Kotimaa

Myös Oulun satamaa koskevassa työriidassa sovintoesitys - osapuolilta odotetaan vastausta torstaina

Työriita on koskenut Turun, Naantalin, Rauman, Kokkolan ja Oulun satamissa työskenteleviä nosturinkuljettajia ja satamavalvojia. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 7.2.2018 21:40 | Päivitetty 7.2.2018 22:33
STT, Kaleva

Satamia koskevassa työriidassa on annettu sovintoesitys, kertoi valtakunnansovittelija keskiviikkoiltana. Osapuolet vastaavat esitykseen torstaina kello 14:ään mennessä. Sitä ennen esityksen sisällöstä ei kerrota julkisuuteen.

Työriita on koskenut Turun, Naantalin, Rauman, Kokkolan ja Oulun satamissa työskenteleviä nosturinkuljettajia ja satamavalvojia.

Jos työriitaa ei saada sovittua, satamia uhkaavat lakot ensi maanantaina 12. helmikuuta.

Lakot oli suunniteltu tammikuulle, mutta työministeri Jari Lindström (sin.) siirsi niitä kahdella viikolla.

Lain mukaan työ- ja elinkeinoministeriö voi määrätä enintään kahden viikon lykkäyksen työnseisaukseen tai sen laajentamiseen, jos työriidan katsotaan kohdistuvan yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin tai huomattavasti vahingoittavan yleistä etua.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei muuta ,kun lakkoon vaan ihan työministerin pyynnöstä. Luulisi ,että työministeri on jotakin muuta,kuin EK:n juoksupoika ja äänitorvi.Muualla varmaan onkin ,mutta tämä vaihtoehtoisen totuuden Suomi onkin eri sarjassa...katsotaanpa vielä sekin miten hoitajilta "nyysittyjen"lomakorvausten kanssa käy...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oon kuulunu ammattiliittoon vuojesta 1986, nyt on tullu mieleen lopettaa jäsenyys. Jos ammattiliitot on valamiita pistään satamat kiinni n.50 ihimisen takia, ollaanko oikialla asialla!? Pieni palakkasilta Superin, Tehyn ja Jhl:n jäseniltä leikataan lomarahat kolomena vuotena, ja tähän suostuttiin aika heleposti, ei lyöty Suomen vientiä kiinni näitten naisvaltasten liittojejn takia. Pitäs alakaa näissä "vientiliitoissa" ottaan lakista kiinni, rupiaa karkaan suhteellisuuventaju ukkoilta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siis töitä tehdään 8 tuntia päivässä 5 päivänä viikossa miinus työajan lyhennys,viikko tuntimäärä joka alalla n40t, kesäloma oikeus jokaisella 1kk palkallista sekä talviloma n2viikkoa,miniipalkka joka alalla 12e,lyhin työsopimus 6kk ja siirtä toistaiseksi olevaksi....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietääkseni missään ei ole kerrottu, että tässä työriidassa olisi kysymys palkoista. Työriita liittyy kyllä työehtosopimukseen mutta palkat ei ole tässä pääosassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...Saksan suurin ammattiliitto IG Metall uhkasi tammikuussa aloittaa yleislakon, ellei työnantajapuoli taivu sen uudistusvaatimuksiin. Liitto vaati työajan lyhentämistä 28 tuntiin viikossa kahden vuoden ajaksi sekä 6 prosentin palkankorotusta.

Palkankorotuksen suuruudeksi saatiin neuvoteltua lopulta vain 4,3 prosenttia, mutta eniten huomiota herättänyt 28 viikkotunnin vaatimus meni läpi.

Mullistavasta työehtosopimuksesta on uutisoitu laajasti niin saksalaisessa kuin kansainvälisessä mediassa. Esimerkiksi The Telegraph ja Financial Times luonnehtivat sopimusta "virstanpylvääksi". Sen avaaman keskustelun uskotaan leviävän myös muualle.

- Tämä asettaa standardin kaikille muille, CNN:n haastatteleman Manulife Asset Managementin pääekonomisti Megan Greene arvioi.

Iltalehti haastatteli aiemmin Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimuskoordinaattori Eero Lehtoa, joka ennusti työajan lyhentämisen teeman saapuvan myös Suomeen:

- Tästä tulee selvästi mietinnän paikka Suomessa. Ainakin ammattiliitot saavat puhtia siihen, että mentäisiin lyhyempään työaikaan tai palattaisiin siihen vanhaan, mikä sekin on paljon pidempi kuin mitä Saksassa ajatellaan.

Financial Timesin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Saksassa tehty päätös heijastelee nuorten työntekijöiden uudenlaista ajattelutapaa, jossa halutaan uhrata työnteolle vähemmän aikaa ja ennemmin viettää sitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksan suurin ammattiliitto IG Metall uhkasi tammikuussa aloittaa yleislakon, ellei työnantajapuoli taivu sen uudistusvaatimuksiin. Liitto vaati työajan lyhentämistä 28 tuntiin viikossa kahden vuoden ajaksi sekä 6 prosentin palkankorotusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakkoja, lakkoja, ihania lakkoja! Suomi polvilleen ja epäpätevälle hallitukselle terveisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image