Kotimaa

Myrsky viskilasissa? - IL: Avi kiistää kieltäneensä viski-sanan käytön

Kotimaa 12.10.2014 13:33
Kaleva

Ylitarkastaja Jarmo Oresmaa kiistää Iltalehdessä, että aluehallintovirasto (avi) olisi kieltänyt viski-sanan käytön yksityisissä blogeissa.

Asiasta nousi kohu lauantaina sosiaalisessa mediassa, kun Helsingin Sanomat uutisoi, että avi olisi kieltänyt bloggaajia mainitsemasta viski-sanaa kirjoittaessaan olut- ja viinimessuista.

Oresmaan mukaan avi on määrännyt pelkästään tapahtuman järjestäjän poistamaan Olut & viskiexpo -nimestä viski-sanan, koska väkeviä alkoholijuomia ei saa mainostaa. Bloggaajien kirjoitteluun virasto ei Oresmaan mukaan ole puuttunut.

"Yksityishenkilöitä me emme voi ohjata. Se ei ole meidän asia. Sinänsä viski-sanan käyttö ei ole kiellettyä", Oresmaa sanoo Iltalehdessä.

Ylitarkastajan mukaan tapahtuman järjestäjä on itse ohjeistanut blogisteja.

"Tässä on vähän kuin myrsky vesilasissa. On sekoitettu asioita", Oresmaa toteaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä juttu, että keskustelua syntyy. Juopottelukulttuurista pitääkin päästä eroon, muttei sitä saa toteuttaa hinnalla millä hyvänsä niin, että suomalaisen yrittäjyyden, talouden ja matkailuelinkeinon edellytykset tuhotaan. Kieltolakien tiet on jo moneen kertaa käyty läpi ja ne ovat aina päätyneet umpikujaan. Samaan aikaan, kun Suomessa tunaroidaan, Skotlannissa osataan ottaa kaikki irti matkailu- ja viskielinkeinon hydyntämisestä: http://tampere.kohokohdat.fi/moottoripyoraileva-david-beckham-irrottelee-skotlannin-ylamailla-viskin-kanssa/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua ei ainakaan kiinnosta veronmaksu blogivalvontaviranomaisen palkan vuoksi. Ketä voin äänestää, että moinen pelleily, verovarojen tuhlaus ja holhous saadaan loppumaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät ystävät se ei auta meitä paljoa mitään, että nyt ratkaistaan jollakin kompromissilla tämä "Viski-gate". Se on pelkkää tulehtuneen haavan laastarointia. Meidän täytyy lakkauttaa kaikki sellaiset virastot ja viranomaiset kuin Avi ja Valvira. Loput voidaan lakkauttaa myöhemmin, mutta näistä kahdesta on aloitettava.

Tää homma ei vetele enää näin, että minä ja sinä maksamme omista rahoistamme näiden viranomaisten ylläpidon ja viranomaiset sitten sättivät meitä aikuisia ihmisiä ja mikä hulluinta, niin kehittelevät uusia sääntöjä vanhojen sääntöjen lisäksi.

Ny ei enää laastarointi auta vaan me vaadimme sellaisen muutoksen että näkyy ja kuuluu. Viranomaiset alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkin on osoitus siitä, että valtionhallinnon 80000 virkailijata ainakin 50000 voidaan huoletta siirtää pysyvästi reserviin, ilman että tarpeellisten asioiden hoito vaikeutuu. Jos virkakunnalla on aikaa puuttua tällaisiin asiohin, heillä ei joko ole todellista tekemistä tai tehtävien priorisointi on erittäin pahasti pielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jos virkakunnalla on aikaa puuttua tällaisiin asiohin, heillä ei joko ole todellista tekemistä tai tehtävien priorisointi on erittäin pahasti pielessä."

Veikkaan, että sekä että. On koittanut karsimisen aika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa valtiovalta ei näe mitään eroa alkoholin käytön ja alkoholin väärinkäytön välillä.

On jo korkea aika purkaa nämä kommunismin aikaiset säädökset ja siirtää vastuu juomisesta valtiolta yksilöille. Mitä enemmän holhotaan, sitä enemmän joudutaan holhoamaan. Ja aina kun holhotaan, niin se koskee vieläpä pääosin aivan vääriä ihmisiä.

Pitäisikö joskus asioita katsoa positiivisesti ja keksiä vaikka jokin porkkana niille ihmisille jotka eivät ryyppää? Koko kansan pitäminen juoppoina ei varmasti luo haluttua ilmapiiriä alkoholin suhteen. Meillä asuu suomessa valtava määrä ihmisiä jotka eivät näitä rajoituksia tarvitse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät ne ole mitään kommunismin aikaisia säädöksiä, koska Suomessa ei ole koskaan ollut kommunismia... Ne ovat vain tavallisia holhousvaltion osasia, jotka eivät vaadi mitään tiettyä taloudellispoliittista järjestelmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah hah. Melkoisia huumorimiehiä tämä Oresmaa. Ilmoittaa tapahtuman järjestäjälle, ja siten myös käytännössä blogisteille (jotka eivät olisi blogisteja, jos eivät pysyisi asioista selvillä), että tapahtuma peruuntuu, jos blogit eivät lopeta viskeistä puhumista tapahtuman yhteydessä. Mitä vaihtoehtoja kellään oli tässä tilanteessa? Jos blogistit haluavat kirjoittaa viskitapahtumasta, niin eivät he voi antaa tapahtuman peruuntua, joten he eivät voi muuta kuin seurata tämän "pesen käteni kaikesta vastuusta" -ylitarkastajan ohjetta. Täytyy kyllä nostaa hattua, että oli ovela mies, kun sai tahtonsa läpi rikkomatta käytännössä lakia ja sananvapautta, vaikka hengessä niin tekikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ollaan EU:n jäseniä, eikä kuunnella jokaisen suomen virkamiehen keksimiä säädöksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Avi ei voi kieltää yksityishenkilöä käyttämästä viski-sanaa.

AVI olikin ilmoittanut olut ja viskimessujen järjestäkälle, että anniskelulupaa ei tule, jos yksityiset blogistit käyttävät ko. sanaa messuista kertoessaan. Joten messujen järjestäjä vetosi näihin blogisteihin, koska tekisi konkurssin, jos ei saa lupaa.

Kirjaimellisesti siis AVI ei kieltänyt yksityishenkiköiden sananvapautta, mutta käytännössä kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäskö vaihtaa sitten se kapulakieli ymmärrettävään muotoon, että kansakin ymmärtäisi? Minä puolestani kuitenkn luulen, että AVI taisi säiköhtää, kun huomasi, että tämä lammaskansakin alkaa reagoida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hyvä, että oli väärinkäsitys, niin saa blokkaajatkin tuloja mainostamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä AVI nyt muka kieltää asian. Kun tuli tietoon että antoivat lain vastaisia ohjeita niin jälkikäteen pyörtävät puheitaan. kyllä AVI:ssa on niin itsekeskeisiä virkamiehiä, että kaikki on mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän kyseessä ole kuitenkin ollut puuttuminen yksityishenkilöiden sananvapauteen uhkailulla. Se, että onko kyseessä ollut "inhimillinen virhe" aluehallintoviraston puolelta vai tarkoituksellinen yritetään nyt peittää perinteisillä kiistelyillä, eihän virkamies ole koskaan väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset valittaa että jotku kukkahattutädit on herkkänahkaisia. Tämä uutinen osoittaa että netin peruskäyttäjät ne vasta herkkänhakaisia onkin. Naurettavaa pelleilyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasta luin että joku Valviran muija ihmetteli, millä he valvoisivat sosiaalista mediaa. Siis tavallaan valitti resurssien puutetta ja esitti samalla halun valvoa, ettei vaan kukaan tvitraa tai kirjoita alkoholista positiiviseen sävyyn facebookissa. Kyllä se on enemmän naurettavaa pelleilyä, kun asiallista tapahtumaa pitää kutsua peitenimellä, jottei valvova ylitarkastaja katso lakia rikotun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image