Kotimaa

Norma John lunasti paikan Euroviisuihin – ”Tämä tuli ihan ta­ka­va­sem­mal­ta”

Norma John voitti Uuden Musiikin Kilpailuun 2017 kappaleella Blackbird.
Kotimaa 28.1.2017 22:58 | Päivitetty 29.1.2017 9:59
Kaleva, STT

Uuden musiikin kilpailun voittaja Norma John eli Leena Tirronen ja Lasse Piirainen kertoivat olevansa häkeltyneitä ykkössijastaan.

- Oli vaikea uskoa sitä (voittoa), päässä liikkui satatuhatta ajatusta ja silmissä sumeni, Piirainen kuvaili voitonjälkeisiä tunnelmiaan.

- En olisi ihan uskonut tätä, tämä tuli takavasemmalta, Tirronen lisää.

UMK-voitto merkitsee, että Norma Johnin tumma balladi Blackbird on Suomen Euroviisuedustaja Ukrainan Kiovassa toukokuussa. Tirrosen mukaan Kiovassa show'ta parannellaan, mutta sävy pysyy samanlaisena.

- Samantyyppinen show tulee, menemme musiikki edellä. Meidän näköinen esitys, mutta vähän isompaa.

Tirronen ja Piirainen ovat tunteneet toisensa jo 15 vuotta, ja he ovat tehneet jo pitkään musiikkia yhdessä. Tirronen nousi julkisuuteen aikanaan Suomen ensimmäisestä X-Factor-televisiokilpailusta, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Piirainen sen sijaan tullaan näkemään ruutuun palaavassa BumtsiBumissa, sillä pianotaituri on ohjelman toisen joukkueen kapteeni.

UMK-voiton jälkeen duon musiikinteko jatkuu.

- Meillä on jonkun verran valmiina biisejä, nyt vain yritetään miettiä, mikä on seuraava askel ja seuraava julkaisu. Tämä voitto kuitenkin muuttaa kuviota, Piirainen sanoo.

UMK:n finaalissa toiseksi sijoittui Zühlke kappaleellaan Perfect Villain ja kolmanneksi Emma kappaleellaan Circle Of Light.

Norma John kipusi lopulta sekä kansainvälisten raatien että yleisöäänten ykköseksi. Yhtyeen musiikkia on kuvailtu skandinaavisen karuksi mutta kauniiksi.

Voitto ratkesi UMK17-show'ssa myöhään lauantai-iltana. Kymmenen esiintyjää kilpaili paikastaan Kiovan euroviisulavalle.

Pääsystä euroviisuihin kilpailivat myös Alva, Anni Saikku, Club La Persé, Günther & D'Sanz, Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies, Lauri Yrjölä ja My First Band.

 

Juttua korjattu 29.1. kello 9.58: Lasse Piiraisen sukunimi korjattu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Norma Johnin Blackbird vaikutti ennen valintaansa täysin ylivoimaiselta. Tavanomaisen tyhjänpäiväisyyden sijasta zipale nojaa vankasti laulajan taitavaan ja vivahteikkaaseen äänenkäyttöön. Lisäksi biisi on tuotettu loistavasti ja rakennettu vähäisistä aineksista. Tylsiä ja huvittavia maneereita on turha etsiä Blackbirdistä ja siksi sillä on mahdollisuus säilyä elossa toukokuun jälkeenkin. Jotkut biisit vaan ovat sykähdyttäviä ja tänä vuonna YLEä edustaakin tyylikäs ja taitava artisti. Loistavaa laulutaitoa ja -ääntä ei voi koskaan arvostaa liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin tyyli ja taidot kohtaavat voittajassa. Kisan taso oli kaksijakoinen, muutama oikeasti hyvä ja yhtä monta oikeasti surkeaa. Voittaja osaa onneksi myös englantia, liian moni tuntuu kuvittelevan, että voi laulaa englanniksi, jos vain muistaa sanat. Ääntäminen monella ihan nightwish-tasoa, se valitettavasti riittää vain saksalaisten huijaamiseen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin ihanan rauhaisa kaunis ja vähäeleinen edustaja. Hyvä Suomi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ihme, ei lennä täälläkään, tulee mieleen kansanperinne. Musta lintu, eli black bird englanniksi, tietää pihapiiriin tullessa kuolemaa perheessä. Viestintuojaksi sanotaan, yleensä on metso, joskus teerikin. Eräässä talossa kuoleman viestilintuna oli sotka, joka istui talon piipun päässä. Talosta kuoli poika myöhemmin tapaturmaisesti. Kovin on synkkä laulu, satavuotista taivaltaan juhlivasta Suomesta. Eikö kenelläkään ole Suomessa mitään tajua Euroopan suurimmasta mediatapahtumasta, viimeisimmätkin esiintyjät olivat toissa vuonna voitonvarmoja kehitysvammaisia sekä viime vuonna omituisessa sinisessä hirvennahkaisessa asussa pyörähtelevä nainen, kuin suoraan C-kasetilta. Pepe Wilberg soitti yhtenä vuotena haitaria väärinpäin eli bassopuoli oli oikealla. Jari Sillanpäällä oli enkelinsiivet selässä islaminuskoisessa Turkissa. Kojo lauloi Lontoossa "Bomb Out", oli kaupungissa muutenkin hysteria IRAn pommikampanjasta. Hävettää, kun on niin typeriä lauluja Suomesta melkein aina. Lordia äänestin alusta asti voittoon. Vetoa en tajunnut lyödä, voi minua parkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras kappale voitti!!! Onnea Leena ja Lasse!!
En ymmärrä miksi Emmaa hehkutettiin päiviä ennen kisaa voittjaksi, niin heikko ääni ettei sillä pääse mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

noh,, onhan tämä nyt tosi hyvää parannusta viime vuotiseen mutta kamalan masentava kappale,,,, kate bush tuli mieleen..... tää kappale pistää luulemaan että suomalaiset on masentuneita ja melankolisia ihmisiä..... mutta erottuu kyllä varmasti muista kappaleista just siksi... laulajalla kaunis ääni.. oisitte vetäneet hevillä kun kerran ääntä riittää..... en usko että sijoille mennään tällä biisillä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän on hyvä meriitti, jos tulee Kate Bush mieleen. Ja eikö suomalaiset ole sitten masentuneita ja melankolisia? Toisaalta, jos laulu on mielestäsi kamalan masentava, et ole ymmärtänyt, mitä siinä lauletaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee mieleen Suomen Euroviisubiisi "När Jag Blundar". Oli niin niin hyvä suomalaisten mielestä, mutta muut maat eivät sitä huomanneet. Suomen painajaisuni on, että Suomen edustaja voittaa euroviisut. Lordin voitto oli täydellinen yllätys ja viisujen järjestäminen oli vissiin äärimmäinen ponnistus, ei haluta toista kertaa. Euroviisuissa pitäisi laulaa suomenkielellä, kun mitään menestystavoitteita ei ole. Nostetaan Suomi näkymään valtiona keski-Euroopan tv-yhtiöiden sääkartoille, hyvällä musiikilla ja laululla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä biisihän ei ollut hyvä pelkästään suomalaisten mielestä, vaan kansainvälinen raati äänesti tämän parhaaksi myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai taas... onhan tämä nähty miten tällaisella esityksellä tulee käymään, eikö annettaisi oman maan kansalaisten vain äänestää kenet he haluavat edustavan Suomea. Näinhän oli kun Lordi voitti, pelottaako että tulisi voitto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kappale oli ainoa, jota voi sanoa musiikiksi, vaikka se huono ja pitkäveteinen olikin. Olin mennä sohvan alle piiloon silkasta häpeästä, kun selvisi, että lähetys oli näytetty ulkomaalaisille raadeille. Edes jotain voisi pitää täällä maamme rajojen sisäpuolella, kuten tämä ala-arvoinen "show".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä nyt - minun mielestäni paras viisu vuosikausiin. Voi sijoittua vaikka kuinka korkealle. Niinhän Lordiakin moitittiin aikoinaan ja kuinkas sitten kävikään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuka moitti Lordia? ei fanit ainakaan... tärkeintä on että bändi tunnetaan hyvin muuallakin, ovat tehneet musiikkia pitemmän aikaa ja on tasainen kuulijakunta ja hirmuisasti faneja ympäri maailmaan. siitä ne äänet tulee! tää nykynen voittokappale oli kaunis ääninen ja äärettömän masentava..... no ehkä jotkut ihmiset ottavat sydänsurut tuollalailla että maailma kaatuu päälle.... minä en, se on vain elämää ja siihen on opittava jo pienestä asti että vastoinkäymisiä tulee,, siitä se sisu on lähtöisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin ovat voittajat (Tirronen ja Piirainen) Kate Bush-musiikkiläksynsä lukeneet (kuunnelleet).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä osaa edes kommentoida, miten se juontaja käyttäytyi. Huh huh. Olipa ala-arvoista. Paras ja korkeatasoisin kappale kuitenkin voitti ja se on hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laulajatar onneksi voitti, kaikenkaikkiaan turhaa vouhkaamista, mietin mihin kisaa tarvitaan, kun lavalla on jos kaikenlaisia ketkuttelijoita tai rintavarustus nakyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kova taso tänä vuonna. Mutta paras voitti! Todella eeppinen, eteerinen ja kaunis kappale! Tällaista musiikkia kuuntelen muutoinkin. Lopettakaa "hävettää olla suomalainen" -puheet. Tosi henkisesti kypsymätöntä touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image