Kotimaa

Myllytullin puukottaja suunnitteli tekoa kuukauden, vaihtoi vaatteet ennen puukotusta

16-vuotias nuorukainen puukotti neljää ihmistä Osaon Myllytullin yksikössä 10. lokakuuta. KUVA: Venla Tornberg
Kotimaa 22.11.2013 6:20 | Päivitetty 22.11.2013 7:04
Susanna Kemppainen

Osaon Myllytullin yksikössä neljää ihmistä puukottanut 16-vuotias poika suunnitteli tekoaan noin kuukauden. Hän ei kuitenkaan kertonut aikeistaan kenellekään, sanoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Seppo Leinonen Oulun poliisilaitokselta.

Kohtalokkaana torstaiaamuna 10. lokakuuta 16-vuotias lähti kotoaan kolmen puukon, hanskojen ja kommandopipon kera. Hänellä oli mukanaan myös maastokuvioiset housut, jotka hän kävi vaihtamassa jalkaansa koulun vessassa ennen kuin aloitti puukotukset koulun ruokalassa.

Leinosen mukaan poika ei ole osannut selittää, miksi hän vaihtoi vaatteita. ”Hän on ollut vaikea kuulusteltava sulkeutuneisuutensa vuoksi.”

Poliisilla on jonkinlainen käsitys veriteon motiivista, mutta Leinonen ei sitä vielä halua paljastaa. Lähiaikoina tehtävät poliisikuulustelut valottavat asiaa.

Epäilyille mahdollisesta koulukiusaamisen uhriksi joutumisesta Myllytullissa ei ole tutkinnassa löytynyt minkäänlaista näyttöä.

”Vaikuttaa siltä, että hän oli kouluunsa suhteellisen tyytyväinen. Hän ei ole tuonut esille mitään ongelmia.”

Motiivin lisäksi poliisi on kiinnostunut puukottajan tietokoneesta. Poliisin mukaan nuorukaisella on ollut tietokone, mutta sitä ei ole onnistuttu vielä löytämään. Leinosen mukaan on mahdollista, että hän on hävittänyt sen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mikä ihme saa vasta 16-vuotiaan LAPSEN moiseen toimintaan? Olen huolissani nykymenosta, mihin tämä maailma on oikein menossa, kun lapsemme voi näin huonosti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se on täällä netissä naamattomana ja nimettömänä helppo huudella ja arvostella jos asioista ei oikeesti tiedä yhtään mitän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tässä maassa haluaa aseenkanssa mekastaaa niin se onnistuu, turha syylistää meitä jotka harrastamme metsästystä ja kuitenkin pidämme aseistamme hyvä huolta ja lukkojen takana, suurimpia vahinkoja tekevät yhteiskunnalle ne ymmärtämättömät poliitikot ja hihhulihuumassa toimivat pöljät joilla ei ole edes ns:maalaisjärkeä edes nimeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi kukaan ei kuollut. Jos kotona olisi ollut ampuma-ase, jälki olisi ollut toisenlaista. Tämä niille asepuolustajille, jotka
sanovat, että "ei se ase tapa, vaan ihminen".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin kiitämme onnea, että oli vain puukko käytössä eikä pyssy ... toivottavasti saataisiin kaikki aseet lukituun ja vartioituun paikkaa ja vielä kerran jaksamisia uhreille,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä niin.. Samaa mieltä olen kanssasi, että onneksi vain puukko muttei asetta.. Asekysymykseen haluaisin taas vastauksia kuinka olisi mahdollista ne yhdessä turvallisessa paikassa säilyttää? Kuka tulee aseen minulle luovuttamaan täältä "turvallisesta säilytyspaikasta" metsästys aikaan aamulla kello neljä? Mitenkäs toimitaan viikon kestävien metsästysreissujen kanssa? Kuinka on mahdollista vartioida säilytyspaikkaa niin turvallisesti etteivät rikolliset käy varastamassa säilytyksessä olevia tuhansia aseita? Entäs luvattomat aseet? Nykypäivänä ihminen saa hommattua aseen, jos vain sellaisen oikeasti haluaa / mielestään tarvitsee.. Turvallisin aseen säilytyspaikka on kotona lukitussa asekaapissa ja tieto avaimesta vain aseita oikein käyttävillä. En ainakaan itse kertoisi asekaapin avaimesta 13-vuotiaalle lapselle tai vanhemmallekaan vaan aseen saisi metsällä käydessään ja sen jälkeen se palaisi takaisin kaappiin. Edelleenkin voi käyttää omaa järkeään eikä lähteä hakemaan ongelmien syytä aseista. Aseita on ollut Suomessa aina ja aina niitä myös tulee olemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Nykypäivänä ihminen saa hommattua aseen, jos vain sellaisen oikeasti haluaa / mielestään tarvitsee.."

Koululainen jolla vippaa päästä ei noin vaan saa asetta vaan nämä rajoitukset on varmasti estänyt monta ampumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnistu se Engalnnissakin niin miksei suomessa ottakaa mallia vaikka sieltä, jos ei noin yksinkertaista asiaa osata hallinnoida niin on parempi ettei myönnetä lupaa ollenkaan jos näin yksinkertainen asia tuottaa vaikeuksia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Britanniassa on ollut runsaan kymmenen vuoden ajan erittäin tiukka aselaki, joka käytännössä kieltää käsiaseet.

2007 vuositilaston mukaan Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa kuoli henkirikoksen uhreina 765 ihmistä. Hengiltä ammuttiin 59 ihmistä.

..eli se siitä asekiellosta.

Sekä Suomessa että Britanniassa teräaseilla viedään enemmän ihmishenkiä kuin ampuma-aseilla. Kuolemaan johtaneet puukotukset ovat viime vuosina yleistyneet Britannian uutisotsikoissa mutta eivät tilastojen mukaan todellisuudessa. Viranomaiset ovat kuitenkin myöntäneet, ettei ongelman todellista laajuutta tiedetä.

Tilastoihin päätyvät vain kuolonuhrit ja vakavasti haavoittuneet. Kyselyjen perusteella arvellaan, että kymmenet tuhannet puukonhaavat - jopa 80 prosenttia - hoidetaan hiiskumatta kotona. Sekä uhrit että tekijät ovat yleensä nuoria miehiä ja tapahtumapaikka useimmiten öinen katu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdistyneissä kuningaskunnissa eli Englanti, Wales ja Skotlanti asuu yli 60 miljoonaa ihmistä, joten 59 hengiltä ammuttua on todella vähän. Suomeen suhteutettuna se tarkoittaisi 6 menetettyä ihmishenkeä vuositasolla. Eli se siitä aseiden ihannoinnista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

poliisit on pahempia juoruajia kun seitsemänpäivää lehtien toimittajat. Ei ihme että poika ei puhu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se oo polliisien vika jos poika on mykkä. Niin ja mitäpä tuohon tekoon tarvii selityksiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinähän se sisäluvun mestari olet. Missä sanotaan ettei poliisi olisi hakenut konetta tapahtumapäivänä pois? Ja miten se tyyppi olisi sen koneen itse voinut koneen tapahtuneen jälkeen hävittää?
Tuossahan ainoastaan todetaan että poliisi on kiinnostunut tyypin koneesta jonka hänellä tiedetään olleen.
MIstä noita Sherlokkeja sikiää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän rattijuopoiltakaan oteta autoa pois. Seksuaalirikollisilta ei oteta tekovälinettä koskaan pois, teki mitä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen täysin ihmeissäni, jos tästäkään ei tule tuomiota 4 murhan yrityksestä. Tarkkaan suunniteltu teko. Mutta sossusuomi on epäkelpojen puolella ja selvinnee nuhtelulla (ehdollinen). Ainakin jos kertoo hyvän nyhkytarinan. Soo soo, "ei saa lyyä puukolla" riittää.oikeusoppineiden mielestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:53
Karkuteille lähtenyt hevonen jäi ojaan jumiin Tyrnävällä – pelastuslaitos hälytettiin nostoavuksi
15:20
Putin saapui Berliiniin Libya-huippukokukseen – Suurvallat yrittävät ratkoa Libyan pitkittynyttä sisällissotaa, joka uhkaa maan öljynvientiä
15:17
Arvio: Dream Theaterille enemmän on aina enemmän – fanit ottivat progressiivisen metallin suurnimen avosylin vastaan Oulussa, mutta yhtyeen maratonmittaisessa keikassa oli paljon parantamisen varaa Tilaajille
15:12
Kuvagalleria: Progressiivisen metallin suurnimi Dream Theater vieraili ensimmäistä kertaa Oulussa
14:57
Mitä ihmettä – Suomessa rekisteröitiin joulukuussa uusia henkilöautoja 33,2 prosenttia edellisvuotta enemmän
14:29
Vegaaniruuan tarjoamisessa päiväkodeissa suuria vaihteluita Suomen sisällä – Helsingissä perheet voivat ilmoittaa syövänsä vain vegaaniruokaa, Oulussa tällaista vaihtoehtoa ei ole
14:03
Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa – Pärmäkoski ei pysynyt Östbergin kyydissä
135
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
55
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
25
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
24
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

138 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image