Kotimaa

Nuorukainen valittanee hovioikeuteen

Kotimaa 15.4.2014 16:45
Susanna Kemppainen

17-vuotiaan nuorukaisen puolustus on tyytymätön käräjäoikeuden ratkaisuun.

Miehen puolustaja, asianajaja Meeri Palosaari kertoo, että hän on keskustellut tuomiosta sekä nuorukaisen vanhempien että tätä hoitavan lääkärin kanssa. Lääkäri on kertonut miehelle, mitä käräjäoikeus päätti.

Palosaari aikoo pikimmiten jutella myös suoraan päämiehensä kanssa. Asianajajan mukaan he harkitsevat valittavansa siitä hovioikeuteen.

”Pidän sitä todennäköisenä”.

Palosaaren mukaan he ovat edelleen sitä mieltä, ettei mies syyllistynyt vakaasti harkittuihin tehtyihin murhan yrityksiin. Heidän mielestään kyse oli törkeistä pahoinpitelyistä.

”Nimike (murha) on liian ankara”, Palosaari sanoo.

He ovat tyytymättömiä myös siihen, ettei miehen maksettavaksi määrättäviä vahingonkorvauksia soviteltu alaspäin heidän vaatimallaan tavalla.

”Päätös on väärä. Sovittelulle olisi ollut perusteet, mutta se on evätty täysin.”

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Voi olla vaikea sovitella yhtään mitään sellaisen ihmisen kanssa, joka on yritetty puukottaa kuoliaaksi. Jos nuorukainen sitä paitsi todettiin syyntakeettomaksi, ei hän voi sovitella yhtään mitään, koska hän ei ole henkisesti sellaisessa tilassa, että voisi neuvotella mistään.

Selvästikin asianajaja haluaa vain työllistää itseään, eikä hänen vaatimuksillaan ole mitään tekemistä rikoksen kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uhrien kärsimysten aliarviontia jos haetaan lievitystä, en ymmärrä kehnoa puolusasianajajaa, tässä asianajaja vain petaa älytöntä asianajokorvausta itsellen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toivottavasti valittaa hoviin, ja hovi antaa ankaramman tuomion,
Olisivat tyytyväisiä tähän ratkaisuun, eikö edes sen pojan vanhemmat tajuu että kaverilla oli onnea että kukaan ei kuollut. Uskomatonta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on sellainen kompa, että jos vain syytetty valittaa hoviin, hovi ei voi koventaa tuomiota. Vain siinä tapauksessa että myös tai ainoastaan syyttäjä hakee muutosta, niin hovi voi koventaa tuomoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:14
Kysyimme, miksi Tiernapojat-patsasta taas ollaan siirtämässä –"Kyllä se perustuu saatuun palautteeseen"
6:00
Nyt ei ole aika lisätä veroja matkailuun – kaupungin terveydenhuollon kustannusten maksattaminen matkailijoilla on kaukana ekologisesta matkailusta Lukijalta
6:00
Suolistosyöpää etsitään pian seulonnoilla koko maassa – mammografiassa ja kohdunkaulasyöpätestissä käydään aktiivisesti Tilaajille
17.9.
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen, 31, lopettaa uransa – jätti jo aiemmin tämän kauden väliin
17.9.
Oululaistaustainen Juhani Järvi päätyi Raahen kautta ison vankilan johtajaksi Turkuun – "Näitä olosuhteita on turha kenenkään kadehtia, vangilla ei ole vapautta"
17.9.
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
17.9.
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image