Kotimaa

Nelonen painoi pa­niik­ki­jar­rua

Lotta Backlund, Pirjo Suhonen, Mikko Silvennoinen, Marko Parkkinen, Juha Itkonen ja Riikka Pulkkinen muodostivat Kuka, mitä häh -ohjelman vakiokuusikon. KUVA: Anton Sucksdorff
Kotimaa 26.4.2007 0:00
Carita Forsman

Kisa katsojista on ajamassa kanavat päätöksiin, joissa hätäjarrua vedetään nopeasti. Hyvä esimerkki on Nelosen Kuka mitä häh?, joka päätettiin lopettaa viiden ohjelman jälkeen. Ohjelmalle annettiin elinaikaa siis reilu kuukausi.

"Totta kai minua potuttaa, ettei tv-bisnes nykyään anna aikaa eikä armoa", kommentoi ohjelman juontaja Mikko Silvennoinen. Hän on potutuksesta huolimatta jäävi puhumaan, koska on saman kanavan kansainvälisten ohjelmien tuottaja.

Silvennoinen oli alusta asti ideoimassa ohjelmaa, eikä ollut itsestään selvä valinta juontajaksi.

"Tarkoituksemme oli tehdä erilaista keskusteluohjelmaa, jossa juontajan on osa toimintaa, eikä vain se, jonka luokse vieraita otetaan vastaan", hän toteaa.

"Tällaista tämä on. Tahti kanavilla kiihtyy", hän huokaa.

Ohjelmassa olivat vakiojäseninä nuoret kirjailijat Riikka Pulkkinen ja Juha Itkonen, muotoilija Pirjo Suhonen, talousguru Marko Parkkinen ja koomikko Lotta Backlund.

Oululaislähtöinen Pulkkinen oli muiden ohella tietysti pettynyt. "Olimme juuri pääsemässä vauhtiin. Välillä tuntui, että maskissa tulivat ne parhaimmat jutut", sanoo Pulkkinen. "Ja tällä viikolla on tuntunut siltä, että pitää laittaa sähköpostia ja kysyä kollegoilta, mitä mieltä he asioista ovat, kun emme pääse lähetykseen," hän harmittelee.

Juha Itkonen on samoilla linjoilla.

"En todellakaan pitänyt ohjelmaa täydellisenä. Se oli vasta hakemassa muotoaan, ja harmittaa, ettei meille annettu aikaa kehittyä", hän mietiskelee.

Kumpikin on silti sitä mieltä, että julkisuudesta on kirjailijalle sekä haittaa että hyötyä.

"Moni saattaa jättää kirjan ostamatta, jos kirjailijan olemus ällöttää", sanoo Itkonen.

"Minun mielestäni kirjailijoiden tulisi olla enemmän esillä, jopa superjulkkiksinakin, kuten Ranskassa," sanoo puolestaan Pulkkinen.

Oli miten oli, ohjelma oli ilmeisesti liian älykäs tai hidastempoinen, jotta se olisi saanut tarpeeksi katsojia. Sillä oli aluksi kilpailijakanavalla vastassaan vaaliohjelmat ja Idols-tuloslähetykset.

Nelonen oli asettanut tavoitteeksi 200 000 katsojaa, mikä on suhteellisen paljon kanavan omassa kategoriassa. Esimerkiksi katsotuimmat 4D-dokumenttiohjelmat keräävät viikossa 240 000 katsojaa.

Kuka mitä häh? sai ensimmäisellä ohjelmallaan 60 000 katsojaa, mutta viimeisellä jo 133 000.

Nyt netissä kerätään KMH:n puolesta adressia ja yleisöstä on kaikunut vaatimuksia ohjelman takaisin saamiseksi.

Kanavalla ei kuitenkaan myönnetä, että mitään virhettä olisi tehty.

"Mikään ei ole kiveen hakattu, mutta tällä hetkellä seisomme päätöksemme takana", sanoo Nelosen kotimaisten ohjelmien ohjelmapäällikkö Markus von Reiche.

"On kieltämättä erittäin poikkeuksellista, että ohjelma lopetetaan näin lyhyeen, mutta KMH ei päässyt tavoitteisiin riittävän nopeasti", hän tarkentaa.

"Loppujen lopuksi kyse makuasioista", von Reiche heittää.

Tuotantoyhtiö Broadcastersin mielestä tällainen on todellakin poikkeuksellista.

"Jos tällä tavalla olisi toimittu aiemmin, monet klassikko-ohjelmat olisivat jääneet syntymättä, kuten HPR, W-Tyyli ja Studio Julma Huvi. Rohkea ohjelma vaatii rohkean kanavan", toteaa tuottaja Pauliina Koutala.

"Tietysti tässä herää kysymys, mitä kanavalla on tapahtumassa. Onko siellä jokin paniikki, josta ulospäin ei tiedetä", hän spekuloi.

Kuka mitä hä? -ohjelma esitettäisiin tänään Nelosella kello 22.00.,
jos ei olisi toisin päätetty.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
71
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
59
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
50
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image