Kotimaa

Museokortin kesäkampanjan seikkailija saapuu Oulun museoihin – "Jos näet minut livenä, tule juttusille"

Minna Liminka kiertää viikossa 12 museota Suomen länsirannikolla.
Kotimaa 25.6.2019 18:30
Sonja Haapala

Museokortin kesäkampanjassa kymmenen seikkailijaseuruetta lähtee kiertämään Suomen museoita. Jyväskyläläinen Minna Liminka tutkii tällä viikolla länsirannikon museoita ja aloittaa kierroksensa Oulusta. Kohteena ovat Turkansaaren ulkomuseo, Pohjois-Pohjanmaan museo sekä Oulun taidemuseo.

Oulun jälkeen matka jatkuu Raaheen, Pietarsaareen, Vaasaan ja viimeiseksi Poriin. Minna tuottaa reissultaan kuusi videota sekä Instagram-tarinoita, joita voi seurata ensi viikolla Museokortin kanavissa. Seikkailuaan varten Minna on ommellut keltaisen Museokortti-viitan.

– Minut tunnistaa keltaisesta viitasta, eli jos näet minut livenä, tule juttusille, Minna kannustaa.

Kahden teinitytön äidille ja yrittäjälle museoseikkailu on irtiotto kiireisestä arjesta.

– Seikkailen yksin, koska jokainen tarvitsee välillä irtiottoa arjesta täysin itsekseen. Museot ovat minulle sekä pysähtymisen että inspiraation paikkoja ja tulen jakamaan nämä tunteet kanssanne, Minna kuvailee seikkailuaan.

Museokortti on yhteislippu, jolla voi vierailla vuoden ajan rajattomasti 300 museossa ympäri Suomen.

MAINOS

Kommentoi

Toivotaanpa, ettei Oulun kaupungin museotoimi eli Luuppi tuota valtavan suurta pettymystä. Kävin Taidemuseossa parin vuoden tauon jälkeen, ja eipä voi sanoa muuta kuin että näky on kuin lopun edellä. Näyttely vastaa jotain keskisuuressa kaupungissa olevaa yksityiskokoelmaa. Yhdessä kerroksessa muutamassa huoneessa esillä yksi näyttely. Siinä on tämän Pohjois-Skandinavian pääkaupungin ja pohjoisen metropolin, tulevan kulttuuripääkaupungin (?) taidemuseo. Mikähän idea oli muuten poistaa perusnäyttely? Olisi nimittäin tuonut hieman lisävolyymiä tähän aikamoisen ohueen tarjontaan. Pohjois-Pohjanmaan museossa sentään on jotain nähtävää, vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan kukaan vinkannut kuinka upea ja taas kerran näivettymään jätetty Kierikki on. Eikö sinnekin museokortilla pääse? Varmaan vierailukohteet on ennakkoon museojohdon kannssa sovittu eikä mikään kantaoulun ulkopuolella siihen mahdu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

33
MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin synnyinkaupunkiinsa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti
31
Toripolliisi-patsas oli töhritty meikkaamalla sen kasvot – "Nuoret tytöt yrittivät puhdistaa patsasta"
27
IS: Liikennelääketieteen professori pitää uutta pistekohtaista nopeusvalvontaa älyttömänä – "Homma on lähtenyt täysin lapasesta"
17
Suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu aikoo globaaliksi – "Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten"
17
Hirvenpyyntilupia myönnetty Oulun toimialueelle tänä vuonna huomattavasti viimevuotista vähemmän – pyynti alkaa syyskuussa
14
Poliisi valvoi liikennettä Käsivarren Lapissa: ylinopeuksia, useita ajokieltoja ja 11 000 euron ylikuormamaksu
13
Qstock aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyihin festivaaliviikon alusta alkaen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image