Kotimaa

Naispapin mies ei saa puhua les­ta­dio­lais­seu­rois­sa

Kotimaa 17.3.2012 14:08 | Päivitetty 17.3.2012 19:14
STT

Arkkipiispan teologinen sihteeri Risto Leppänen ei saa enää toimia puhujana lestadiolaisseuroissa, kertoo Kotimaa-lehti verkkosivuillaan. Syynä on Leppäsen myönteinen suhtautuminen naispappeuteen.

Kotimaan mukaan Turun rauhanyhdistyksen johtokunta on erottanut Leppäsen puhujan tehtävistä. Enemmistö johtokunnan jäsenistä oli erottamisen kannalla, mutta keskustelussa oli myös eriäviä mielipiteitä.

Asia on määrä ilmoittaa rauhanyhdistyksen seuroissa huomenna.

Risto Leppäsen vaimo Mari Leppänen vihittiin hiljattain papiksi. Hän on ensimmäinen suomalainen naispappi, joka on taustaltaan vanhoillislestadiolainen.

Mari Leppäseltä on jo evätty toiminta liikkeen tehtävissä.

Risto Leppänen on aiemmin ollut Turun rauhanyhdistyksen johtokunnan puhuttelussa. Risto Leppänen kertoi Kotimaalle, että hän on kokenut Turun rauhanyhdistyksen kokouksissa hengellistä väkivaltaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Näissä porukoissa on omat tuomiosalit ja istunnot siitä mitä kukin lahkoon kuuluva saa tehdä. Joukkopainostaminen on tehokasta ja jollei tee niin kuin joukko päättää, hylätään nämä hylkiöt ja väärintekijät. Tämän päivän Jumala on tyytyväinen varmaan siitä, kun joku hänen sanaansa puhuu oli se sitten nainen tai mies. En usko tähän miespäättäjien lahkoon ja sen tuomitsevaan ja pelotteluun perustuvaan hallitsemiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä jo moni on oppinut että raamatussa kirjoitetaan sanat, joissa naisen tulee vaieta. Tätä sanaa ei oteta todesta siinä kohdassa kun OV kertoo että Jumlan valtakunnassa on 3000 naista lasten ja nuorten keskellä saarnaajina.

On surkeata, että esille nousee ilmiöitä (oppi synnytystpakosta, rukoushetki parisuhteessa, naispappeus, nainen johtokuntaan, pedo, väkivalta kodeissa, hoitokokoukset, 70-luku ym). Nämä yksittäiset kysymykset peittävät alleen todelliset ongelmat, jotka vl-väkeä vaivaavat. Tällaisia ovat jatkuva huonouden toistaminen ilottomalla ja synkällä tavalla, toisten ihmisten kritisointi ja tuomitseminen, johtohenkilöiden itserakkaus ja tunteeton ylimielisyys. Ja ennen kaikkea se suuri ylimielisyys, joka nousee opetuksesta.
Olisi toivottavaam, että asiasta tehtäisiin vähän syvällisempiä selvityksiä kuin tällaiset pienet kertaluonteiset jutut ja uutiset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MInusta on ihan ykshailei vaikka PÄSSI vihitään papiksi ,mutta täytyy ymmärtää toimia siellä mihin ajatuksineen kuuluu.Mitäs se isokirja sanoikaan siitä MYLLYNKIVESTÄ.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä, että puhujan tehtävistä erottamisesta on sentään keskusteltu eikä erottamispäätöstä vain ja ainoastaan ole saneltu. Tämäkin olisi ollut mahdollista. "Teologinen sihteeri Risto Leppänen ei saa enää toimia puhujana lestadiolaisseuroissa", näin oli johtokunnan päätös.Varmaan siinä ohessa johtokunta olisi kieltänyt teologisetkin papin tehtävät mikäli valta olisi riittänyt. Mutta eiköhän sieltä RY:n keskuudesta nosteta jokin toinen, puhujasuvun NIES henkilö puhujan tehtäviin täyttämään Risto Leppäseltä vapautuneen paikan. Ilman puhuttelua! Siunausta ja menestystä Mari Leppäselle tehtävien hoitamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei,tulkaa tälle vuosituhannelle tai siirtykää raamatun kakkososaan eli uuteentestamenttiin.Missä on anteeksianto ja armo?Se on helppo kiusata kanssaihmisiä ja uskottomia täällä maanpäällä,kun on saanut kaikki synnit valmiiksi anteeksi jo syntyessään.Oletko sinä ensimmäisen kiven heittäjä ja suurin kiusaaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On syytä alkaa epäillä RY motiiveja,mitä ne on mistään ei anneta selvää tietoa.Koko ry alkaa muistuttamaan moottoripyöräkerhoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamatun sanoin: ¨Joka harhailee eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa¨. Lampaat ovat arkoja ja tarkkoja paimenestaan ja kavahtavat vierasta ääntä. Miksi te valittajat ette kutsuisi Leppästä omiin tilaisuuksinne puhumaan; vapaassa maassa kun vielä saa jokainen kutsua oppiensa mukaisia puhujia. Eri asia on milloin tämä vapaus otetaan pois, sen jälkeen ovet katua vastaan suljetaan ja elävää Sanaa ei kukaan ulkopuolinen saa kuulla vaikka olisi kuinka suuri hätä sielunsa pelastuksesta koska jokainen päivä ei ole armon päivä. Kannatta vakavasti jo nyt ajatella missä aikoo loputtoman iankaikkisuutensa viettää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkyttävää suvaitsemattomuutta, suren tuollaista suhtautumistapaa. Muutenkin antakaa jo naisillekin jotain päätäntävaltaa. Varmaan moni nainen tuossa seurakunnassa haluaisia rajoittaa lastensa syntymää, laittaa korvakorut, meikatakin vähän, ettei tarvitse niin paljon ottaa solariumia tai käyttää itseruskettavia voiteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskonto on aiheuttanut maailmassa suurimman osan verilöylyistä ja eriarvoistamisesta, silti tähän kerätään vielä verorahojakin. On hirvittävä vääryys, että ihminen alistetaan jo lapsena jollekin lahkolle tai ajatusmallille, aivopestään ja ahdistellaan, kuitenkin valinta tulisi olla tällä , joka on saanut elämän lahjan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdistys, seura toimii linjansa mukaisesti, ok. Tarkistaa voisi naispappeuden kannan Lestadiolaiset. Nuret tulkaa esiin, avautukaa, olkaa rohkeita - te voitte antaa paljon... Hukassa, pahoivoivassakin pinnallisessa nykymenossa.
Eristys-porukan ulkopuolelle sulkeminen, suhteiden katkaiseminen ja ihmisten tuomitseminen, lopettakaa se!
Liikkeenne monet arvot ovat esimerkilliset nykyisen yhteiskunnan pahoinvoinnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suojaus toimia että ei maailman meno tartu.voip vielä lipsahtaa taivas paikka sivu suun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kertoo karua kieltä tästä uskonlahkosta, nämä elävät menneessä ja tekevät omia tulkintojaan. Vanhan miehet päättävät miten lahkossa tulee elää ja toimia, naisten alisteinen asema on itsestäänselvyys. Me kauhistelemme islamin tapoja ja menetelmiä, mutta näitä on ihan meidän omissa nurkissa. Ääriuskonnollisuus on aina pahasta ja kurjistaa jäseniensä, sekä yhteiskunnan oloja, tällaisesta tulee päästä eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voli herra jestas teidän kanssanne! Te että ole näköjään lukeneet Laestadiuksen saarnoja ollenkaan. Hän opetti meille lähimmäien rakkautta. Hän oli myös oppinut kasvitieteilijä. Ei sellainen ihminen voi olla kaikkien syyllistäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hetkinen. Tunnen lestadiolaisia naisia ja miehiä (mahdollisesti pappejakin), jotka "suhtautuvat myönteisesti naispappeuteen". Vastarintaliike olisi paikallaan. NYT aukaiskaa suljettu suunne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi voi valita ihanan vapauden ja olla kuin taivaan lintunen, eikä tarvitse kuulua mihinkään sisäänlämpiäviin liikkeisiin, lokeroihin eikä kuppikuntiin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VL kerho on jäässä kuin Siperian ikirouta ja yhtä ajantasalla. Minä itselleja Jumala kaikille on aika erikoinen kristillinen ajatus joka näyttää olevan johtolanka VL liikkeessä. Missä on suvaitsevaisuus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

17:07
SSAB:n yt-neuvottelut päättyivät, henkilöstöä lomautetaan loppuvuodesta 2-3 viikoksi
16:24
Pääministeri Rinne keskustelee Ranskan presidentti Macronin kanssa ilmastotyöstä ja hybridiuhista Pariisissa
16:22
Kärppäyhtiö muuttaa Areena Oulun tiloihin – areenalle oma brändi erilleen jääkiekosta ja Qstockista
16:15
Postin hallitus päätti aikalisästä: palkkataso pysyy tammikuun 2022 loppuun, mutta sopimus vaihtuu – "Pakettilajittelua koskeva asia on nyt ratkaistu"
16:02
Kritiikki: Paras kaveri on matkakumppanina darling – Route 6353 on ystävysten Titta Courtin ja Julie Clevesin yhteinen tanssiteos
15:36
Suomessa ei ole timantteja tai öljyä – uusien innovaatioiden löytäminen huutaa rahaa
15:32
Ouluntien risteys Tupoksessa saa liikennevalot – risteyksessä on sattunut paljon kolareita
82
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen
35
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
25
Kampuspaikannin vie ovelle, Oulun yliopistolla voi nyt suunnistaa kännykän avulla
15
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin
15
Viranomaiset tahtovat United Brotherhood -jengin toimintakieltoon nopeutetusti — LM:n tiedot: UB:n johto suunnitellut siirtymistä Helvetin Enkelien yhteyteen
15
Ouluntien risteys Tupoksessa saa liikennevalot – risteyksessä on sattunut paljon kolareita
14
Areena Oulu lopettaa Limingantullissa vuodenvaihteessa – uudeksi vuokralaiseksi tiloihin Qstock

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miten joku voi väittää kaikilla olevan mahdollisuus oppia ja menestyä?

Aika harvassa taitaa olla ne, joilla oikeasti on jotain häiriöitä, jotka estävät oppimisen. Suurimmalla osalla kyse lien... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image