Kotimaa

MTV: Syyttäjän ei vaadi enää rangaistusta Raaseporin turman kuorma-auton kuljettajalle

Syyttäjä ei vaadikaan Raaseporin tasoristeysonnettomuudesta rangaistusta nuorelle miehelle.
Kotimaa 11.9.2019 16:48 | Päivitetty 11.9.2019 17:01
Anna Leinonen

Raaseporin kohtalokkaan tasoristeysturman syyttäjä Annamari Semi sanoo, että kuorma-autoa kuljettanut nuori mies voidaan jättää tuomitsematta rangaistukseen, kertoo MTV.

Kaksi vuotta sitten tapahtunutta onnettomuutta käsitellään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Puolustusvoimien kuorma-auton ja junan törmäyksessä kuoli kolme varusmiestä.

Kuorma-auton kuljettajaa syytetään miestä syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta. Hän kiistää syytteet.

Syyttäjä vaati maanantaina kuljettajalle tuntuvaa sakkoa tai ehdollista vankeutta. Keskiviikkona kuullussa loppulausunnossa syyttäjä muutti vaatimustaan. Semin mukaan nuori mies voidaan jättää rangaistukseen tuomitsematta, jos oikeus katsoo miehen syyllisiksi tekoihin.

Semi perustelee päätöstä sillä, että nuori mies loukkaantui itsekin kolarissa ja joutui sairaalaan. Lisäksi hän on joutunut julkisen arvostelun kohteeksi.

– Katson, että näin nuoren miehen kohdalla ja tässä tapauksessa se on kohtuullista. Muutin rangaistusvaatimustani miehen iän, onnettomuuden aikaisten olosuhteiden ja julkisuusmyllyn takia, Semi sanoo MTV:lle.

Onnettomuudesta tehtiin aikanaan syyttämättäjättämispäätös. Kansalaisen kantelun jälkeen apulaisvaltakunnansyyttäjä nosti syytteet nuorta miestä vastaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oikeastaan syytteeseen pitäisi asettaa VR:n ja tiehallinnon johtoportaat, heillehän maksetaan vastuusta jättipalkkaa ja heidän vastuulla moiset surmanloukut viimekädessä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tästä opimme. Ihan sama, mihin syytteeseen joudut, tee asiasta julkinen ja sosiaalinen media ryöpyttää suuntaan jos toiseenkin. Silläkö välttää sit vankilan? Oikeusvaltiosta puhuttaessa täys vitsi tää Suomi. Sympatiat ja empatiat pitäs jättää oikeussalin ulkopuolelle, mikä ei maailmanhalaajaoikeuslaitokselta onnistu. Lähes kaikki tuomiot annetaan rangaistusasteikon alapäästä, valtiolta varastamista lukuunottamatta. Siinä käytetään rangaistusasteikon yläpäätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuski on syytön turmaan. Tasoristeys oli sen mallinen, että kyseisestä kulkuneuvosta ei ollut mitään mahdollisuuksia havaita junaa. Päälle päätteeksi lumimyräkkä peitti näkyvyyden ja raskaan ajoneuvon moottorimeteli oli sellainen, että edes kuulohavaintoja ei päässyt syntymään. En tosiaan enää ymmärrä, miksi asiaa vielä jauhetaan. Asia on jo selvitetty. Luulisi resursseja tarvittavan oikeiden rikosten selvittämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä esimerkki, ettei Suomi ei ole demokratia vaan viranomaisvaltio, missä virkamiehet pitävät lakia pilkkanaan. Aiheuttaa kolmen kuoleman ja ei syytetä edes törkeästä liikennerikkomuksesta, ja nyt vielä luovutaan rangaistuksen vaatimisesta kokonaan. Sympatia kuuluu uhreille, eikä rikosten tekijöille, koskee myös liikennerikoksia.
Kaiken huipuksi armeijan vastuu, kyseisen risteyksen käytön osalta ohitetaan kokonaan. Kyllä käräjillä pitäisi olla vähintään harjoituksen johtaja, joka ei ole vaaralliseen risteykseen laittanut liikenteen ohjausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikait nyt harjoituksen johtajakaan osaa kaikkea ennakoida. Jälkiviisaus on vaan niin helppo laji.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asiassa kyllä pitäisi kaikki ennakoida: valmistaudu, niin et ylläty.
Toki tämän tapauksen jälkeen yleisillä teillä liikkuminen ja reittien valinta on tullut osaksi harjoituksen suunnittelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tuo ennakoitu, mutta ei harjoituksen päällikkö voi jokaista sotilasta erikseen olla vahtimassa.
Nyt liikuttiin yleisellä tiellä eli mikä on ongelmasi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei jotenkin täytä tämä onnettomuus mielestäni semmoista kriteeriä missä kuski olisi ollut huolimaton ja välinpitämätön. Lapsi on ollut isojen miesten komennettavana ja yrittänyt tehdä mahdottimissa olosuhteissa parhaansa. Mahtavaa että sinulla kuitenkin on varaa tuohon tuomitsevaan asenteeseesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuu varusmiesten turvallisuudesta asepalveluksen aikana on armeijalla! Vaihtoehtoinen kuljetusreitti oli olemassa ja tuo ko. risteys tiedettiin vaaralliseksi, mutta siitä ei välitetty.
Onnettomuus ja inhimillinen erehdys kuskille, joten oikein, ettei enää lisää rangaista. Oikeutta on nyt käyty riittävästi ja osasyyllinen on puolustusvoimat, joka ei riittävästi ennakoinut onnettomuusriskiä.
Myös tuomarit ovat saaneet nyt palkkionsa, joten kaikki lienee tyytyväisiä.
Valitettavasti kolme kuoli, mutta ei he palaa keskuuteemme, vaikka kuinka oikeutta kävisi.
Kuski joutuu kantamaan koko elämänsä tuota muistikuvaa. Eiköhän siinä nuorelle miehelle ole rangaistusta ihan tarpeeksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Hoitajat tekee hyvin tärkeää ja vastuullista työtä kaikki kunnia heille pulinat pois korotukset heille suotakoon. Lue lisää...
KJ J

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image