Kotimaa

Niinistö varoitti itsekkyyden ja ahneuden noususta

Kotimaa 1.1.2013 12:05 | Päivitetty 1.1.2013 12:30
STT,

Presidentti Sauli Niinistö varoittaa itsekkyyden ja ahneuden lisääntymisestä. Hän korosti ensimmäisessä uudenvuodenpuheessaan oikeudentuntoisuutta.

Ahneus ja itsekkyys ovat Niinistön mukaan merkkejä oikeudentunnon kuihtumisesta.

- Ei tehdäkään välttämättä niin, kuin oikealta tuntuu, vaan niin, miten saa itselleen eniten hyötyä, Niinistö kuvaa.

Presidentti uskoo, että tällä asenteella yhteisöstä katoaa luottamus.

Suomalaiset ovat Niinistön mielestä oikeudentuntoisia, joten he myös luottavat vahvasti toisiinsa ja suomalaiseen yhteiskuntaan. Tästä syntynyt yhteiskunnallinen eheys on Suomen paras kilpailuvaltti, hän arvioi.

- Eheyden voima on vaikeuksien voittamisen voimaa. Meillä on siitä kokemuksia. Paljon nykyistä vaikeammista on selvitty.

Presidentti toivoi myös hallitukselta ja eduskunnalta oikeudentuntoisuutta ja rohkeutta, kun ne tekevät päätöksiä talouden tervehdyttämiseksi.

Niinistö toivotti puheensa päätteeksi Jumalan siunausta, kuten teki myös Martti Ahtisaari aikanaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (134)

Kiitos ja arvostuksen osoitus ryhdikkäälle Presidentille. Puheessa tuotiin esille terveitä arvoja ja ennen kaikkea ylimmän auktoriteetin - Kaikkivaltiaan Jumalan - olemassaolo ja kunnioitus. Kaksi pitkää kautta riitti suomalaisen arvopohjan rapauttamista, jonka tulokset ovat kaikkien nähtävissä nyky-yhteiskunnassamme. Vaikka en olekaan kylmän kokoomuspolitiikan kannattaja, lausun kunnioittavan kiitokseni presidentillemme, todelliselle arvojohtajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahneuden arvostelu on paikallaan, mutta tulee muutaman vuoden liian myöhään. Eikä se kauhean uskottavaa ole kokoomuksen edustajan suusta. Sama puolue kun on esimerkiksi sumeilematta ajanut tuloeroja kasvattavaa politiikkaa ja esimerkiksi yritysjohtajien palkkioiden paisuttamista. Toivottavasti presidenttinä jatkaa aloittamallaan linjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Suomen presidentti hommansa osaa, joten kuten miten suurimpaan ja syvimpään riviin sattuu uppoamaan. Kyllä presidenttiä täytyy kiinnostaa kansakunnan yhteinen suunta ja tavoitteisiin pääseminen. Ei Niinistö tyhmä ole. Jos asioita katsoo myös tehtävässä suoriutumisen kannalta, niin aivan oikeanlaisista naruista tässä yritetään vetää, mutta silti asiat voisi tehdä toisin. Uskonnollinen toivotus on minusta irvokas, mutta presidentti, kuten moni muukin tietää, nähtävästi tarpeellinen takapajuisen kansamme luotsaamisessa. Uskonnollinen yhteenkuuluvuus kun luo muka kestävämmän yjteiskunnan. Tästä ajattelusta tosin olisi päästävä eroon mahdollisimman pian, jotta Suomi voisi oikeasti mennä eteen päin. Uskontojen hyysäämiseen ja kirkon järjettömän tehottomaan toimintamalliin ei vain yksinkertaisesti voida enää käyttää julkisia verovaroja. Hattiwattien siunausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ovatko kaikki kristillisen maailmankatsomuksen omaavat takapajuisia ja jos niin mielestäsi on voisitko tarkentaa mitä takapajuisuus juuri tässä tarkoittaa ja miten se tulee esille käytännön elämässä. Kyllä suvaitsevassa Suomessa että myös kristilliset arvot täytyy pitää arvossaan. Ne oikein ymmärrettynä suojelevat elämää. Kyllä oli melkoista melkeinpä vihapuhetta kristillisiä arvoja kohtaan. Voisi ajatella että sivistyneessä ja edistyneessä Suomessa ajattelu ei olisi näin jämähtynyttä. Presidentiltä hyvä puhe ja tarpeen on JUmalan siunauksen toivotus tälle maalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kristillisissä arvoissa ole paljonkaan vikaa kunhan kaikki hokkuspokkukset ja muut taikatemput riisutaan pois. Kenenkään ei tarvitse uskoa mihinkään yliluonnolliseen, jotta elämä tässä valtiossa sujuisi ja säilyisi. Valtion johdon ei varsinkaan tarvitse esiintyä minkään mielikuvitusolentoihin uskovan järjestelmän edustajina. Ymmärrän kyllä presidentin taka-ajatuksen siitä, että valtio voidaan saada tuottoisammaksi kun kansan uskovainen osuus tuntee yhteenkuuluvuutta ja sitä rataa, mutta ottakoonkin samalla huomioon, kuinka suuri osa kansasta ei enää kuulu mihinkään uskonnolliseen yhteisöön. Olisihan presidenttimme voinut myös toivottaa jumalien siunausta. Hyviä arvoja voi ja pitääkin kannattaa, mutta ei niihin uskontoa tarvita, eikä tässä tapauksessa kuulu sotkeakaan. Uskonnollisten instituutioiden julkinen tukeminen on järjetöntä tuhlausta. Kyllä, kirkko tekee myös kaikenlaista arvokasta työtä, mutta aina taustalla vaikuttaa uskonto, joka on vain uskonto, ei mikään muu. Sama arvokas työ voitaisiin hoitaa myös ilman uskontojen mukanaan tuomia ongelmia. Jos joku uskonnon tuomaa turvaa kaipaa, ei sen etsiminen erikseen liene liian vaikeaa. Tähän en ilmiselvästikään ketään kehoita. Sen sijaan uudenvuoden puheeni päätteeksi lausuisin mieluummin: "kasvakaa aikuisiksi, ottakaa itseänne niskasta, lopettakaa siunailut ja tehkää se mikä on oikein, sillä moraali ei ole uskonnosta lähtöisin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä uskonnot ovat lähtöisin? Ihmisistä itsestään. Samoin kuin moraalikin, jota on ollut aina ja tulee aina olemaan. Jos joku keksii väittää, että uskonto on jumalasta, niin kysynpä, miksi uskontojen kirjo on niin mielipuolisen laaja ja kuolleita uskontojakin ties kuinka paljon? Jos näin, niin kyllä Niinistön olisi ollut varsin kohteliasta toivottaa jumalien siunausta (jos mitään). Jos taas tuijotetaan omaan evankelisluterilaiseen napaan ja uskotaan, että vain evankelisluterilainen uskominen on oikein, päästään äkkiä hyvin epäsuvaitsevaiseen ympäristöön, jota käsittääkseni Niinistökään ei puheissaan ole kannattanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos presidentille hyvästä puheesta. Selkeä, perättiin ahneuden ja itsekkyyden tilalle välittämistä. Hyvää arvojohtamista. Toivoisi olevan myös kokoomuksen ohjelmassa. Kiistos myös siunauksen toivottamisesta, sitä tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sauli tuo Vanha Hassu Jenkki-Amerikka-Uskovaispuolueen jäsen. Jumalan siunausta. Entä jos en usko samaan jumalaan Saulin kanssa? Mihin minä sitten joudun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Jumalan siunauksen toivottamiseen tarvitse Amerikkaa ja sen rebublikaaneja sekoittaa. Kyllä Suomi tarvitsee Jumalan siunausta ja ennen kaikkea sitä. Kiitos presidentille tästä koko puheesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäistä kertaa kymmeniin vuosiin saattoi katsoa presidentin uuden vuoden puhetta. Nyt maallamme on kunnollinen presidentti kahden höpön jälkeen. Sauli puhui asiaa. Tarja ja Martti lässyttivät omiaan, jota ei viitsinyt kuunnella minuuttia pidempään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kannattanut kuunnella minuuttia pitempään- olisi huomannut omat ennakkoluulonsa vääriksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietääkseni Suomessa myönnetään oleskelua varten oleskelulupia kahta tyyppiä A ja B lupia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Suomi johonkin kaatuu, niin kaunaisuuteen, mikä onkin täysin oikeutettua. Katsokaapa näidenkin palautteiden yleisilmettä! Ajatella, että jotkut viitsivät tällaista kansakuntaa johtaa. Helpommallakin leipä irtoaisi.

Jumalan siunausta tarvitsemme kaikki riippumatta uskonnollisesta suuntauksesta tai sen puutteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, onko se ahne ja itsekäs sitten työnantajapuoli, joka haluaa palkat alas, vai onko ahne ja itsekäs sitten työntekijäpuoli, joka pyytää liksaa, jolla voisi itsensä ja perheen ruokkia. Sen olisi voinut puheessa vielä tarkentaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomioonottaen, että vain vähemmistö uskoo ev.lut. kirkon markkinoimaan jumalaan, osoitti tuo siunailu aika heikkoa arvostelukykyä!

Eihän Suomi ole ollut kristillinen maa vuosikymmeniin.

Sivistysvaltioissa on jo ajat sitten tajuttu pitää uskonto ja politiikka erillään ja niin voisi toivoa tehtävän myös Suomessa.

Ketä voi ihan oikeasti loukata se, että puhe olisi maailmankatsomuksellisesti neutraali?

Muuten puhe oli kyllä ihan kelpo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä voi ihan oikeasti loukata se, että presidentti toivottaa puheessaan Jumalan siunausta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvoisa Humanisti. Suomessa on sananvapaus. Miksi muuten sinua noin paljon loukkaa jos presidentti toivottaa Suomen kansalle Jumalan siunausta. Eihän kukaan estä sinua pitämästä omaa maailamnkatsomustasi omanasi, anna myös toisille sama mahdollisuus suvaitsevaisuuden nimissä. Jos haluaa toivottaa Jumalan siunausta, ei siinä mitään pahaa sinullekaan toivoteta paremminkin päinvastoin. Nykyään tahtoo olla niin että jos vähänkään viitataan kristillisiin asioihin, se on VAARALLISEN arvolatautunutta, sitä pitää jopa säikähtää ja kieltää!? Mutta jos viitataan materiaalisiin/materialistisiin/humanistisiin/ateistisiin/idän filosofisiin/buddhalaisiin/konfutselaisiin/uusliberalistisiin ym ymasioihin/arvoihin, ne otetaan avosylin vastaan. Ne eivät ole VAARALLISIA. Olisi, arvoisa Humanisti, hyvä kuulla perustelut miksi kristillisiin asioihin viittaaminen on niin kovin ärsyttävää ja pelottavaa? Muutoin presidentin puhe oli hyvä. Tarttis Suomessa tehdä jotain

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Presidentti voi toivottaa sinulle siunausta, jos hän niin hyväksi näkee ja se on hänen vakaumuksensa mukaista. Hänellä on siihen täysi oikeus. Se ei ole millään tavalla kenenkään oikeuksia loukkaavaa. Omaa avarakatseisuuttaan mainostavat ihmiset ovat usein kaikkein ahdasmielisimpiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terve.
Mikä on Soumessa kaikista ahtaimmille ajettu ryhmittymä, työssä käyvät köyhät.
Nyt on turha ruikuttaa sosiaalituella elävät KOKOOMUS jyllää itseppä äänestit oiken komeita ja hyvinvoivia ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (134)

Uutisvirta

20:58
Älysormuksia valmistavan Ouran Petteri Lahtela: "Tämä on kunnianosoitus sille työlle, mitä olemme vuosia määrätietoisesti tehneet"
20:47
Taiteilijoista juhlissa muun muassa näyttelijät Elina Knihtilä, Oona Airola ja Tommi Korpela ja useita ikivihreitä laulajia
20:43
Raahelaisen marjamiehen vuosien työ poiki kutsun Linnaan – Aimo Karppisen idea marjojen keräämisestä paisui 1500 marjaämpärilliseen
20:35
Haastattelussa pyörätuolikelaaja Amanda Kotaja: "Upea päätös tälle vuodelle"
20:32
Etta tyhjin käsin kotiin Itä-Suomen kierrokselta – Savo Volley pieksi oululaiset suoraan kolmessa erässä
20:23
Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen Linnan juhlien teemasta: "Meillä on kova työmaa edessä"
20:21
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo: "Suomi pärjää aina"
117
HS: Ulkoministeriön konsulipäällikkö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta
68
Lakko ja työsulku uhkaavat viedä metsäalan työntekijöiltä lomapäiviä – Teollisuusliiton Aalto: "Ei se vahinko ole, sulkupäätöksen vaikutus on laskelmoitu"
47
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
41
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
38
Kommentti: Siellä missä tapahtuu, siellä on Rinne
37
Esperi Caren epäkohdat paljastaneen hoitajan ikimuistoinen vuosi huipentuu Linnan juhliin – Tarja Parkatti ei ole saanut ilmoituksen jälkeen töitä kotiseudultaan, mutta ei kadu
28
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Aiotko ostaa tai syödä joulukinkkua?

Jouluun kuuluu kotimainen kinkku. Ehdottomasti. Lue lisää...
Reilu meininki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

6.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image