Kotimaa

Nuo­ri­so­sää­tiön toi­mi­tus­joh­ta­juu­den jättävä Aki Haaro eroaa Maaseudun säätiön asiamiehen tehtävästä

Kotimaa 14.3.2018 13:37 | Päivitetty 14.3.2018 14:41
STT

Nuorisosäätiön toimitusjohtajuuden jättävä Aki Haaro eroaa Maaseudun säätiön asiamiehen tehtävästä. Asiasta kertoo Maaseudun säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Korkeaoja STT:lle.

- Haaro eroaa asiamiehen tehtävästä omasta pyynnöstään, Haaro on hoitanut Maaseudun säätiön asioita moitteettomasti, Korkeaoja kertoo STT:lle tekstiviestitse.

Haaro on toiminut asiamiehenä keskustalaisessa Maaseudun säätiössä, jonka tarkoituksena on maaseudun yhteishengen kasvattaminen ja maaseutuhenkisen sivistystoiminnan tukeminen.

Säätiövalvontaa hoitavan Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan Haaro ja sunnuntaina eronnut Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen hankkivat yhtiöilleen satojatuhansia euroja säätiölain vastaisesti. Nuorisosäätiö ilmoitti eilen, että Haaro jättää tehtävänsä Nuorisosäätiössä viimeistään syksyllä. Hän kuitenkin jatkaa säätiössä siihen asti, kunnes hänelle on valittu seuraaja. Maaseudun säätiö ei liity esitettyihin väärinkäytösepäilyihin.

Säätiövalvonta vaati Nousiaisen eroa jo perjantaina käräjäoikeuteen toimittamassaan hakemuksessa ja pyysi selvitystä Haaron jatkosta asemassaan säätiön toimitusjohtajana.

Nuorisosäätiö ei viitannut Nousiaisen ja Haaron epäiltyihin väärinkäytöksiin sanallakaan tiedottaessaan heidän eroamisestaan, eikä säätiön johtohahmoilta ole vieläkään saatu selitystä esitettyihin epäilyihin säätiölain rikkomisesta.

STT ei ole toistuvista yrityksistä huolimatta tavoittanut nykyistäkään hallituksen puheenjohtajaa Mika Henttosta kommentoimaan asiaa.

Henttonen kommentoi tiistaina Helsingin Sanomille, että Haaron luottamus kaatui viime aikojen uutisointiin taloudellisista epäselvyyksistä. Hän perusteli lehdelle Haaron jatkamista seuraajansa valintaan asti sillä, että säätiön johtamiseen jäisi liian iso aukko, jos tämä jättäisi tehtävänsä heti.

Nuorisosäätiö soutaa kohusta toiseen

Yle ja Suomen Kuvalehti uutisoivat jo viime viikolla Nousiaiseen ja Haaroon liittyvistä rikosepäilyistä. Nuorisosäätiön mukaan kyse on yksityishenkilöihin kohdistuvasta tutkinnasta, eikä säätiö ole sen tiedotteen mukaan tutkinnan kohteena.

Säätiö, jonka tarkoitus on tukea nuoria aikuisia itsenäiseen elämään tarjoamalla heille vuokra-asuntoja, ei ole ensimmäistä kertaa valokeilassa epäillyistä väärinkäytöksistä. Sillä oli näkyvä rooli noin kymmenen vuotta sitten alkunsa saaneessa vaalirahoituskohussa. Käräjäoikeuden mukaan Nuorisosäätiö jakoi sääntöjensä vastaisesti vaalitukea vuosina 1998-2009. Tuolloin syytettynä oli useita säätiön vastuuihmisiä, joista osa sai tuomion. Esimerkiksi kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) tuomittiin ehdolliseen vankeuteen luottamusaseman väärinkäytöstä. Kaikkonen oli mukana päättämästä vaalituesta säätiön hallituksessa. Nyt väistyvä toimitusjohtaja Aki Haaro sai tuomion luottamusaseman väärinkäytöstä. Haaro toimi tuolloin säätiön hallituksessa.

Nuorisosäätiö saa avustusta investointeihin Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta Aralta ja on aiemmin saanut avustusta myös RAY:ltä.

Ara odottaa edelleen Nuorisosäätiöltä selvitystä siitä, miten säätiö on muuttanut toimintaansa lainmukaiseksi. Ara totesi viime vuonna, että Nuorisosäätiö on rikkonut yleishyödyllisyyslainsäädäntöä ja vaati sitä korjaamaan toimintaansa. Valtion asuntopolitiikkaa toteuttava Ara valvoo valtion tuella rahoitettujen asuintalojen omistajien toimintaa.

Nuorisosäätiöllä on kiirastorstaihin asti aikaa antaa Aralle selvitys toimenpiteiden edistymisestä. Ara on muun muassa edellyttänyt, että Nuorisosäätiö purkaa yleishyödyllisyyssäännöstön vastaisia sijoituksia ja sisäisiä lainoituksia, jotka olivat osittain säännöstön vastaisia.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Hieno säätiö tämä "koti ,isänmaa ja uskonto"puolueen "opinahjo" , hienoja ihmisiä jotka jatkuvasti otsikoissa toimintansa takia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:00
Hotellin verhot heilahtelivat, kun Henry Theel lauloi Puistolan parvekkeella – Iskelmätähden ja oululaisen hammaslääkärin romanssia seurattiin herkeämättä 1950-luvun Oulussa Tilaajille
18:43
Poliisille kävi karmea virhe - kuolinviesti vietiin väärän ihmisen omaisille
18:13
Täytetty wrap ja pestopasta käyvät tuhdista välipalasta – itse voi tehdä maistuvia välipalapatukoita
18:09
Yksi päästetty vapaaksi Turun saariston talousrikostutkinnassa, kaksi pidätettynä – KRP:n etsinnät sujuivat odotettua nopeammin
18:00
Paljastaako muinais-DNA-tutkimus, keitä Leväluhdan lähteeseen on haudattu? Kauhukirjailija uskoo, että arvoitus osin säilyy Tilaajille
17:58
Lähteenmäki, Lindstedt, Lappi, Niskanen ja Kari juhlivat Alastarossa
16:51
Suomi jakaa MM-lentopalloilussa 13. sijan - sijoitus varmistui jo ennen illan Suomi-Venäjä-ottelua
82
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
68
Puheenaihe: Siedetäänkö huonoa käytöstä työpaikoilla liikaa?
57
STT: Airiston Helmi on ollut Puolustusvoimissa huolen aiheena – HS:n sotilaslähteen mukaan yritys on myös ollut vuosia Supon tarkkailussa
30
Uniapnean diagnooseissa jyrkkä kasvu – hoidossa käytettävää ylipainehengityslaitetta on joutunut OYSissa jonottamaan yli puoli vuotta
21
KRP:n operaatio: Uusi kiinniotto, lisätietoa lauantaista, kuulustelut jatkuvat – KRP puhuu yhä vain "osakeyhtiöstä"
20
Naamioitunut mies ryösti Kastellin apteekin, poliisi pyytää havaintoja
19
Sirkkoja voi nyt ostaa oululaisesta REKO-lähiruokaryhmästä, kysymällä kotisirkkoja saa suoraan tilalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Minä saan 1400 euroa puhtaana eläkettä kuukaudessa. Nyt olen säästänyt 3 vuotta ja 8 kuukautta , että saan teetettyä... Lue lisää...
ikuiset valittajat

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image