Kotimaa

Niinistö kiistää ajavansa yleistä pal­kan­alen­nus­ta

Kotimaa 5.1.2013 15:55 | Päivitetty 5.1.2013 18:05
STT

Presidentti Sauli Niinistö kiistää ajavansa yleistä palkanalennusta. Hän vastaa Facebook-sivullaan äänestäjälleen, joka moittii häntä populismista.

- Oletteko tosiaan sitä mieltä, että meidän, jotka olemme vuosikausia opiskelleet esim. ylempiin korkeakoulututkintoihin ja sen jälkeen vuosikymmenet tehneet arvokasta ammattityötä, ansaitsemmekin yhtäkkiä liikaa ja meidän on sopeutettava palkkamme mainitsemienne "oleskelijoiden" palkkaan, kysyy Risto Rautaniemi Niinistön Facebook-sivulla.

- Risto, kuka Sinulle tuollaisia on syöttänyt? Minulla on tapana tarkoittaa, mitä sanon. En ole sanallakaan ehdottanut yleistä palkanalennusta, enkä tule ehdottamaankaan, vastaa presidentti.

Niinistö palasi myöhemmin tänään asiaan Facebook-päivityksessään.

- Tuli puheliaanpuoleinen vuodenalku... Ilahduttavaa, että Te täällä ja niin moni muu näyttää pitävän kunniassa arvoja! Eivät ne tulkintoja kaipaa.

Asiasta kertoivat ensimmäisenä MTV3 ja Verkkouutiset.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Työstä saatu palkka ei ole koskaan liian suuri kun kustannukset työstä/tuotteesta saadaan siirrettyä tuotteen hintaan ja myytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennemmin pitäisi miettiä tarvitaanko näitä kaikkia virkamiehiä, mikä on niiden todellinen hyötyarvo yhteiskunnalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkkoja alas, kapitalistit tienaa nytkin tuplasti sen mitä 80-luvulla. siellä on varaa uusiin autoihin ja omistus asuntoihin.
vasemmistoliitto ainoana puolueena ajaa työläisten asiaa, lakkautetaan tehtaat ja yhtiöt oulusta siinä on sittten kapitalistillä ihmettelemistä ketä riistää.ei ydinvoimalle, ei kallioparkille,ei ekovoimalalle, vaan ostetaan lämpö ja sähkö venäjältä, ei tule saasteita ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maksettiin toisten vuosien rehkimisellä. Yksi työ ei ole "arvokkaampaa" kuin toinen, kaikki kantaa työssään oman vastuunsa.
Palkat ja eläkkeet ovat korkeita, kuntia, virkakoneistoja ja johtajia on paljon, opiskellaan pitkään, eläkkeelle mennään varhain - millä se maksetaan?
Ei tämä meno ole enää mahdollista ilman muutoksia, joihin presidentti antoi impulssin.
Muutokset koskevat jokaista, tavalla tai toisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en ymmärrä tätä Niinistön ihannointia ja hurmiota missä kansa elää . Ei ole mitään häntä vastaan mutta erikoista hehkutusta .Voihan toki hän olla mies paikallaan mutta kukaan ei ole virheetön , ei hänkään . Yksi toivomus olisi hänelle , puhuisi kansantajuisemmin .Eikä käyttäisi liikaa sanaa minä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hämmästyttävää tämä kohu palkka-alesta. Niinistöhän itse asiassa vain viittasi ahneuteen ja ylisuurten etujen kahmimiseen, joka ilmiselvästi viittasi yritysjohtajien kohtuuttomaan rahan metsästykseen. TUO PALKKA-ALE KEKSITTIIN MEDIASSA, kun ryhdyttiin kyselemään palkanalennusaikomuksia ministereiltä ja kansanedustajilta. Hehän tietenkin vastasivat mitä vastasivat, kuka mitenkin ja kohu vain laajeni.

Tuo palkka-ale on mahdoton ajatus ja sen toteuttamisyritys johtaisi jopa yleislakkoon ay-liikkeiden toimesta. Se tai ainakin nollalinja olisi todella realistista niissä tapauksissa, kun palkanmaksajalla ei ole vaadittua palkanmaksukykyä. Esimerkiksi kunnat ovat joutuneet ahdinkoon sote-menojen vuoksi, kun ainakin terveyspuolella ylitettiin kuntien maksukyky lakkojen tuloksena. Seurauksena oli kuntien ylivelkaantuminen. Ydinkysymys on se, mikä on palkan maksajan maksukyky vaatimuksen suhteen. Muutoin käy huonosti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurituloisia halutaan talkoisiin. Joten ole sinä perustasolla työskentelevä rauhassa, sinä et ole suurituloinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lopetetaan kinastelu ja tehdään kompromissi.lisätään vähätuloisten verotusta ja hyvä tuloisten palkkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko ajan palkansaajan ostovoime heikkenee.Ei tarvita mitään erillisiä "palkka-aleja".Yrittävät vaan kääntää huomion toisaalle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole euron aikana ostovoima millään alalla kuin parantunut. Palkat on pysynyt mukana,mutta tarpeeton elektroniikka vaan on lisääntynyt.
Niinistö haluaa suurituloiset talkoisiin ja ny täällä jokainen pelkää palkkansa puolesta. Uskoisin Saulin olevan sen verran viisas ettei esim.siivoojaa poikkeuksellisen suurituloisena pidä. Olkaa siis kaikki alle 50 000 euroa tienaavat ihan huoletta,te ette ole suurituloisia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi esittää niin epäselvästi, että joutuu ite ja muutkin selittelemään juttuja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa joka tästä ko. puheesta veti väärät johtopäätökset on EK:n johto... että sillain

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistö ei ole yhtä rahanperään kuin hänen puolue kaverinsa. Mutta Niinistö on osoittanut olevansa kansan presidentti. Oman palkan alentaminen on yksi osoitus hänen käytännön teoistaan. Oli myös ilo nähdä, että monet kansanedustajat olivat myös valmiita tähän. Heidän työnsä hinta on jo nyt minusta liika kallista. Pienituloisten palkkoja on ihan turha alentaa. eli niiden jotka tienaa alle 2000€ kk. Nykyiset elinkustannukset meidän maassamme ovat jo liian kalliit. Kuten ruoka ja bensa. Puhumattakaan Terveysmaksut ja korkeakoulu opiskelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aivan järjetöntä, että kaikki positiiviset aloitteet jollain tavalla halutaan tyrmätä. Jos minun köyhästä eläkkeestäni ei ole liisimistä ja pres. Niinistö tai joku muu haluaa laskea liksaa niin kiittäkää, ei teidän tarvitse tehdä mitään jos te ette halua. Tämä yhteiskunta on vain mennyt niin kummalliseksi, että kaikesta yritetään väkisin tehdä ongelmaa. Jos EK/hallitus haluaa korottaa rikkaiden verotusta joidenkin palkanalennusten sijasta, tehkää se!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkka-ale oli vain konsti siirtää keskustelu pois puoluekaverin eli Vapaavuoren telakkatöppäyksestä. Nyt kun homma on hoidettu voidaan koko palkka-ale unohtaa jatkaa päivittäisellä depatilla. Eipä ole selityksiä kuulunut Vapaavuorelta eikä kuulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnioittakaa Suomen Tasavallan Presidenttiä, älkää laittako koko puolueen sanoja tai joidenkin tai jonkun sanoja hänen kontolleen. Jotain rajaa sentään noissa mollausjutuissakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä isommat palkat, sitä isommat eläkkeet. Mutta jos isotuloisten palkkoja lasketaan (siis yli 100 000 ansaitsevilta), tulevaisuuden eläke pienenee. Mitä siitä seuraa, tulevien sukupolvien ei tarvi otsa hiessä tienata eläkerahoja ylisuurien eläkkeensaajille.
Niinistölle nostan hattua, että piti kunnon uudenvuoden puheen kansalle. Hänen puheensa vääristelijät ovat kateita.
Niinistö osaa nähdä nokkaansa pidemmälle, eli tulevaisuuteen ja sen haasteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Presidentti Sauli Niinistön tarvitsekkaan ajaa yleistä palkka-alea, kunhan vain politikot ja NE yritysjohtajat jotka tienaavat kymmeniätuhansia euroja kuukaudessa.Silti politikot saavat sellaisia veroetuja joista tavallinen palkansaaja tiedä mitään.Kuitenkin meiltä maatalouslomittajilta leikattiin kilometrikorvauksia vaikka emme voi julkisia kulkuvälineitä käyttää työmatkoillamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mennyt tämä aloitus ihan nappiin pressalta. Kääntyy jo itseään vastaan. Johti kovaan vouhkaamiseen, jos pressa vain halusi piruilla muille isokenkäisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

20:03
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin
19:58
Joel Pohjanpalo vertasi jalkaansa Lego-palikkaan – "Ottaa päähän"
19:51
Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi
19:13
Toni Piispanen taipui MM-hopealle – tuttu kilpakumppani vei voiton
19:05
IL: "Husu" Hussein on tuomittu kolmesta petosrikoksesta – erehdytti Kelaa ja sosiaalitoimea
18:43
Julkiset kuulemiset ovat käynnissä Washingtonissa – "Trump välitti enemmän Biden-tutkinnasta kuin Ukrainasta"
18:42
Ruotsalaisseurasta lähtenyt Ville Leskinen helpottui sopimuksensa purkamisesta – paluu Kärppiin ei ole viime kauden tehomiehen mukaan poissuljettu vaihtoehto
208
Linnanmaalla, keskustassa vai jossain muualla? Kerro meille, missä Oulun yliopiston pitäisi sijaita
69
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
48
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
41
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
34
Oulussa kehitetty kasvomaksaminen käytössä noin 2 000 kokeilijalla – maksutapaa testattu kahdeksassa kahvilassa
29
Kommentti: Eikö Linnanmaan kampuksen etu ollut, että kaikki löytyvät saman katon alta? Mahtaa olla kyseessä suuren luokan sumutus
26
Junayhteyden nopeutuvat hieman Oulun ja Helsingin välillä joulukuun alussa, myös junavuoroja tulee lisää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

261 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Olin aikanaan ammattiliiton jäsen. Ei mulla valittamista, hyvin menee. Lue lisää...
ONNELLINEN.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image