Kotimaa

Näkkäläjärvi kertoo miettineensä pitkään, voiko hän lähteä politiikkaan ri­kos­tuo­mioi­den vuoksi: "Oma mieli palaa aina toivomaan, että olisi tehnyt toisin"

KUVA: Pekka Aho
Kotimaa 20.5.2019 18:54
Milla Sallinen, STT

Näkkäläjärvi saanut tuomion kissan tappoon osallistumisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Mikkel Näkkäläjärven puhelin on käynyt kuumana jo toista päivää, liittyen Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaisemaan selvitykseen eurovaaliehdokkaiden rikossyytteistä vuosilta 2004–2019.

Näkkäläjärvi kertoi artikkelin jälkeen sunnuntaina Facebookissa , että hänet on nuoruusvuosinaan tuomittu eläinsuojelurikoksesta kissan lyömisestä, ja että hän on lisäksi saanut tuomion törkeästä rattijuopumuksesta.

Näkkäläjärvi toteaa, että hänen olisi pitänyt tuoda asia esille aiemmin.

– Minun olisi pitänyt kertoa asiasta puoluejohdolle jo siinä vaiheessa kun minua oltiin asettamassa ehdolle.

Näkkäläjärvi kertoo miettineensä pitkään ylipäänsä sitä, voiko hän taustallaan lähteä politiikkaan.

– Olen näistä virheistä kuitenkin oppinut ja kadun niitä syvästi. tehtyä en saa kuitenkaan tekemättömäksi.

Eläinsuojelurikos liittyy tapaukseen, jossa poikaporukka oli tunkeutunut yksityishenkilön kesämökkiin ja tappanut useita siellä olevia kissoja kahden päivän aikana. Näkkäläjärvi ei ollu mukana vielä ensimmäisellä kerralla, mutta oli mukana toisella kerralla, jolloin porukka oli palannut mökille toistamiseen. Tällöin Näkkäläjärvi oli osallistunut yhden kissan tappamiseen lapiolla lyömällä.

Teko tapahtui 13 vuotta sitten, jolloin Näkkäläjärvi oli 15-vuotias.

Törkeä rattijuopumus tapahtui puolestaan vuonna 2010, kun Näkkäläjärvi lähti ajamaan päihtyneenä ja ajoi auton metsään.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne luonnehtii tekoja nuoren miehen erittäin ikäviksi hölmöilyiksi, joista Näkkäläjärvi on rangaistuksensa kärsinyt.

– Toivon, että mies on ymmärtänyt tilanteen ja ottanut opikseen. Hän on rangaistukset kärsinyt, Rinne sanoi.

Rinne sanoi, että eurovaaliehdokkaiden taustaa selvitettiin puolueessa etukäteen, mutta Näkkäläjärven tausta ei ollut tiedossa.

STT:n mukaan Näkkäläjärvi valehteli puolueelleen tuomioistaan. Hän oli ehdolle asettuessaan täyttänyt ja allekirjoittanut suostumuslomakkeen, jossa hän vakuutti kertoneensa puolueelle mahdollisesta rikostuomiosta. Näin hän ei kuitenkaan ollut tehnyt.

"Jos odottaa virhettömyyttä, niin varmasti vaikuttaa"

Näkkäläjärvi ei osaa arvioida, miten kohu tulee vaikuttamaan hänen vaalimenestykseensä.

– Jos äänestäjä odottaa ehdokkaalta virheettömyyttä, niin silloin se varmaankin vaikuttaa. Jos äänestäjä uskoo, että virheistään voi oppia, niin sitten ehkä ei.

Näkkäläjärvi kertoo, että hän eli rankan nuoruuden, johon liittyi oman veljen kuolema ja vanhempien ero. Näkkäläjärvi kuvaa olleensa "todella hukassa" elämänsä kanssa.

– Vaikeudet näkyivät varmasti ulospäin kuohuntana ja myös nyt uutisoituina tekoina.

Näkkäläjärven mukaan hän on läheisten tuella jättänyt hölmöilyt taakseen, mutta teot vainoavat häntä yhä.

– Rikosrekisterimerkinnät poistuvat ja vuodet kuluvat, mutta oma mieli palaa aina toivomaan, että olisi tehnyt toisin. Olen pahoillani ja kadun näitä tekojani tästäkin eteenpäin, Näkkäläjärvi päättää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Onneksi huomasin tuon uutisen ennen äänestämistä, eipä tullut ääni tämän kaverin listoille, vaan meni toisille. Se, että vakuuttaa puolueelle asettuessaan ehdokkaaksi ettei ole rötöksiä, on melkoinen huijaus, joka on tehty tietoisesti. (Mitä puolustuskyvyttömään eläimeen kohdistuneeseen
rikokseen tulee, kertoo se henkilöstä melko lailla, vaikka tekijä olisikin 15-vuotias.). Olisi kannattanut tunnustaa rötökset ennen eurovaaliehdokkaaksi asettumista, jolloin puolue olisi voinut harkita kelpuutetaanko ehdokas listalle. Kyllä demarinuorten puheenjohtajan pitää tietää, kuinka toimia. kun asettuu ehdokkaaksi. Vaikea on Rinteen Antin selitellä nuorena tehdyiksi toilailuiksi, jos ko. henkilö on puolueelle antanut ymmärtää, ettei ole rötöksiä ehdolle asettuessaan. Merkilliseltä kuitenkin tuntuu, ettei puolueella ole ollut tietoa demarinuorten puheenjohtajan taustoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämän koulu voi valmentaa syvemmin kuin pyhäkoulu. Rikokset hän lienee sovittanut jo ajat sitten. Eivät tietenkää ole olleet hyväksyttävää, mutta kohtuutonta arvioida miestä nyt vain poikavuosien tekosien perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tämän tyyppiseen politikkoon voi luottaa? Ei kai mitenkään, en itse luottaisi. Jos valehtelee näissä asioissa, valehtelee myös tulevissakin. Miten Suomen käy, kun tämän tyyppiset ihmiset menevät politiikkaan mukaan ja saavat vielä valtaa siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vinkki tulevalle poliitikonalulle: jos kertoo katuvansa, ja osoittaa sen säälimällä itseään, eikä uhriaan, ei oikeasti ole vielä tajunnut, mitä on tehnyt. Kun kertoo katuvansa, ja kertoo tuntevansa sääliä ja myötätuntoa uhria kohtaan, voi olla jollain lailla vakuuttava. Tämä nuori mies on vielä ensimmäisessä vaiheessa, eikä myötätunto ja empatia ole vielä herännyt oman väkivallan uhreja kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi edelleen puhutaan "kissan lyömisestä", kun Näkkäläjärvi oli osallisena kissan tappoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorisorikollisuuden kokemusasiantuntijuudesta on varmasti paljon apua kansanedustajien vertaistukiryhmässä varsinkin jos ei ole kykenevä uhriutumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuori 15 v. poika on vielä aivan raakile, kaikki tietävät mitä tuon ikäiset pojat pystyvät tekemään. Olen nähnyt omin silmin monenlaista eläinrääkkäystä ja enkä ole koskaan ajatellut että nämä pojat olisivat läpeensäpahoja. Uskon että ihminen kypsyy ja kasvaa vasta murrosiän pahimman kuohunnan jälkeen. Hän on tästä selvästikin kärsinyt jo tarpeeksi joten eiköhän anneta anteeksi. Aikuiset rikolliset ovat sitten asia erikseen ja niitähän sieltä eduskunnasta ja ehdokaslistoilta löytyy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun kyse on siitä, että hän on nyt valehdellut asioistaan aikuisena. Ei tuo ole hyvä merkki yhteisiä asioita hoitavalle. Olen minäkin kaikenlaista tehnyt nuorena. Mutta en siitä valehdellut, kun esimerkiksi puolustusvoimissa kysyttiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä puppua, jätkä vähätteli vielä eilen ja sanoi "vain" lyöneensä kissaa! Se teko oli sadistista eikä mikään pelkkä "lyönti" joka sekin olisi liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen aivan samaa mieltä. Näkkäläjärvi vaikuttaa vähättelevän tekoa vaikka se on ollut törkeä. Anteeksi on kuitenkin annettava, koska Näkkäläjärven nuoruuden hölmöilyt ovat olleet nuoruuden hölmöilyjä eikä 30-vuotiaana tehtyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosittelisin eroamaan puolueesta, ja pysy pois politiikasta. Kiitos kun otat oikeasti vastuun, tyypillisen suomalaisen "kannan vastuun, jatkan tehtävissä" menon sijaan. Näytä että olet mies. Oletko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katuminen on ok, mutta jos se kerrotaan äänestäjille vasta sitten kun on jäänyt siitä kiinni, se kertoo kaiken oleellisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän tuota luulisi mutta mitäpä sitten, vaalit voitettu ja lihapadat porisee vaikka löytyisi mitkä rötökset, seuraaviin vaaleihinkin niin pitkä aika ettei kukaan edes muista näitä enään sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorena aivot ovat vielä kypsymässä, ja kaikenlaista voi tulla sössittyä. Sen ymmärtää. Eläinrääkkäys on kuitenkin täysin oma lukunsa. Sitä ei voi selitellä mitenkään. Se on aina kertonut jotain ihan olennaista ihmisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä, eläinrääkkäystä ei todellakaan voi selitellä mitenkään, ihmisellä joka sitä tekee on jokin häikkä eikä se siitä muutu vanhetessakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuosta pahasta tavasta kovin helposti toivu, sehän jatkui jo vaalien alla valehtelulla! Nämä miehet ovat kuitenkin äänestäjien mielestä oikeita valintoja vastuulliseen virkaan, ja puolueelle jopa elinehto äänimääränsä takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos herra hakkarainenkin voi olla ehdokkaana jonka lista on pitkä mitä tehnyt ja saanut tuomioita niin kyllä voi lähteä ehdokkaaksi!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

6:34
Helsinkiläinen Lassi Hurskainen eteni Ilmakitaransoiton MM-finaaliin – oululainen Aapo Rautio karsiutui
6:13
Muovin kierrättäminen on monelle epäselvää – tarkista ainakin pakkausmerkintä ja kokeile rypistystestiä
6:00
Onko kuusivuotias liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen? Lukijalta
6:00
Lukiorahoituksen valtionosuusjärjestelmä kohtelee kuntia huonosti – opetusministeri: "Toivon, että pystymme ottamaan tällaisia tapauksia tarkasteluun"
6:00
Kortittomien kuskien määrä on kasvussa, liikenteessä ajaa päivittäin satoja kuskeja ilman korttia – Tällaiset sakot saa kortiton 3000 euroa tienaava Tilaajille
22.8.
60 vuotta täyttävä Tommi Läntinen kaipaa musiikintekoon kapinaa – "Jos minulta kysytään, mitä teen, kerron olevani rockmuusikko"
22.8.
IS: Jyrki Katainen nousemassa Sitran johtoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image