Kotimaa

Oi­keus­mi­nis­te­ri Häkkänen katsoo tur­val­li­suu­den olevan jokaisen vastuulla – kiittää Turun iskun tutkinnan suosituksista

¿Suosituksiin tartutaan vakavuudella, oikeusministeri Antti Häkkänen sanoo.
Kotimaa 14.6.2018 13:05
Ossi Rajala

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoo valtioneuvoston suhtautuvan suurella vakavuudella suosituksiin, jota Turun joukkopuukotusta selvittänyt tutkintaryhmä on tänään antanut.

Tutkintaryhmä penää muun muassa nopeampaa turvapaikkahakemusten käsittelyä, tarkempaa henkilöllisyyden ja iän määritystä, radikalisoitumisen ehkäisyä sekä nopeampaa tiedonvaihtoa viranomaisten kesken.

– Raportti analysoidaan huolella valtioneuvostossa. Uskon, että näitä turvallisuuteen liittyviä suosituksia pidetään ensisijaisen tärkeinä. kiitos tästä moniulotteisesta analyysistä, Häkkänen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Oikeusministeri ei vielä ottanut suoraa kantaa siihen, löytyykö suositusten toteuttamiseen rahaa. Nopeampi ja tarkempi turvapaikkahakemusten käsittely sekä radikalisoitumisen ehkäisy tarvitsisivat myös lisää työvoimaa onnistuakseen.

– Suosituksiin tartutaan vakavuudella, Häkkänen kuvaili.

Häkkänen korosti tiedotustilaisuudessa, että turvallisuuden takaaminen on valtiovallan tärkein tehtävä.

– Meidän on selvitettävä, miten koko yhteiskunta voi osallistua turvallisuuden parantamiseen. Se koskee niin viranomaisia, järjestöjä kuin yksityisiä kansalaisiakin. Jokaisella on velvollisuus edistää turvallisuutta, Häkkänen mietti.

Riippumaton tutkintaryhmä sanoo, että sen suosituksilla voidaan pienentää riskiä siihen, että Turun joukkopuukotuksen kaltaisia tragedioita tapahtuisi Suomessa tulevaisuudessa.

– Tällaisia iskuja on vaikea estää, koska niiden suunnittelu tapahtuu pienessä piirissä. Turun tapauksessa tekijä toimi lähes yksin. Todennäköisyyttä iskuihin voidaan kuitenkin näin pienentää, tutkintaryhmän johtaja Kai Valonen sanoi.

Tutkintaryhmä ei ota kantaa, oliko Turun joukkopuukotus rikosoikeudellisesti terrori-isku. Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa ratkaisunsa marokkolaisen Abderrahman Bouananen veriteoista huomenna perjantaina.

Syytteet koskevat kahta terroristisessa tarkoituksessa tehtyä murhaa sekä kahdeksaa terroristisessa tarkoituksessa tehtyä murhan yritystä.

MAINOS

Kommentoi

välistä voi lukea, että suosituksille aiotaan viitata kintaalla, kuten tähänkin mennessä on tehty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image