Kotimaa

Oikeus vangitsi Porvoon ammuskeluista epäillyt veljekset – epäillään kahdesta murhan yrityksestä, ri­kos­ni­mik­kei­tä voi tulla lisää

Vuonna 1989 syntynyt isoveli vangittiin pikkuveljen jälkeen Porvoossa tapahtuneesta poliisiammuskelusta.
Kotimaa 29.8.2019 15:40 | Päivitetty 29.8.2019 16:28
Rebekka Härkönen, Markku Uhari

Kaksi poliisia loukkaantui ammuskelussa sunnuntain vastaisena yönä Porvoossa. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus päätti vangita kaksi miestä todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksistä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on päättänyt vangita molemmat Porvoon poliisiammuskeluista epäillyt veljekset torstai-iltapäivällä.

Molemmat veljekset, sekä vuonna 1994  Raymond Johannes Granholm että vuonna 1989 syntynyt Richard Nicholas Granholm, vangittiin todennäköisin syin epäiltyinä kahdesta murhan yrityksestä.

Vangitseminen päätettiin viime sunnuntaina tapahtuneen ammuskelun pohjalta, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista.

Epäiltyjä rikosnimikkeitä voi Huhta-ahon mukaan kuitenkin tulla vielä tutkinnassa lisää.

Vangitsemisistunnot pidettiin peräkkäin Vantaalla iltapäivällä. Aikataulu venyi suunnitellusta vajaalla puolella tunnilla.

Lännen Media seurasi oikeustalolla vangitsemisistuntoja.

Molemmat peittivät kasvonsa

Lehdistö pääsi molempien istuntojen aluksi oikeudenkäyntisaliin näkemään epäillyt. Varsinaiset istunnot käytiin kuitenkin yleisön läsnä olematta eli suljetuin ovin.

Vangitsemiskäsittelyssä käsitellään tietoja, jotka julkisuuteen vuotaessaan saattaisivat vaarantaa rikoksen esitutkinnan. Käytäntö on tavallinen kaikissa vangitsemisoikeudenkäynneissä.

Nuorempi Porvoon poliisiammuskeluista epäilty mies peitti kasvonsa vangitsemisoikeudenkäynnin alussa.

Molemmat epäillyt olivat oikeussalissa pukeutuneet sinisiin paitoihin, ja he peittivät kasvonsa lehdistön kuvausmahdollisuuden aikana.

Vuonna 1989 syntyneellä isoveljellä oli käsissä useita tatuointeja, ja hän peitti kasvojaan vielä, kun kuvaajien kuvauslupa päättyi.

Syytteen nostamisen määräpäivä on molempien veljien osalta 24.1.2020.

Lännen Media tavoitti vanhemman veljen puolustusasianajajan, mutta asianajaja ei kommentoi päämiehensä vangitsemista. Nuoremman veljen asianajajaa Lännen Media ei tavoittanut.

 

Kaksi poliisia loukkaantui

Kaksi poliisia loukkaantui ampumisessa Porvoossa sunnuntain vastaisena yönä.

Poliisi oli saanut omaisuusrikokseen liittyvän hälytyksen Porvoon keskustan ulkopuolella sijaitsevalle pienteollisuusalueelle. Paikan päällä partiota odotti luotisade.

Tulitus alkoi välittömästi. Lännen Median tietojen mukaan poliisit eivät ehtineet käyttää tilanteessa asetta.

Molemmat partion poliisit loukkaantuivat ampumisessa. Toinen heistä on tiettävästi edelleen sairaalahoidossa.

Ampujat pakenivat paikalta.

Lähes vuorokausi Porvoon tapahtumien jälkeen sunnuntai-iltana poliisi otti miehet kiinni Tampereen pohjoispuolella Ikaalisissa. Kiinniottoa edelsi hurja takaa-ajo, jonka aikana veljekset ampuivat poliisia ja heittivät pakoautostaan tavaraa poliisin eteen.

Takaa-ajossa romuttui veljesten pakoauto, lisäksi kolme poliisiautoa kärsi vaurioita. Huhta-ahon mukaan uusia rikosnimikkeitä voi tulla varsinkin takaa-ajon tapahtumista.

Veljekset ovat Ruotsin kansalaisia, toisella on lisäksi Suomen kansalaisuus. Miehet asuivat lapsina Porvoossa ennen kuin perhe muutti Ruotsiin.

Veljesten isä on suomalaistaustainen.

Miehet saapuivat kesäkuussa Porvooseen

Mediatietojen mukaan kummallakaan epäillyistä ei ole aiempia tuomioita vakavista rikoksista sen enempää Ruotsissa kuin Suomessa.

Ylen mukaan vanhempi veljeksistä on tuomittu parikymppisenä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sakkoihin jalkapallohulinoinnin yhteydessä. Ilta-Sanomien mukaan häntä on myös epäilty talousrikoksista, mutta epäilyt raukesivat.

Miehet saapuivat Porvooseen kesäkuussa. Jossakin välissä he matkustivat Ruotsiin, mutta palasivat Suomeen ampumista edeltävänä torstaina.

Lännen Median tietojen mukaan miehet viettivät motellissa kahden kuukauden ajan rauhallista elämää, ennen kuin ampuminen tapahtui. Motellin omistajalle he kertoivat työskentelevänsä remonttihommissa.

Omistaja kertoi kiinnittäneensä huomiota siihen, että veljekset palasivat aina töistä täysin puhtaissa vaatteissa.

Miesten vaatetus herätti huomiota muullakin tavalla, porvoolaisten mukaan veljekset pukeutuivat nimittäin ikäerostaan huolimatta identtisesti kuin kaksoset.

Kaleva julkaisee epäiltyjen nimet jo tässä vaiheessa asian yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

voi kun surkea tapaus.. ei mitään järkeä..ukkelit pilasivat omat, läheisten, ammuttujen, ja heidän läheistensä elämät.. loppujen lopuksi elämä on arvokasta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
53
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
42
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
35
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
30
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
28
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta
25
Pääkaupunkiseudulla asuva mies ajoi huumepäissään Oulun keskustassa – autosta löytyi huumeita, laiton patukka ja eteläsuomalainen nainen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image