Kotimaa

Myyrmanni avattiin korjattuna

Vantaalaisen Myyrmannin kauppakeskuksen korjaus maksoi 1,5 miljoonaa euroa.
Kotimaa 30.10.2002 11:59 | Päivitetty 30.10.2002 13:24
STT
Myyrmannin ostoskeskus Vantaalla avattiin keskiviikkona ensimmäistä kertaa sitten lokakuun yhdennentoista päivän pommi-iskun. Aamuyhdeksältä Myyrmannissa oli vielä hiljaista, mutta väkeä virtasi tunnissa sisään sen verran, että keskuskäytävällä ensimmäisessä kerroksessa alkoi olla jo tungosta.

Onnettomuusnäyttämöllä, entiselleen korjatun Myyrmannin keskusaukiolla Keijo Tenhunen katseli ympärilleen ja pohdiskeli, mistä oikein tuona perjantai-iltana selvisi. Hän oli iltaseitsemältä vienyt poikansa jääkiekkoharjoituksiin ja lähtenyt kuluttamaan aikaansa Myyrmanniin. Tenhusen tie vei ohi aukiolla sijaitsevan pyöreän istumatilan ja rappusten, kun räjähti.

"Olin muutaman metrin päässä, mutta onneksi tuon teräksisen rappusrakennelman takana juuri niin, että se suojasi minua hauleilta ja räjähdyksen aiheuttamalta paineelta. Pysyin jopa pystyssä, vaikka vielä kauempana näin ihmisten kaatuvan", Tenhunen mainitsee.

Tenhunen kertoo tulleensa Myyrmanniin osittain hetken mielijohteesta matkallaan työpaikalle.

"Ajattelin, että tulen katomaan, missä olin tarkalleen ottaen ollut ja käymään läpi sen illan tapahtumia. Ensimmäiset päivät tapahtuman jälkeen olivat helpommat, mutta sitten tulivat räjähtelyunet ja pelko. Tänään täällä katse kiinnittyy reppuja kantaviin ihmisiin — turvalliseksi en oloani tunne vieläkään", Tenhunen sanoo.

Työtä kolmessa vuorossa

Vantaalaiset Hanna Maikola ja Jani Roivainen puolestaan kuulivat Myyrmannin räjähdyksestä matkallaan Tampereella. Martinlaaksossa asuvalle parille Myyrmanni on kuitenkin tuttuakin tutumpi ostospaikka, sillä siellä he ovat käyneet kauppareissuilla iät ajat.

"Tultiin nytkin, kun ostokset pitää kuitenkin tehdä. En usko, että järjetöntä väkivaltaa vastaan voi suojautua mitenkään, ellei sitten kotiin halua linnoittautua. Täällähän näyttää samalta kuin ennenkin", pariskunta toteaa.

Myyrmannin ostoskeskuksen toimitusjohtaja Antti Uski antaa kiitosta korjausväelle odotettua nopeammasta urakoinnista, jolla Myyrmanni saatiin kuntoon. Uskin mukaan Myyrmannissa paiskottiin töitä kolmessa vuorossa heti iskua seuranneesta keskiviikosta, jolloin poliisi antoi luvan aloittaa remontin.

"Sataviisikymmentä ihmistä työskenteli täällä päivittäin. Olen tyytyväinen työn laatuun", Uski sanoo.

Kahdeksantoista päivän menetykset kaupan puolella ja korjauskustannukset tekivät ison loven Myyrmannin katteeseen. Pelkästään korjaukset ovat maksaneet yli 1,5 miljoonaa euroa, ja kauppakohtaiset menetykset tietää kukin kauppa itse.

Keskiviikkona Myyrmannissa partioi hieman tavallista enemmän vartijoita, mutta mitään uutta turvallisuusvälineistöä, kuten videokameroita, ostoskeskukseen ei Uskin mukaan ole hankittu.

"Emmekä me kasseja voi ulko-ovella ryhtyä tarkistamaan. Nyt aluksi on vartiointia lisätty, mutta muuten on kauppojen kanssa sovittu, että palataan takaisin arkeen", Uski toteaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

12:57
Konkurssiin mennyt tanskalainen lelujätti Top-Toy myy nyt isosti tavaraa loppuun – myös Oulun Ideaparkin Toys'R'Us tyhjennysmyynnissä
12:21
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa
11:29
Nairobin hotelliin hyökänneet asemiehet eliminoitu, ainakin 14 kuolonuhria, 700 ihmistä evakuoitiin
11:00
Poliisi myöntää: Levin joukkotappelun selvittämiseen niukasti eväitä, joukkio liukeni ravintolasta ennen partion ehtimistä paikalle
10:00
Hiihtouralle vauhtia Vuokatista – Sieviläinen Miska Poikkimäki kilpailee nuorten MM-hiihdoissa
9:40
Ylen journalismin lähtökohtana ovat Ylen arvot Lukijalta
9:32
Britit saattavat lähteä EU:sta ilman sopimusta tai päästä vaihtamaan hallituksen vaaleilla – koostimme vaihtoehtoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image