Kotimaa

Näin eu­ro­vaa­lieh­dok­kai­ta äänestettiin eri vaa­li­pii­reis­sä – katso ehdokkaiden äänimäärät eri vaa­li­pii­reis­sä

Heidi Hautala (vuhr.), Sebastian Tynkkynen (ps.), Mirja Vehkaperä (kesk.), Eero Heinäluoma (sd.)., Merja Kyllönen (vas.) sekä Kimmo Sasi olivat ehdolla vaaleissa.
Kotimaa 26.5.2019 20:19 | Päivitetty 26.5.2019 23:35
Miila Kankaanranta, Anna Leinonen

Sunnuntain europarlamenttivaaleissa valittiin 13 parlamentaarikkoa Brysseliin seuraavaksi viisivuotiskaudeksi. Suomelle tulee 14. parlamentaarikkopaikka, kun Britannian EU-ero etenee. Europarlamenttiin valittiin yhteensä 751 edustajaa eri EU-maista.

Katso Kalevan taulukosta, ketkä keräsivät suurimmat äänisaaliit.

 

 

 

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Se mitä YLE ei halua kertoa, että Italiassa kansallinen Lega puolue voitti ylivoimaisesti, Le Pen voitti ranskassa ja Nigelin Brexit puolue sain maanjäristys voiton Britanniassa.

Näin suuressa maailmassa! Suomessa vielä Ylen manipulaatio ja pelottelu toimii. Jos ihmiset tietäisivät paremmin Heinäluomakin taustat ja vaikuttimet, niin olisi jäänyt äänet saamatta.

Suomalaisten tulisi tietää, että Heinäluoman suu puhuu Sosialistisen Internationaalin äänellä.

Heinäluoma on ollut maailman suurimman sosialistiorganisaation, Sosialistisen Internationaalin varapuheenjohtaja vuodesta 2005 lähtien.

Turha ihmetellä, miksi Heinäluoma tukee koko sydämestään vallan keskittämistä Brysseliin. Sosialistit ovat aina vastustaneet aitoa demokratiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin äänestänyt Mirjaa mutta kun ei nykyään tiedä mitä sillä mielenpäällä. Tänään tätä huomenna sitä sun tätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pekkarinen ja Heinäluoma keräsi ääniä yhdessä puolella miljoonalla äänellä. Hyvä me. Näillä on järki ilmastonmuutosasioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hola! Euro mepit . Suomalaisten ei kannata innostua ilmasto muutoksesta liikaa. Odotellaan Kiinan, Venäjän USA ja Intian tekoja ensin. Siellä ne todelliset saastuttajat on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No juu mutta joko katsoitte alustavat tulokset koko EU:ssa? BBC:n sivujen mukaan koko paketti on menossa uusiksi. Sama EU ei tule enää jatkamaan. Tulos on itse asiassa järisyttävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari kertaa äänestin Mirjaa eduskuntaan ja lähti kesken eurooppaan edustajaksi. Nyt ei ole töitä eduskunnassa, saati euroopassa. Jäipä minulla sitä äänestämättä. Nyt varmaan menee opettaan lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko aika hoitaa lapsiaan kotona ja miettiä samalla onko politiikka olenkaan hänen alaansa?
Samalla voisi miettiä saavuttiko uralla mitään, vastaus 0.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin menee opettamaan. Veikkaan että jää nostamaan sopeutumiseläkettä kuten muutkin eduskunnasta tippuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimittajat näyttivät tietävät Suomen valittujen edustajien määrän kuin myös kuinka monta edustajaa EU-maista yhteensä valitaan. Sen sijaan EU-maiden määrää eivät toimittajat uutisen perusteella tunnu tietävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Essayah saisi kyllä päästä. Kepulla mennyt surkeasti taas. Näkkäläjärvi hyytyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvältä näyttää, kansa on sanansa sanonut vaaleissa. Demokratian voitto nuista puliveivaajista (Kyllönen, Sarkkinen, Essayah). Kyllä kansa tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä kertaa viherpopulistit pärjäsivät ja ilmastoa ei sitten muutetakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

58% kansasta jätti mielipiteensä sanomatta. Vaalitulos tulisi aina hylätä, jos äänestysprosentti jää alle 50%. Tulos osoittaa sen, että kuinka vähän kansaa kiinnostaa koko EU.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa ei tiedä, miten paljon EU vaikuttaa positiivisesti heidän elämäänsä.
Vai haluaako se Ukrainan kohtalon agressiivisen suurvallan naapurissa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entiseen malliinko pitää jatkaa. Mitään ei saa muuttaa ja jos kritisoit niin olet populisti ja putinisti. Olisi jo EU:kin aika havahtua tosiasioihin.
Vaihtoehtoja on muutakin kuin entinen - ja Ukrainan malli. Välit pitää säilyttää kaikkin maihin. Venäjäkin on Eurooppaa. Onhan hyväksytty EU:hun Romania ja Bulgariakin ja monia muitakin jotka ovat aivan eriparia lännen kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ukrainan kohtalohan on ylikansallisten siionistirikollisten toiminnan hedelmiä. Sitäkö sinä siis haluat Suomeenkin? Ja sait myös. Yksikään edes vähänkään Suomen vaalitoimintaa seurannut ei luota ääntenlaskuun, jonka tekee aina siionistiorganisaatio Tieto Oyj. Muutkin sen tekemät toiminnot pääsääntöisesti menevät pieleen. Epäilemättä kuitenkin tekevät sen mukaan, kenen leipää syövät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
30
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image