Kotimaa

Niinistö: Ruotsilla erilainen lähtökohta Nato-keskusteluun

Kotimaa 16.6.2013 18:42
STT

Presidentti Sauli Niinistö muistuttaa, että Suomessa ja Ruotsissa käytävillä Nato-keskusteluilla on erilaiset lähtökohdat.

– Ruotsissa on tehty reipas muutos, kun siellä luovuttiin yleisestä asevelvollisuudesta. Se on nostattanut kysymyksiä, että mitä nyt sitten, Niinistö sanoi lehdistötilaisuudessa Naantalin Kultarannassa.

Nato on esillä keskustelutilaisuudessa, jonka presidentti on kutsunut koolle kesäasunnolleen Kultarantaan. Huomenna käydään läpi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaisia aiheita.

Paikalle on kutsuttu satakunta osallistujaa. Mukana on esimerkiksi poliitikkoja, tutkijoita ja toimittajia.

– Tarkoitus ei ole löytää suuria ratkaisuja tai ehdottomia suuntia Suomelle. Olisi erittäin hyvä, jos osapuolet pääsisivät välittömään keskusteluun.

Niinistö toivoo, että osallistujat argumentoivat omat kantansa kunnolla ja kuuntelevat myös eri mieltä olevien näkökannat.

– Suomalainen ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelu on monen mielestä hivenen vaikeaselkoista. Keskustelu menee myös helposti vastapuolen osoitteluun sormella.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Meillä on nyt presidentti, joka oikeasti johtaa ulkopolitiikkaa ja kuuntelee ja yrittää selvittää tulevaisuuden parhaat visiot, kun tähän asti on ollut sossujen jäljiltä yhtä varma suunta itään kuin oli kekkoslovakiassa. Niinistö myös ymmärtää nykymaailman, kun tavja oli jäänyt punaiselle kaudelle ja luuli maailman pysyvän paikallaan, mutta saipahan puristella ystävän kättä idässä päin. Tästä hienosta kokouksesta kannattaa tehdä todellakin "perinne", ei itsetarkoitusmielessä, vaan juuri siksi, että monelle suomalaisellkin alkaisi pikkuhiljaa selvitä, että uhat eivät ole mihinkään kadonneet, päin vastoin. Hyvä presidentti Niinistö!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on ihme että pitää rahaa syytää jokapaikkaan nyt vielä natoon kyllä suomi pärjää ilman natoa ja myös ilman noita rahanjakajia pärjäisimme vielä paremmin uudet vaalit niin suomi nousee ojasta kun pidämme rahat kotimaassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansasta 3/4 ei halua NATOa, eikö se ole vieläkään selvä, miksi jankutetaan.....käännytetään väkisin kuin eu hun aikanaan.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilanne on muuttunut viime aikoina venäjän uhittelun takia.
- Nykyisin Nato-kielteisiä on enää kommunistit joille Suomi ei merkitse mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sielä herrat taas miettii mikä olis maalle parasta, pidetään kansanäänestys ja unohdetaan koko asia pariksi kymmeneksi vuodeksi. Hullut herrat ne on ennenki sodat alottanu ja näin näkyy olevan edelleenkin.Stuppi ja Häkäpää on esimerkkejä näistä henkilöistä ja tästä puolueesta joyka näitä hullutuksia ajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Presidentti Sauli Niinistö, sinulla oli tunteet mukana kun tämä haastattelu on tehty,et puhunut suomalaisten pienituloisten puolesta lainkaan kun puhuit Natoon liittymis asioista. Kuitenkin suomalaiset pienituloiset joutuvat suurimman summan maksajiksi kuin TE ja politikot maksatte tuskin lainkaan NATO-maksuja jos Suomi liittyy NATOON.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nato on balttien turva, ilman natoa olisivat samassa paineessa kuin Georgia. Venäjä on miehittänyt osan Georgiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osassa Georgiaa asuu venäläisperäistä väestöä. Ilman Venäjän tukea siellä alkaisi etninen puhdistus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"KYLLÄ NATOon", Eiköhän se mene niin, että Suomi on Natossa(jos menee) vain maksajan roolissa, hyöty about nolla. Nato -kuviossa ISOT maat(ja niiden edut) todellisuudessa määrää mitä tehdään, pienet nyökyttelee "vikisten". Ja meidän on oltava ajan -tasalla kaluston suhteen, maksoi mitä maksoi -ja Naton prioriteetit muutenkin lienee toisaalla.. Jos sellanen skenaario ajateltas, että Venäjä haluais hyökätä Suomeen(miksihän se sen tekis), lähtiskö Nato mitätöntä Suomea puolustaan? Pitänee muistaa myös aina, että ISOLLA Venäjällä on PALJON OHJUKSIA, joilla saa tuhoa aikaan -nopeasti ja paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

venäjä ei ol koskaan yhteenkään Nato-maahan hyökännyt. Miksikö? koska se hyvin 10 kertaa Natoa pienempänä tietää että Nato ei koskaan anna itseään nöyryyttää. Ei venäläiset tyhmiä ole. Yksin oleva Suomi on helppo saalis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas jotkut kouhot ressukat hyppivät seinille väittäen Niinistön vievän meidät Natoon!Koettakaa edes joskus kuunnella mitä sanotaan tai lukea mitä kirjoitetaan,ettei heti tulisi noita järjettömiä kommentteja.Niinistö on itse jo monta kertaa sanonut,että siitä päättää Suomen kansa.Samoin ovat myös puolueet ilmoittaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Niinistö tajuaa että suurin osa kansasta haluaa säilyä itsenäisenä eikä lähteä hyökkäilemään tekaistuilla syillä ympäri maailmaa NATOn käskyläisenä. Venäjällä ei ole mitään intressiä hyökätä Suomeen. Turkki ja Kreikka ovat hyviä esimerkkejä "sivistyneistä" NATOmaista. Uskomatonta että täällä vieläkin jotkut jaksavat jauhaa siitä Georgian sodasta, jonka Georgia itse aloitti hyökkäämällä siviilien kimppuun. Länsivallatkin totesivat tämän tutkimuksissaan, jonka jälkeen myös NATO normalisoi jälleen suhteensa Venäjään. NATO-uskovaisilla on laput liimattu niin tiukasti silmille, että hirvittää ihan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

venäjäläisillä on sama meiniki mitä sillä kansalla oli 1930 -luvulla. 1039 ryssä tuli rajan yli -silloin saimme apua Ruotsilta, Saksalta ja Usalta Nyt reaalimaailma on sellainen että vain Nato-mailla on koskemattomuussuoja. Heidän 5 artikla velvoittaa sotilaallisen avun antoon jos Nato-maahan hyökättäisiin. Apu on jäsenmaan päätettävissä. Se että 5-artikla on, on sellainen peloite että venäjä ei lähde 10 kertaa isommaltaan ottamaan turpiin ja nöyryytystä - MOT-

Vielä ehditään littyä. "Tulipalon" sattuessa se on myöhäistä ja tämä alue vallataan - tulee köyhien kurjala., Venäjä on arvaamaton, esimerkiksi viimeksi vuonna 2008 hyökätessään Georgiaan, siksi meidän ei kannata olla yksin vaan liittyä läntiseen PUOLUSTUSliitto Natoon.

Nato jäsenmaa päättää aina itse mihin operaatioon lähtee. Tästä on ollut juttua myös YLE:ssä sekä Naton artikloissa. Naton jäsenmaita ovat sivistykseen ja oikeudenmukaisuuteen perustuvat valtiot: Norja, Islanti, Tanska, Italia,Ranska, Viro,Latvia, Liettua, Kanada, Luxemburg, Belgia, Portugali, Yhdysvallat,Alankomaat, Slovakia,Slovenia.

Naton kustannukset on vain prosentti armeijan vuotuisesta kokonaiskuluista - sillä hinnalla saamme uskottava puolustuksen - tänne ei venäläinen uskalla hyökätä koska se saisi vastaansa taivaan pimäentävän horetpilven - kalustoa kun saisi joka lentäjä - jokainen oman hornetinsa. Se on peloite joka takaa ettei tänne hyökätä. Se peloite on mm.Virolla ja Norjallakin.

Mihinkään Nato-maahan venäjä ei ole koskaan hyökännyt, koska se hyvin 10 kertaa Natoa pienempänä tietää että Nato ei koskaan anna itseään nöyryyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän sitä on koko ajan ajettu esille, että natoon mennään. Sitä vastausta on kierrelty kuin kissa kuumaa puuroa, vaan nyt niinistökin vastata kun on saanut kansan äänestämään itsensä presidentiksi. Minä en häntä äänestänyt, joten en ole vastuussa. Amerikkalainen kulttuuri on ajettu Suomeen pysyvästi ja eletään kuin yksin heidän osavaltionsa. Mitään emme saa enää päättää. EU päättää ja nyt Nato. Turha tässä maassa on enää itsenäisyyspäivää viettää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kyllä eräs soini,joka selittelee ja tarinoi vain osittain osatotuuksia.Ja niistähän tietämättömät sitten saavat jotain riemastuksen aiheita kirjoiteltavaksi muka totuutena..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsalaisia on jo satoja vuosia vaivannut ns. "ryssänpelko" joka nykyäänkin vaivaa suurta osaa kansasta. Venäläisiä vihataan ja pelätään Ruotsissa yleisesti, eikä idästä uskota mitään hyvää. Sama tauti on on tuotu Suomeenkin lännestä, ja siitä suomalaisten pitäisi päästä eroon, ruotsalaisten kotkotuksesta Venäjää vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image