Kotimaa

MTV: Keskusta ilmoitti epä­luot­ta­muk­ses­ta jo sunnuntaina – Eduskunta keskustelee vä­li­ky­sy­myk­ses­tä, Rinne vaatii keskustalta selkeitä vastauksia

Pääministeri Antti Rinne (sd.) vaatii keskustalta selvempää kantaa pääministerin asemaan. Taustalla keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni. Arkistokuva. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 3.12.2019 6:25
STT

Hallitus vastaa tänään opposition välikysymykseen Posti-sotkusta ja omistajaohjauksesta.

Kokoomus, Liike Nyt ja kristillisdemokraatit jättivät viime viikolla hallitukselle välikysymyksen omistajaohjauksesta, työmarkkinatilanteesta ja eduskunnalle annetusta informaatiosta. Tänään hallituksen on määrä vastata välikysymykseen, ja eduskunta käy aiheesta keskustelun. Hallituksen luottamuksesta on tarkoitus äänestää huomenna.

Posti-sotku on ajanut hallituksen sekavaan tilaan. Keskusta ilmoitti eilen, että sillä on epäluottamusta pääministeriä kohtaan, eivätkä Antti Rinteen (sd.) viikonvaihteessa antamat selvitykset eivät ole riittäviä.

Keskustan puoluehallitus toivoi, että SDP tekee tarvittavat johtopäätökset hallituksen toimintakyvyn palauttamiseksi. Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei suoraan vastannut kysymykseen, vaatiiko keskusta Rinteen eroa.

Rinne puolestaan moitti keskustaa epäselvästä viestinnästä. Hän vaati keskustalta selkeää vastausta siitä, onko keskustalla valmiuksia jatkaa hallitusyhteistyötä hänen kanssaan vai ei.

Rinne sanoi haluavansa kuulla keskustalta myös perustelut.

– Jos minun viestintääni on sanottu epäselväksi, epäselvää on myös keskustan viestintä, Rinne sanoi toimittajille Helsingin Hakaniemessä SDP:n puoluetoimiston edustalla puoluehallituksen kokouksen jälkeen. Hän sai kokouksessa puoluehallituksen tuen.

– Oman oikeusturvani takia haluan saada vastauksen kyllä tai ei, ja mitkä ovat ne perustelut eli minulla on oikeus saada selkeät perusteet. Tästä asiasta tullaan keskustelemaan, ja minä teen tarvittavat johtopäätökset.

Rinne sanoi vielä yöllä Helsingin Sanomille haluavansa keskustan perustelut kirjallisena.

Muilta hallituspuolueilta Rinne on saanut tukea.

Lähde MTV:lle: Kyse on politiikan pöytätavoista

Keskusta kertoi epäluottamuksestaan pääministeri Rinnettä kohtaan jo sunnuntaina hallituspuolueiden ja eduskuntaryhmien kriisikokouksen jälkeen, uutisoi MTV.

Lisäksi Rinne sai MTV:n mukaan saman tiedon eilen iltapäivällä yhdeltä pidetyssä palaverissa eli ennen keskustan eduskuntaryhmän kokousta.

MTV kertoo, että keskustassa on ihmetelty pääministerin lausuntoja SDP:n puoluehallituksen eilisiltaisen kokouksen jälkeen.

Keskustalähde perustelee MTV:lle puolueen puheenjohtaja Kulmunin epämääräisiksi luonnehdittuja lausuntoja sillä, että myös kriisin jälkeen puolueiden täytyy pystyä yhteistyöhön.

– Kyse on politiikan pöytätavoista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (72)

Nyt tuntuisi loogiselta, että Rinne julistaisi SDP:n lakkoon ja SAK ryhtyisi välittömästi polittiseen myötätuntolakkoon. Tällaista on, kun maata viedään ay-kenraalien talutusnuorassa. Demokraattisest kansan valitsema.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta puoluetta näyttää nyt johtavan joku muu kuin puheenjohtaja, taustajohtaja lienee mukana asiassa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkyyköhän Raksilan katsojamäärissä tämä sotku? Nut ei saisi pakkaa sekoittaa kun ollaan liigan piikkipaikalla eikä siltikään 7000 katsojaa vielä tälle kaudelle saatu täyteen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Raksilassa ihmisiä käy tämänkin jälkeen. Se meneekö 7000 katsojan raja joskus yli jää nähtäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kynnys kaataa hallitus laskee koko ajan oli hallituspohja mikä tahansa. Maalittaminen tehdään helpoksi "luottamuspulan" takia, jonka voi saada aikaan sopivalla ajoituksella "tänään pitää tietää, mitä huomenna päätetään".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus nurin eikä mitään Marinia tilalle ja uudet vaalit .Näin voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä ja toivottavasti kaikki epäluotettavat ja juonittelevat putoavat Eduskunnasta.
Suomen on aika saada luotettava ja kansamme etuja vaaliva hallitus.
Suomi maana on arvokkainta mitä meillä on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustalle sataa ääniä jos uskaltaa hallituksen kaataa, juuri tätä liikettä ja suoraselkäisyyttä keskustalta haettiinkin vaalien alla, eli sen punavihreän kaataminen minkä persujen äänestäjät toimillaan antoivat syntyä äänestämällä vihreiden laariin persujen kautta ja oppositioon räkyttämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo johtajaksi niin kepu pelastuu ja kannatus nousee kohisten 👍😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten olis ennemmin, että eduskunta ei nauti kansalaisten luottamusta. Suosituin puolue painetaan väkisin oppositioon. Uudet vaalit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusia vaaleja ei tule missään tapauksessa, eikä sille kukaan voi mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaat, että Suomen hallitukset tehdään gallupien mukaan? Kukaa milloinkin sattuu olemaan suosituin, niin nousee hallitukseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai jo ymmärrät että persut eivät ole hallituksessa alle 50% kannatuksella ja jokainen persuille heitetty ääni on suoraan vasemmiston ääni ja pois näin järkipuolueilta. Onneksi on keskusta lyömässä jarrua hallituksessa persujen vasemmistolle lahjoittaman ylivoiman eteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä asiat ovat Suomessa todella hyvin, jos tällaisesta asiasta on saatu aikaan hallituskriisi.
Uskomatonta sipilöintiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanoppa muuta. Pienituloiset työntekijät pelastettiin ja hintana kaksi ministeriä joutuu lähtemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienituloiset olisi pelastettu jo kesäkuussa, jos Rinne & Paatero olisivat silloin viheltäneet pelin poikki. Jostain syystä heille palkkojen alennus oli OK lokakuuhun saakka, kunnes lakko alkoi. Vasta siitten SDP ärähti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarit eivät tukeneet palkkojen alennusta. Kuten Postin hallitus ilmoitti julkitulossaan. Omistaja ei ollut antanut tukea, eikä myöskään vastustanut. Posti toimi siis omatoimisesti arvaamalla omistajan mielipiteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikajanallinen juttu olisi ihan jännä nähdä, mitä tapahtui ja mitäö tietoa kenelläkin oli missäkin vaiheessa. Mä käsitin, että jo kesällä Rinne olisi hyväksynyt palkanalennukset, jos kertakorvaus olisi saatu aikaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se sitkeä pirulainen, ihan kuin yrittäisi lutikkaa nitistää. Mutta, kyllä se paskakin lähti Junttilan tuvan seinästä, niin lähtee se Rinnekin viimeistään keskiviikon luottamusäänestyksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylmän viileästi Kokoomus mukaan hallitukseen. Keskusta pois. Nyt on Demareilla pelin paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (72)

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image