Kotimaa

Nyt puhuu kryp­to­va­luut­ta­mil­jo­nää­ri – Asuu hotellissa ym­pä­ri­vuo­ti­ses­ti, kävi eri­kois­lu­kion, viettää aikansa ulkomailla

Alexander Hanhikoski jatkaa työtään perustamansa yrityksen toimitusjohtajana. KUVA: Satumaari Ventelä/KL
Kotimaa 1.11.2018 22:56 | Päivitetty 1.11.2018 22:57
Petteri Lindholm

Suurituloisimpien listan kolmanneksi sijoittunut Alexander Hanhikoski tuhatkertaisti sijoituksena kryptovaluuttoihin neljässä vuodessa. Noin 20 000 euron sijoitus poiki yli 24 miljoonan euron tulot.

Kryptovaluutoilla rikastunut Alexander Hanhikoski on asunut yli vuoden ajan ainoastaan hotelleissa sekä Suomessa että ulkomailla ollessaan.

– Hotellin tuoma huolettomuus, helppous ja liikkumisen vapaus sopivat mainiosti nykyiseen elämäntilanteeseeni. Voi tulla ja mennä, miten haluaa, Hanhikoski sanoo Lännen Medialle.

Hanhikoski viettää nykyään suuren osan vuodesta ulkomailla. Kesä kuluu yhä pääosin Suomessa.

– Uteliaisuus edellä olen ottanut selvää eri maista, kulttuureista ja kokemuksista. Seikkailumielellä mennään.

Hanhikosken Instagram-tilillä on viimeisen vuoden ajalta kuvia muun muassa Arabiemiraateista, Thaimaasta, Indonesiasta, Yhdysvalloista, Singaporesta, Ranskasta, Vietnamista ja Venäjältä.

Sijoitus tuhatkertaistui

Hanhikosken jättitulot ovat peräisin viime vuodelta yksittäisestä kaupasta, jossa hän myi kryptovaluutta Ethereumia yli 24 miljoonan euron arvosta.

– Istuimme ystäväni kanssa hotelli Kämpin ravintolassa kannettavan tietokoneen kanssa, kun painoin myyntinappia, Hanhikoski kertoo.

Todellinen rahamäärä konkretisoitui vasta myymisen jälkeen, kun rahat kotiutuivat pankkitilille, Hanhikoski sanoo. Sitä ennen todellista rahamäärää ei hahmottanut.

– Siitä tuli voittajafiilis ja euforinen olo, mutta se meni lopulta hämmästyttävän nopeasti ohi.

Heti Ethereumien myymisen jälkeen Hanhikoski kertoo ottaneensa rauhallisesti.

– Annoin fiilisten tasaantua ja otin jäitä hattuun -meiningillä.

Kryptovaluutasta toiseen

Hanhikoski sijoitti vuonna 2013 ensin kryptovaluutta Bitcoiniin.

Kun kryptovaluutta Ethereum julkaistiin vuonna 2014, Hanhikoski vaihtoi suuren osan Bitcoineistaan uuteen kryptovaluuttaan.

Hanhikoski piti Ethereumia lupaavana, koska sen taustalla olevalla tiimillä oli vahva osaaminen ja valuutalla oli vahva teknologinen perusta. Samaan aikaan Bitcoinilla alkoi olla ongelmia.

– Ostin Bitcoineja alunperin noin 20 000 eurolla. Kun myin Ethereumit viime vuonna, sijoitus oli kasvanut suurin piirtein tuhatkertaiseksi.

Myyntipäätöstä avitti Ethereumien hinta, jonka Hanhikoski koki nousseen liikaa.

Toinen syy oli halu pienentää sijoitusten riskiä. Valtaosa Hanhikosken rahoista oli ennen viime vuotta kiinni kryptovaluutoissa.

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen aiheutti Hanhikosken mukaan välillä kovaa stressiä. Hänen kryptosijoitustensa arvo muun muassa putosi yksittäisenä päivänä puolella, mutta Hanhikoski malttoi olla myymättä.

Hanhikoski sanoo olevansa onnekas, että hänellä on ollut hyviä neuvonantajia ja lähipiiri, jolta on saanut tukea.

Vastuut auttavat pitämään jalat maassa

Hanhikoski on jatkanut rikastumisensa jälkeen toimitusjohtajan työtään perustamassaan Bittisiirto-yrityksessä. Yritys tarjoaa reaaliaikaisia pankkisiirtoja.

– On hyvä, että on ollut vastuita hoidettavana. Se on pitänyt jalat maassa, Hanhikoski toteaa.

Hanhikoski kertoo höllänneensä työntekoa rikastumisensa jälkeen, mutta sanoo, että yrityksen asiat pyörivät silti jatkuvasti mielessä.

Hanhikoski suunnittelee jatkavansa yrityksessä "toistaiseksi". Työmäärä on vähenemään päin, koska yritys pyörii jatkuvasti itsenäisemmin, Hanhikoski kertoo.

– Tietyllä tavalla minulla on pieni haikeus siitä, että yritys ei ole enää niin riippuvainen minusta.

"Matikkanerojen hautomo"

Hanhikoski sai ensimmäisen kosketuksena yrittäjyyteen jo lukiossa.

Hän kävi matematiikkalukion kahdessa vuodessa "matikkanerojen hautomoksi" kutsutussa Päivölä-opistossa Valkeakoskella, missä opiskellaan jopa 12 tunnin mittaisia päiviä seitsemänä päivänä viikossa.

Päivölässä opintoihin kuuluu työharjoittelu. Vielä Hanhikosken aikaan se tehtiin Nokialla, jonka perustamassa student labissa opiskelijat kehittivät uusia ominaisuuksia yhtiön puhelimiin.

– Koulu oli poikkeava Suomen oloissa. Siellä pääsi tutustumaan työelämään ja yrittämiseen todella varhaisessa vaiheessa, Hanhikoski sanoo.

Päivölä-opiston vuosilla on ollut suuri merkitys myöhemmän uran kannalta, Hanhikoski sanoo.

– Ilmapiiri oli todella kannustava ja koulussa oltiin tekemisissä samanmielisten ihmisten kanssa.

Päivölä-opiston opettaja Esa Lappi sanoo entisen oppilaansa olleen kouluvuosinaan "hiomaton timantti, joka tulee vielä tekemään jotain suurta".

– Hän erottui muista matemaattisesti lahjakkaana ohjelmointivirtuoosina, Lappi toteaa.

Lappi kuvaa Hanhikoskea henkilönä sydämelliseksi, joka opiskeluaikana teki muun muassa Lapin vanhemmille nettisivut. Kaksikko pitää yhä silloin tällöin yhteyttä.

– Innokas opiskelija, joka otti kontaktia myös opettajiin. Hänellä oli kunnianhimoa ja draivia. Me opettajat uskoimme varmaan enemmän hänen tulevaisuutensa, kuin Alexander itse osasi tuolloin ajatella, Lappi kuvailee.

Alexander Hanhikoski

Kotoisin Jyväskylästä.

Syntynyt vuonna 1986.

Kryptovaluuttasijoittaja.

Toimitusjohtajana itse perustamassaan Bittiraha oy:ssä, joka tarjoaa reaaliaikaisia tilisiirtoja.

Hallituksen jäsen Legendary Capital oy:ssä ja Bittisiirto oy:ssä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Joka viikonloppu pe- su tulee oltua hotellissa, kun 372 neliöinen taloni on meidän nuorison käytössä bileitä varten.
Hotelliasuminen on erittäin helppoa ja rentouttavaa, kunhan ei valitse sitä halvinta hotellia. Itse käytän vähintään 5:n tähden hotelleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ollut joskus hotellissa monta yötä putkeen. Ei se järin kaksista ole, oikeasti. Aina tulee kotiin ikävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raha on muuttunut kestämättömäksi. Todellista arvoa ei ole ollenkaan, on vain ohut luottamus numeroiden voimaan. Jos vaikka ilmastonmuutoksen vuoksi tulee tiukempaa vaikkapa ruuasta, niin tuskinpa porkkanan maksuksi kelpaa numeroita näytöllä. EKP lyö vaan löylyä ja enterin painalluksella "luo" lisää euroja. Jatkuva taloudellisenkasvun vaatimus edellyttää tähän kuplaan uskomista. Itse en jaksa siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kryptovaluutalla ne omatkin miljoonat on tullut ansaittua ja nyt onkin jo paljon helpompaa sijoittaa muihin tuottaviin kohteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä "Kryptovaluutat" ovat muutakin kuin "valuuttaa". Tällä hetkellä niitä on eri 2094 kappaletta. Kaikkia näitä ei ole suunniteltu maksamista varten, vaan niillä on omat käyttötarkoituksenssa. Nämä ovat projekteja sekä yhtiötä aivan kuten normaaleissa pörsseissäkin olevat yhtiöt. Näitä ostetaan vain kyptovaluutta pörsseistä. Tällä hetkellä siellä on oikeasti hyviä projekteja joiden hinta on vielä senteissä tai kymmenissä senteissä.. Entäpä niiden arvo 5 vuoden kulutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Nyt puhuu kryp­to­va­luut­ta­mil­jo­nää­ri"

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verottajalle ennestään tuntematon tulonhankkimiskeino? Näitä on peritty muissa yhteyksissä valtiolle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt katsotaan mitä opettajan mainitsema hiomaton timantti saakaan aikaan, oikeasti.
Nyt se elämänkoulu vasta alkaa, onnea mukaan koska sitä(kin) tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hotellin huolettomuusko? Minusta oma koti on nimenomaan se huolettomampi paikka rentoutua. Mutta samahan se tietysti on hannu hanhen elämästään nauttia reissatenkin, kun on rahansa ilmatteeksi saanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kaveri on ajan hermolla, näin se aina menee, että edelläkävijät tekevät omaisuuksia ja karavaanikoirat haukkuu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei täällä haastatella ketään rahansa menettäneitä🤑 Tai niitä jotka shorttasivat oikeaan aikaan💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mieluummin olen tällainen keskituloinen ja sillä olen rakentanut itselleni ihanan kodin jossa vietän kohtalaisen runsasta vapaa - aikaani. Kotiin voin järjestää juhlia ja kutsua ystäviä kylään. Sukulaiset poikkeavat säännöllisesti myös joskus ihan sattumalta.
En voisi kuvitella hotelli asumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En voisi määkään kuvitella hotelli asumista! Jos voisin sittenki kuvitella, oisi se kauhia ja painajainen kuvitelma! Hotelli on maailman ja varsinki Suomen Oulun ihan hirvein asumis paikka! Mieluummiten asusin muitten oulujen kansa sykerösä pottukuopasa ko kauhu hotelisa miljoonikkonejen piinaamana ja ahisteltavana! Joku sielä kuulema joka päivä luvatta siivuaaki, ja se on vielä kaiken pahempi kaikista siivuaminen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse kutsun toiselta nimeltä järjetön säkä ja hyvä lottoaja! Tässä ei ole mistään muusta kiinni. Bittirahat ovat olleet ja ovat edelleen puhtaasti säkää, että onko hankkinut oikean virtuaalirahan ja oikeaan aikaan ja myyt oikeaan aikaan. Mutta taidolla tässä ole mitään tekemistä. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vaikuta jalat olevan kovin visusti maassa, jos käyttää rahansa ympärivuotiseen hotelliasumiseen ja kaukomatkailuun. Rikkaista löytyy parempiakin roolimalleja ja inspiroivampia tarinoita. Ei kai tällainen kerskailu ja pröystäily kuulu enää 2010-luvulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettei vain olisi kateus puhumassa? Epäilen, että jos Sinulla kävisi mäihä voisi Sinunkin jalat lennellä taivaissa! Onnittelu onnistuneelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä kerskailua tai pröystäilyä hotellissa asumisesa on, varsinkin jos matkustaa paljon? Omakotitaloko pitäisi Limingasta laittaa tai Pudikselta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse kotiutin 2 miljoonaa 4 tonnin panoksella. Nää tulot ei näy suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lottoon kun sijoittaa, niin riski on pieni ja sitten kun nasahtaa niin A Vot. Eipä tuollainen elämä nuorella miehellä kuulosta kovin kaksiselta mutta kukin taaplaa tyylillään. Oliskohan hänessä ainesta uusien Globaalien isojen yritysten johtajaksi kuten olivat J. Ollila tai P. Kouri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

22.10.
Ratavaurio sotkee liikennettä pääradalla: Pohjoiseen matkalla olevat yöjunat odottavat Tampereella, Oulu-Tampere -junan matkustajat saivat taksikyydin
22.10.
Venäjän ulkoministeri Lavrov: Venäjä ja Turkki alkavat partioida yhdessä Syyrian pohjoisosissa
22.10.
Viime kauden vastustajan valmentajaa harmittaa: "Pukkia tarjottiin mestaruussarjan kaikille seuroille"
22.10.
Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain, mutta kumosi esityksen lain tiukasta aikataulusta
22.10.
Pekka Rautio löysi uuden intohimon politiikasta – vaalityön tekeminen oli raahelaislähtöiselle kitaristille yhteiskuntaopin jatkokurssi
22.10.
Autotalli kärsi vahinkoja tulipalossa Haapajärvellä, tuli tarttui läheiseen päärakennukseen – palo uhkasi myös naapuritaloa
22.10.
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä: Lapissa tulee lunta tai räntää, tienpinnat voivat jäätyä Pohjois-Pohjanmaalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

128 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Mutta nämä aloitukset satuttaa aina eniten kateellisia. Vastauksista näkee ketä. Lue lisää...
Niin tai näin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image