Kotimaa

Näin eu­ro­vaa­lieh­dok­kai­ta äänestettiin eri vaa­li­pii­reis­sä – katso ehdokkaiden äänimäärät eri vaa­li­pii­reis­sä

Heidi Hautala (vuhr.), Sebastian Tynkkynen (ps.), Mirja Vehkaperä (kesk.), Eero Heinäluoma (sd.)., Merja Kyllönen (vas.) sekä Kimmo Sasi olivat ehdolla vaaleissa.
Kotimaa 26.5.2019 20:19 | Päivitetty 26.5.2019 23:35
Miila Kankaanranta, Anna Leinonen

Sunnuntain europarlamenttivaaleissa valittiin 13 parlamentaarikkoa Brysseliin seuraavaksi viisivuotiskaudeksi. Suomelle tulee 14. parlamentaarikkopaikka, kun Britannian EU-ero etenee. Europarlamenttiin valittiin yhteensä 751 edustajaa eri EU-maista.

Katso Kalevan taulukosta, ketkä keräsivät suurimmat äänisaaliit.

 

 

 

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Se mitä YLE ei halua kertoa, että Italiassa kansallinen Lega puolue voitti ylivoimaisesti, Le Pen voitti ranskassa ja Nigelin Brexit puolue sain maanjäristys voiton Britanniassa.

Näin suuressa maailmassa! Suomessa vielä Ylen manipulaatio ja pelottelu toimii. Jos ihmiset tietäisivät paremmin Heinäluomakin taustat ja vaikuttimet, niin olisi jäänyt äänet saamatta.

Suomalaisten tulisi tietää, että Heinäluoman suu puhuu Sosialistisen Internationaalin äänellä.

Heinäluoma on ollut maailman suurimman sosialistiorganisaation, Sosialistisen Internationaalin varapuheenjohtaja vuodesta 2005 lähtien.

Turha ihmetellä, miksi Heinäluoma tukee koko sydämestään vallan keskittämistä Brysseliin. Sosialistit ovat aina vastustaneet aitoa demokratiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin äänestänyt Mirjaa mutta kun ei nykyään tiedä mitä sillä mielenpäällä. Tänään tätä huomenna sitä sun tätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pekkarinen ja Heinäluoma keräsi ääniä yhdessä puolella miljoonalla äänellä. Hyvä me. Näillä on järki ilmastonmuutosasioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hola! Euro mepit . Suomalaisten ei kannata innostua ilmasto muutoksesta liikaa. Odotellaan Kiinan, Venäjän USA ja Intian tekoja ensin. Siellä ne todelliset saastuttajat on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No juu mutta joko katsoitte alustavat tulokset koko EU:ssa? BBC:n sivujen mukaan koko paketti on menossa uusiksi. Sama EU ei tule enää jatkamaan. Tulos on itse asiassa järisyttävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari kertaa äänestin Mirjaa eduskuntaan ja lähti kesken eurooppaan edustajaksi. Nyt ei ole töitä eduskunnassa, saati euroopassa. Jäipä minulla sitä äänestämättä. Nyt varmaan menee opettaan lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko aika hoitaa lapsiaan kotona ja miettiä samalla onko politiikka olenkaan hänen alaansa?
Samalla voisi miettiä saavuttiko uralla mitään, vastaus 0.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin menee opettamaan. Veikkaan että jää nostamaan sopeutumiseläkettä kuten muutkin eduskunnasta tippuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimittajat näyttivät tietävät Suomen valittujen edustajien määrän kuin myös kuinka monta edustajaa EU-maista yhteensä valitaan. Sen sijaan EU-maiden määrää eivät toimittajat uutisen perusteella tunnu tietävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Essayah saisi kyllä päästä. Kepulla mennyt surkeasti taas. Näkkäläjärvi hyytyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvältä näyttää, kansa on sanansa sanonut vaaleissa. Demokratian voitto nuista puliveivaajista (Kyllönen, Sarkkinen, Essayah). Kyllä kansa tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä kertaa viherpopulistit pärjäsivät ja ilmastoa ei sitten muutetakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

58% kansasta jätti mielipiteensä sanomatta. Vaalitulos tulisi aina hylätä, jos äänestysprosentti jää alle 50%. Tulos osoittaa sen, että kuinka vähän kansaa kiinnostaa koko EU.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa ei tiedä, miten paljon EU vaikuttaa positiivisesti heidän elämäänsä.
Vai haluaako se Ukrainan kohtalon agressiivisen suurvallan naapurissa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entiseen malliinko pitää jatkaa. Mitään ei saa muuttaa ja jos kritisoit niin olet populisti ja putinisti. Olisi jo EU:kin aika havahtua tosiasioihin.
Vaihtoehtoja on muutakin kuin entinen - ja Ukrainan malli. Välit pitää säilyttää kaikkin maihin. Venäjäkin on Eurooppaa. Onhan hyväksytty EU:hun Romania ja Bulgariakin ja monia muitakin jotka ovat aivan eriparia lännen kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ukrainan kohtalohan on ylikansallisten siionistirikollisten toiminnan hedelmiä. Sitäkö sinä siis haluat Suomeenkin? Ja sait myös. Yksikään edes vähänkään Suomen vaalitoimintaa seurannut ei luota ääntenlaskuun, jonka tekee aina siionistiorganisaatio Tieto Oyj. Muutkin sen tekemät toiminnot pääsääntöisesti menevät pieleen. Epäilemättä kuitenkin tekevät sen mukaan, kenen leipää syövät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:04
Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke starttaa Rotuaarilla – tarkoituksena tarjota testialusta ympäristöystävällisille keksinnöille
18:00
Rovaniemeläisen mökin pihalta löytyy viikatemies jos toinenkin – taiteilijalta kysytään nyt vinkkejä betonihaamujen tekoon: "Olen vienyt perinteiset puutarhatontut uudelle tasolle" Tilaajille
17:59
Putinin kehumasta kaasuputkihankkeesta vakuutetaan: kaasua virtaa heti vuodenvaihteessa – Itämeren pyöriäinen estää työt nyt Ruotsissa
17:48
Oululaissiskokset maistelivat Oulun kansainvälisillä suurmarkkinoilla kengurun- ja kamelinlihaa – "Tässä on ihan omanlainen jännä sävähdys, jota en ole maistanut missään muualla"
16:35
Aapo Rautiosta tulee Thunderbolt, kun hän henkihieverissä ja hikipäissään aikoo antaa lavalla 120 prosenttia itsestään
16:15
Maakuntaliitot vaativat EU:n aluekehitysrahoja kokonaisuudessaan Itä- ja Pohjois-Suomeen – "EU-rahoituksen merkitys korostuu idässä ja pohjoisessa"
16:09
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut kaksijakoinen vaikutus, mutta vain Ruotsiin vertaaminen "vajavaista"
101
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
81
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
55
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
49
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
47
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
44
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun
29
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image