Kotimaa

Näistä hallitus päätti: Alkoholi- ja tupakkavero nousevat, sisäiseen tur­val­li­suu­teen rahaa

Sampo Terho, Juha Sipilä ja Petteri Orpo. KUVA: Valtioneuvoston kuvapankki
Kotimaa 31.8.2017 12:58 | Päivitetty 31.8.2017 14:03
STT, Kaleva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi, että velkaantuminen suhteessa kansantuotteeseen näyttää taittuneen ja velaksi eläminen loppuu 2021. Sipilän mukaan uusien ennusteiden mukaan tavoitteiden toteutuminen velkaantumisen loppumisesta on entistä lähempänä.

Lisäksi Sipilän mukaan kokonaisveroaste ei vaalikauden aikana nouse.

Alkoholiveroa nostetaan 100 miljoonalla eurolla, kertoo valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.). Hallitus nostaa lisäksi lämmitys-, työkone- ja voimalaitospolttoaineiden energiaveroja nettomääräisesti 45 miljoonalla.

Lisäksi tupakkaveron korotuksia jatketaan hallitusohjelman mukaisesti. Ensi vuonna korotus on 68 miljoonaa euroa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) tiedottaa, että budjetissa on sovittu muun muassa työttömien opiskelumahdollisuuksien helpottamisesta. Työtön voi jatkossa opiskella päätoimisesti ja nostaa samalla työttömyysetuutta ilman TE-toimiston harkintaa silloin, kun opinnot kestävät enintään kuusi kuukautta.

Lisäksi Lintilän mukaan työttömyysjakson alun omavastuupäivien määrää vähennetään. Lisäksi työttömien oikeutta aloittaa yritystoiminta työttömyysturvalla helpotetaan.

Orpo: Sisäiseen turvallisuuteen 17 miljoonaa lisää

Valtiovarainministeri Orpo kertoo, että sisäiseen turvallisuuteen lisätään 17 miljoonaa euroa. Summasta menee 5 miljoonaa euroa oikeusministeriölle, ja 12 miljoonaa osoitetaan poliisille ja suojelupoliisille.

Turun joukkopuukotuksen seurauksena turvallisuusasiat nousivat tärkeäksi teemaksi riihessä. Orpo sanoo, että päätös lisärahoista tehtiin uudelleenarvioinnin jälkeen.

Väylähankkeista kehyksiin mahtuu Orpon mukaan Kokkolan väylä. Hailuodon sillan voi suunnitella niin, että se rahoitetaan lautoista säästyvillä varoilla.

Hallitus käy läpi Suomen terrorismilainsäädännön ja tekee siihen muutoksia, sanoo eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.). Terho sanoo, että suunnitelmissa on muuttaa kansalaisuuslakia niin, että kansalaisuus otetaan pois kaksoiskansalaisilta, jotka syyllistyvät terroritekoon.

Autojen romutuspalkkioon rahaa ensi vuonna

Autojen romutuspalkkioon on varattu 8 miljoonaa euroa ensi vuodelle, kertoo hallitukseen kuuluvan Sinisen eduskuntaryhmän kansanedustaja Ari Jalonen tiedotteessa.

Jalosen mukaan romutushyvityksiä saa uuden vähäpäästöisen auton oston yhteydessä niin kauan kuin potista riittää rahaa.

Siniset olivat ehdottaneet, että hallitus palauttaisi romutuspalkkion ensi vuodelle. Romutuspalkkiota kokeiltiin Suomessa toissa vuonna.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt ollaan nlln sinisiä,että joo. Yksi ja sama asia toistuu tuossa ryhmässä,eli päivä alkaa joulupukkina,ja päättyy nuuttipukkina. Eiköhän olisi parasta ettei mikään muuttuisi ja edettääis ja pelattais näillä korteilla mitä on jaettu. Eihän nytkään mikään muutu parempaan suuntaan. Ne joilla on annetaan lisää,joilla ei otetaan loputkin pois. Takuueläke 15 euroa lisää ja lämmitys kalliimmaksi yms on epämääräinen yhtälö ja silti velkataakkaa lisätään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tupakoijat kuolevat jatkossa nälänhätään ennenkuin tupakointi ehtii edes aiheuttaa terveysongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Appiukon pontikkavehkeet taitaa saada perinteen jatkajan. Pannu ja röörit on olleet varastossa kohta kymmenisen vuotta, ehkä oli perinteiden säilymisen vuoksi uhrauduttava valvomaan tiputusta. Omaan käyttöön hiukan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoholiveroa olisi pitänyt nostaa vielä reilusti enemmän. Tupakointi on vähentynyt selvästi, sieltä ei ole enää kovin paljoa korotuksillakaan saatavissa. Vaikka ns. "asiantuntijat" pitävätkin tupakkaa vahvana huumeena ja vieroitusta siitä erittäin vaikeana, näyttää se onnistuneen veroja nostamalla, ilman vieroitusklinikan palveluja.
Viinaa juovat myös "asiantuntijat", kulutus ei vähene ja addiktio sen mukaisesti ilmeisen vahvaa. Nyt kannattaa verottaa selvästi ankarammin viinanjuojia. Kun Viro nosti viinan hintaa, tuonti sieltä vähenee ja kas, viinavero on pian kiinteistöveron kaltainen,, sitä ei pääse karkuun, maksettava on. Uskon kuitenkin kyseessä olevan ns. iloisten veronmaksajien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seilataanko Hailuotoon ja takaisin vain myötätuulella vai vähennetäänkö vuoroja tai kunnossapitoa, kun suunnittelurahat otetaan lauttojen kuluista? Vai meneekö sittenkin seuraavan hallituksen piikkiin, kuten velanoton taittuminen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja höpö höpö. Velaksi eläminenhän on vasta alkamassa kunhan tyhmä kansa äänestää seuraavissa vaaleissa meidät vallan kahvaan. Silloin on luvassa vastikkeetonta velkarahaa kansalle eikä kukaan maksa mitään. terv Touko-Antti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Repikää vaan lisää julkiselta sektorilta, eihän tässä vielä olla nälkää nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin fiksuja päätöksiä tältä hallitukselta. Porkkanoilla ihmiset elää; vitsalla syntyy vain huonoja ja katkeria kansalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne säästöpäätöksetkin vaan fiksuja oli...sitä ei vaan katkerat kansalaiset tajua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

103
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
86
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
63
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
52
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
42
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
40
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Suomen koko järjestelmä on läpeensä korruptoitunut, jos korruptio määritellään globaalisti. Suomessa on piilokorruptioa ... Lue lisää...
Virkamies itsekin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image