Kotimaa

Nordlett luopuu outlet-kylän toteutuksesta Tupokseen

Havainnekuva outlet-kylästä. KUVA: Nordlett Oy
Kotimaa 30.4.2014 12:33 | Päivitetty 30.4.2014 14:13
Kaleva

Nordlett ei lähde toteuttamaan suunniteltua outlet-kylää Limingan Tupokseen. Alun perin kylän piti aloittaa jo viime vuonna. Syynä päätökseen ovat vaikeat taloudelliset ajat, kertoo Nordlettin hankejohtaja Tuija Postari-Kivistö.

Elokuussa 2012 julkistetun outlet-kylän varausaste oli jo 60-70 prosenttia. Tämä ei kuitenkaan ollut riittävästi hankkeen rahoittajille, jotka edellyttivät jopa 80 prosentin varausastetta.

"Aika osoittautui taloudellisesti liian haastavaksi tämänkaltaiselle aivan uudenlaiselle hankkeelle. Varausasteesta huolimatta investoinnin vaatiman sopimusmäärän loppuunvienti ei onnistunut halutussa aikataulussa", Postari-Kivistö sanoo.

Tähän mennessä outlet-kylään tulonsa varmistaneiden vuokralaisten määrä oli 10-20. Monien jo tulonsa luvanneiden yrittäjien taloudellinen tilanne muuttui parin viime vuoden aikana, ja he joutuivat perumaan tulonsa.

Postari-Kivistön mukaan omat haasteensa asettivat myös Tupoksen outlet-kylän isot tilat. Hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena oli saada aikaan 11 000 neliön laajuinen kokonaisuus.

"Pienempiäkin tilojakin harkittiin, mutta päätimme kuitenkin tavoitella isompaa kokonaisuutta."

Postari-Kivistö luonnehtii outlet-myymäläkylää Suomen oloissa haasteelliseksi ja kunnianhimoiseksi hankkeeksi. Moni outlet-yrittäjä on kuitenkin ilmaissut halukkuutensa tulla Ouluun.

"Outlet-myymälät puuttuvat pohjoisesta, mutta halukkaita tulijoita olisi. Pyrimme auttamaan tiettyjä toimijoita löytämään hyvät tilat Oulussa."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

Käsittämätöntä että varausaste oli jo 60-70% ja hanketta ei toteuteta! Kyllä Ojalan laskuopin
mukaan tuollainen varausaste riittää hankeen ylös nostamiseen. Oikea päätös olisi ollut LYÖDÄ
KUOKKA MAAHAN.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä taas kaikki tekaistulla saikullaolevat kommentoivat kuin Steve Jobsit konsanaan. Faktat pöytään please? Jos väitää tuista jotain, pitäis olla faktat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Amerikassa on hienoa käydä tällaisissa outeteissa. On hyvää merkkitavaraa todella halvalla. Suomessa ei meinaa onnistua ja ei varmaan tarvitse muuta kun katsoa demareiden suuntaan ja todeta, että kateus vie kalatkin vedestä.

Verotus, asenne, yhteiskunnan holhoustarve trauma jne. Alhaalle se vetää ajatukset, Putin saattaisi ottaa osan avosylin vastaan.

Toisaalta tämä outlet pitäisi rakentaa Ouluun , ei kauas Liminkaan. Toki ne Amerikassakin ovat joskus kaukana ytimestä.

Me ei uskalleta, me ei tehdä mitään, me valitamme (niin kun minäkin tässä), oletamme että demari pelastaa. Olisiko aika saada Suomi kasvun ja kehityksen tielle, nyt tuntuu että sosialismi vie voiton.

Mitä tarvitsisi esim. kaupungin verorahoilla palkattujen virkamiesten tehdä, että tällaiset pysäyttäjät tänne saisivat jalansijan ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itävallassa, Unkarin ja Slovakian rajan lähettyvillä on samanlainen outlet-parkki motarin vieressä keskellä ei mitään. Ihan hyvin tuo toimii ainakin tuolla. Muutaman kerran tullut käytyä pällistelemässä ohi ajaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä kommentteja lukiessa ei voi muuta kuin huokaista syvään. En ihmettele yhtään, että Suomessa on suuri kynnys lähteä yrittäjäksi - se yksi menestyvä idea tarvitsee useita epäonnistuneita taakseen ja tätä eivät kanssaeläjät tässä maassa osaa näköjään käsitellä. Sen sijaan, että täällä saisi tukea ja kannustusta, on kohtalona ristiinnaulitseminen...ah, että Suomi on ihana maa elää ja yrittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa , ritaharjuun tulee IdeaPark ja paljon työpaikkoja. Eikö Prisma tule toiselle puolelle pohjantietä? Cityjuna limingasta-Iihin ja ritaharjuun asema, tai siihen patelan puolelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jyväskylän jälkeen pohjoiseen päin mennessä koko Suomi kuolee. Satojen kilometrien tyhjä taival ennen piskuista Oulua muutenkin harvaan asutussa maassa. Oulussa ei riitä popula. Ei koko Pohjois-Suomessa. Täällä on ihan muutama hassu ihminen joista vielä harvempi on pätkän vertaa kiinnostunut luksustuotteista. Näin ollen ainoa asiakaskunta tällaiselle outletille olisivat turistit. Mitä hittoa ne täällä tekisivät? Mistä ne tulisivat? Miksi ne tänne tulisivat? Ainakaan ostelemaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nimimerkin haloohaloohaloo:n kannattaisi varmaankin ottaa ensin selvää,mitä ns.outlet-myymälä tarkoittaa,ennenkuin puhuu mistään luksustuotteista :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaan että jos Tupokseen tulisi outlet - kylä, niin se menestyisi hyvin sillä etelä-suomestakin tulisi väkeä ostoksille. Venäjältä, norjasta ja ruotsista tulisi varmasti porukkaa joten kyllä kannattaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehuskelivat miljoonien investoinneilla vaikka lompsa oli nähtävästi tyhjä. Kuten aiempikin kirjoittaja, niin suosittelisin kaikille elokuvaa Kun Hunttalan Matti Suomen osti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kansalaisten ostovoimalla ei ole mitään merkitystä,niin tähän on tultu!
Nykyhallituksen "rippeitä" saamme kiittää!!
Palkanalennuksia lisää,niin Suomi nousee polvilleen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai huvipuisto keskelle korpea jonne ei pääse millään muulla kuin autolla? Ei kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just hyvä paikka huvipuistolle. Euroopassa ja USA:ssa huvipuistot on juuri samanlaisilla paikoilla ... eihän huvipuistoa voi rakentaa keskelle kaupunkia !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä huvipuistot on kaupungeissa: Säränniemi, Linnanmäki, Skanssen, Tivoli Kööpenhagen jne jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

etsimällä korpea näiltä lakeuksilta, eipä taida löytyä....
Ja millä pitäisi liikua, muulla kuin autolla? köyhät pysyköön kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

20 kilometrin päässä on lentokenttä ja juna-asema, josta on lyhyt matka Tupokseen.
Lisäksi Oulu on suomen kuudenneksi suurin kaupunki ja Oulua isommat kaupungit on ahdettu täyteen kaikkea p**kaa.
ESIM. Tehtaita, puistoja, kerrostaloja, kauppakeskuksia ja yms...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

7:24
Ylen kannatusmittaus: SDP:n kannatus nousi, pääministeripuolueen suosio kasvanut poikkeustilaviikkojen aikana
7:08
Kalevan koiranpentulive – katso videolta, mitä pallerot touhuavat torstaiaamuna
7:00
Päivän leffapoiminnat: Vuodet kuluttavat kaveruksia – miehet eivät ymmärrä naisia Mike Nicholsin tummahkossa komediassa
7:00
Kaikki pelissä pikakahvin takia – dokumentti seuraa suomalaisen kahvilayrittäjän ensimmäistä maailmanvalloitusta Piilaaksossa Yhdysvalloissa
7:00
Järkevää hoitotyön riskienhallintaa hoivakoteihin – hoitajien ei pidä nyt esimerkiksi siivota tai laittaa ruokaa Lukijalta
7:00
Näin lomautus ja etätyö vaikuttavat verotukseesi – Mitä sinun kannattaa tehdä nyt, ja missä asiassa voit odotella rauhassa? Tilaajille
6:33
Varastorakennus palaa omakotitalon pihassa Kemijärvellä
16
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta
7
Historiallinen 4,1 miljardin lisäbudjetti on vasta alkusoittoa – tarvitaan lisää rahaa ja todennäköisesti uusia entistä tiukempia rajoituksia
4
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
4
OYSissa koronaviruksen vuoksi hoidettavien määrä väheni yhdellä – sairaalassa 10 koronapotilasta, joista seitsemän tehohoidossa
2
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
2
Valtioneuvostolta tuore omistajapoliittinen päätös: Palkitsemisen tulee olla kohtuullista – Tasoa harkittava tarvittaessa alaspäin
2
Kymmenettuhannet lähtivät heti Wuhanista – koronaviruksen synnyinkaupungista pääsi pois kaksi ja puoli kuukautta kestäneen eristyksen jälkeen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

226 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

9.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image