Iissä esillä kunnan ilmastotyö
10:46
Uutistoimisto Bloombergin lähde: Nokia harkitsee yritysjärjestelyjä, yhtiön osien myyminen mahdollista – Nokia ei kommentoi
10:41
Mielenosoitus keskeytti Hietasaaren hakkuutyömaan hakkuut jälleen torstaiaamuna
40
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
21
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä
20
Koronaviruksen Italiasta saanut sairastui Suomessa ja hakeutui hoitoon – "Meni kuin Strömsössä", sanoo HUS:n ylilääkäri
17
Turvapaikanhakijat ja pudasjärviset tarvitsevat vastaanottokeskuksen Lukijalta
15
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
15
Epäilyt kasvavat: Koronavirus voi ehkä sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen
14
Näin koronatilanne etenee: Suomessa kymmeniä epäilyjä, Virossa todettu ensimmäinen tapaus ja Kiinassa vähiten viruskuolemia kuukauteen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image