Kotimaa

Nuo­ri­so­sää­tiön toi­mi­tus­joh­ta­jal­le lähtöpassit – taustalla syytökset säätiölain rikkomisesta

Kotimaa 13.3.2018 20:41
STT

Nuorisosäätiön johtohahmoilta ei saatu tiistainakaan kunnollista selitystä julkisuudessa esitettyihin epäilyihin säätiölain rikkomisesta. Sen sijaan Nuorisosäätiö kertoi, että toimitusjohtaja Aki Haaro jättää tehtävänsä. Säätiövalvontaa hoitavan Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) mukaan Haaro ja sunnuntaina eronnut Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen hankkivat yhtiöilleen satojatuhansia euroja säätiölain vastaisesti.

Säätiövalvonta vaati Nousiaisen eroa jo perjantaina käräjäoikeuteen toimittamassaan hakemuksessa. PRH:lla ei kuitenkaan ole säätiölain mukaan mahdollisuutta hakea toimitusjohtajan erottamista, vaan se kuuluu säätiön hallituksen toimivaltaan.

Nuorisosäätiö tiedotti asiasta samaan tapaan kuin Nousiaisenkin erosta. Väärinkäytösepäilyjä ei mainita tiedotteessa sanallakaan. Säätiön mukaan Haaron tehtävien siirtämisestä uudelle toimitusjohtajalle mahdollisimman pikaisesti sovittiin hyvässä yhteisymmärryksessä. Haaro ei jätä tehtäväänsä heti, vaan hänen seuraajansa on tarkoitus aloittaa viimeistään syksyllä.

–  Uusi organisaatiorakenteemme astuu voimaan kesän jälkeen, ja tarvitsemme silloin uudenlaista osaamista, kertoi hallituksen nykyinen puheenjohtaja Mikko Henttonen tiedotteessa.

Henttonen ei kuitenkaan vastannut tiistaina STT:n yhteydenottoihin.

Säätiövalvonnan tiedot tulivat poliisilta ja verottajalta

Patentti- ja rekisterihallituksen valvonta- ja lakipäällikkö Terhi Maijala kertoi maanantaina, että PRH ja Nuorisosäätiö ovat hakeneet osia hakemuksesta salaisiksi. Maijala kertoi sen verran, että PRH:n näkemyksen mukaan rahoja on järjestelty Nuorisosäätiön kumppanin SSR Groupiin kuuluvan lahtelaisen rakennusliikkeen Salpausselän Rakentajien kautta Haaron ja Nousiaisen firmoille.

–  Lähdimme selvittämään tätä Yleltä saatujen tietojen perusteella vuonna 2016. Meillä heräsi epäily, toimitaanko kaikilta osin säätiölain mukaisesti vai onko mahdollisesti lähipiirietuja, jotka olisivat säätiölain vastaisia, Maijala kertoi maanantaina STT:lle.

Patentti- ja rekisterihallituksen tiedot ovat Maijalan mukaan peräisin verottajalta ja poliisilta.

Rahat ovat Maijalan mukaan päätyneet Neola- ja Greenport-nimisille yhtiöille. Neola tunnetaan myös aiemmin julkisuudessa esillä olleella Runnin kylpylä -nimellä.

Salpausselän Rakentajien toimitusjohtaja ei kommentoi asiaa, koska tiedotusvastuu on emokonserni SSR Groupin toimitusjohtajalla Arto Kukkosella. Kukkonen kertoi STT:lle maanantaina, että kyseessä on hänelle täysin uusi asia.

–  Jotta voin kommentoida tätä kunnolla, minun täytyy saada lisää tietoa siitä, mistä tässä on kysymys, Kukkonen sanoi.

STT ei useista yhteydenotoista huolimatta tavoittanut Nousiaista tai Haaroa kommentoimaan asiaa.

MAINOS

Kommentoi

Joku nuorisosäätiön hallintoon liittyvä henkilö jota ei epäiillä tai tutkita rikoksesta. Nykyinen tai entinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorisojärjestössä pätevöityneitä liikemiehiä.Tulevaisuuden nimiä valtakunnan terävimmälle huipulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Ai miksikö kuten kerrot? Uusliberalismi on juuri tätä mitä hallituksemme edustaa ja ajaa. Siinä ajatusmallissa duunari o... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image