Kotimaa

MTV:n kysely: Valtaosa ei kannata kannabiksen lail­lis­ta­mis­ta

Kotimaa 24.1.2014 18:04
STT,

Suomalaiset suhtautuvat kannabiksen laillistamiseen kielteisesti, käy ilmi MTV:n teettämästä kyselystä.

71 prosenttia vastaajista katsoi, ettei kannabista tule laillistaa. Laillistamista kannatti 17 prosenttia vastaajista.

Yli puolet piti nykyistä lainsäädäntöä sopivana. Noin 20 prosenttia piti lainsäädäntöä tiukkana ja saman verran vastaajia koki lain liian väljäksi.

Think If Laboratoriesin tekemään verkkopaneelikyselyyn vastasi tällä viikolla yli 1 700 täysi-ikäistä suomalaista. Virhemarginaali on enintään kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Puolesta puhuja. :) On naurettavaa!!! :'D Kysely tehtiin ja siihen vastasi todennäköisesti vain jotkut kotiäidit, jotka ei tiedä kyseisestä aineesta mitään. Jos joku on ainetta vastaan niin hän kertoo sen mutta minkäänlaista PERUSTELUA EI ole. (Mielestäni sellaisia vastauksia on tyhmä "hyväksiä", pitäähän väitteelle löytyä perustelu?) :) On kyllä niin säälittävää leimata joku joka on kokeillut/käyttää kannabista narkkariksi. Miten se narkkari liittyy mitenkään kannabikseen? Sehän on myös lääke, joten onko kaikki sitä lääkettä tarvitsevat myös narkkareita? <- Vissiin on? Mitkähän mahtavat olla haitat kannabiksessa (kysymys on kaikille jotaka väittävät että siinä ei ole muuta kuin haittaa). Eräästä tekstistä lainaus: " Kannabiksen käytöstä seuraavista rangaistuksista seuraa ihmiselle paljon suurempaa vahinkoa kuin itse käytöstä, Larmela toteaa." <- Tuo pitää paikkansa. Ja kun kerta kyseinen aine (kannabis) on JO suomessa niin eihän sitä täältä enään pois saada, tämä kieltolaki vain LISÄÄ järjestäytynyttä rikollisuutta. Totta on että kannabis ei sovellu alaikäisille mutta eihän sitä niille olla laillistamassa vaan täysi-ikäisille, ja ala-ikäisille välittämisestä voisi tulla kova rangaistus jotta ala-ikäisille EI välitetä ainetta. Mitä hyvää kannabiksen laillistaminen toisi tullessaa: järjestäytynyt rikollisuus vähentyisi, poliisin "turha" työ poistuisi, suomelle tulisi siitä hyvä "rahan tulo lähde"(eikös meillä velka kasva kokoajan? ), kaikilla olisi OMA valta päättää mitä ottaa viihteelle mennessä (ei olisi pakko aina juoda, kun alkoholi ei kumminkaan kaikille sovi, esim itselleni, jos otan alkoholia niin olen heti tappelemassa, kun polttelen niin ilta on leppoisa.) :D Siinä nyt oli muuta. Eikä sen laillistaminen tarkoittaisi kumminkaan sitä että kaikkien pitäisi sitä vetää, itsehän sen saisi valita. :) Hollannissa on tehty tutkimus : "Tutkimuksessa pyrittiin vastaamaan psykiatreja pitkään vaivanneeseen ongelmaan. Psykoottiset ihmiset, joilla on hallusinaatioita, paranoiaa, outoja ääniä sekä vainoamistunnetta, käyttävät usein kannabista.
Mutta lääkärit eivät ole tienneet, käyttävätkö he kannabista oireittensa lievittämiseen vai onko kannabis ongelma.
Kannabis saattaa olla harmiton päihde suurimmalle osalle käyttäjistään ja sillä on lääkkeellisiä vaikutuksia toisille, mutta tämä tutkimus antaa lisää sytykkeitä laillistamiskeskusteluun. Hollantilaisen tutkijaryhmän jäsen sanoo, että vaikka kannabis laukaisisikin psykooseja pienellä vähemmistöllä, on tämä hyvä syy sen laillistamiseen, ei kieltämiseen, jotta hallitus voisi jakaa tietoa siitä kuten alkoholista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettava idea että joku saisi itse päättää omasta kehostaan!

Naurettava idea että neuvostoaikaiset lait kumottaisiin 2010-luvulle!

Ei missään tapauksessa pidä tehdä muuta kuin kuunnella virallisten tahojen virallisia totuuksia!

Lukekaa vain tunteisiin vetoavaa propagandaa joissa suojellaan muka lapsia päihteiltä (lue: alkoholiveroja tarvitaan lisää).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurattaa nuo äärimmäisen kielteiset mielipiteet kannabiksesta! Eikä ne mielipiteet edes tule oikeasta suusta, itse vedätte kaksin käsin viinaa joka on monta kertaa vaarallisempaa. Perehtykää aiheeseen ennen kun avaatte suunne :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi meillä on viinaa jolla vetää pää sekaisin... Mikäs olisi sen mukavampaa, kuin lauantaina riipaista kunnon pöhnä, hakata vaimo, kaahata autolla, yrittää itsemurhaa, tai viedä junkun toisen henki raivopäissään ilman kontrollia... Täytyykö valtion viiniä vahvempaa alkoholia edes myydä?

Onneksi nyky nuoriso rupeaa olemaan kyllästyneitä viinan läträämiseen ja yrittävät terveellisempää vaihtoehtoa ei rangaistavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvä isä sentään! Jo täällä esiintyvien kannabismyönteisten kommenttien naurettavat perustelut vakuuttavat jokaisen tervejärkisen siitä, että kannabista ei pitäisi missään nimessä laillistaa. Jos noita laillistamiselle myönteisiä kommentteja kirjoittelevat itse käyttävät ko. ainetta, se näyttää selvästi taannuttavan ajattelun lapsen tasolle. Yksi esimerkki: "kannabis on täällä jo, laillistetaan sen käyttö." Ihan yhtä hyvin voisi väittää: kouluammuskelut ovat täällä jo, eiköhän laillisteta ne...

No, onneksi näitä typeriä aloitteita kannabiksen laillistamisesta ei kukaan vakavasti otettava poliitikko ota tosissaan. Lähinnä vihreistä ja vasemmistosta löytyy hörhöjä, jotka voisivat olla laillistamisen puolella, mutta ei kai kukaan maamme nuorison tulevaisuudesta oikeasti välittävä halua enää näitä ganjapuolueita äänestää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai pitäiskö tämä uutisoida, että 37% kannatti laillistamista tai dekriminalisaatiota :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannabis on jo täällä. Sitä käytetään oli se laillista tai ei. Eikö olisi järkevintä poistaa laittomuus jolloin vältettäisiin ongelmien aiheutuminen käyttäjille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska ei tiedetä paremmasta ja perähikiän taunot pelkää kaikkea uutta. Fiiliksellä saadaan henkistä pääomaa millä tämäkin paikka pelastuisi. Tässä unohdetaan täysin, että 100 vuotta sitten hamppu ja samalla kannabis oli arkipäivää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nytkin kerrostalon ilmanvaihdossa ja rakenteissa olevien heikkouksien vuoksi tunkee tavallisten syöpäkääryleiden huuruja asuntooni. Se siitä vielä puuttuisi, että jonkun pössyttelijän kannabishöyryt tulisivat siihen lisäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa laadukas MTV:n kysely, ei siis edes tutkimus. Kukahan tätäkin puuhaa on valvonut ja tulokset analysoinut. Siitä ei puhuta mitään. Kannabiksen laillistaminen on vain ajan kysymys, myös he, jotka nyt sen kieltävät, voivat hyötyä siitä tulevaisuudessa esim. sairauksiinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh heh ... Kannattaa luottaa kyllä ihan täysin johonkin verkkopaneelikyselyyn jonka lopputulokset voidaan järkätä etukäteen.

Tämä siis henkilöltä joka ei käytä eikä tule käyttämään moista ainesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on eläkeläiselle yksi niitä harvoja huveja. Ei kivut haittaa, kun vetää sätkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ok, enää 71% vastustaa kannabiskaupan säätelyä. Kannabis on täällä, oletko valmis?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onneksi suurimmalla osalla suomalaisia on järki päässä, toisin kuin Obamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mukaan kaikille vain ikään ja puoluekantaan katsomatta valtion piikkiin säkki per asukas kunnon ainetta kuluu talvi joutuin ja säästää jutta katainen jenki miljardeja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

En laske mut paljon. Tänään tilaasin kun laiskotutti kotiinkuljetuksella 70 euron eestä valmista ruokaa:) Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image