Kotimaa

MTK: Se­naa­tin­to­ril­le vyöryy huomenna 300 traktoria – katso kuvia trak­to­ri­mars­seis­ta menneinä vuosina

Lokakuussa vuonna 1991 maataloustuottajien traktorimarssi nähtiin Oulun läänin eteläosassa nelostiellä ja kantatie 85:lla. EY eli Euroopan unionia edeltänyt Euroopan maiden yhteenliittymä ja maataloustuen vähentäminen huolestuttivat. KUVA: Kalevan arkisto
Kotimaa 10.3.2016 10:05 | Päivitetty 10.3.2016 14:27
STT, Kaleva

Viljelijöiden mielenosoitukseen Helsinkiin on huomenna tulossa 2 000 viljelijää ympäri Suomen. Viljelijät järjestävät traktorimarssin ja mielenosoituksen maatilojen talousahdingon takia, tiedottaa Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

Traktorimarssille Senaatintorille odotetaan vyöryvän aamupäivän aikana noin 300 traktoria. Hallituksen jäsenistä ainakin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) sekä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) odotetaan saapuvan paikan päälle.

Myös Pohjois-Suomessa järjestetään traktorimarsseja huomenna. Kalevan vanhat kuvat kertovat, kuinka maataloustuottajat ovat jyräyttäneet traktorit marssille aikaisempinakin vuosina.

MTK:n mukaan viljelijöiden tulot ovat pudonneet rajusti parin vuoden aikana Venäjän vastapakotteiden, vaikean markkinatilanteen ja tukimaksuviivästysten vuoksi. Lisäksi viljelijöiden henkistä jaksamista haittaavat kiristynyt tukibyrokratia ja tukien takaisinperintä.

MTK tiedottaa, että tuoreimpien Eurostatin tilastotietojen mukaan maataloustulo on laskenut Suomessa vuonna 2014 eniten koko EU:ssa ja lasku jatkui viime vuonna.

- Viljelijöiden tulot ovat nyt alemmat kuin koskaan ja maataloudessamme tilanne on katastrofaalinen, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Mielenosoituksessa viljelijät vaativat hallitukselta ja EU:lta välittömiä toimia tilanteen korjaamiseksi ja suomalaisen ruuantuotannon turvaamiseksi. Vaatimuksiin lukeutuvat EU- ja kansallinen kriisituki ja tukimaksatusten nopeuttaminen. Sen lisäksi mielenosoittajat vaativat toimia, jotka alentavat maatalouden kustannustasoa, vakauttavat elintarvikemarkkinoita ja vähentävät byrokratiaa.

- Nyt tarvitaan päätöksiä, jotta maatilojen konkurssiaallolta vältytään ja kotimaista ruokaa saadaan lautaselle jatkossakin, toteaa SLC:n toiminnanjohtaja Johan Åberg.

KUVA: STT / Lehtikuva
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Ei ole vielä maamiehen vyö tiukalla kun työaikaa ja löpöä riittää turhuuksiin . Rettelöinti ei ole koskaan kolahtanut muualle kuin omaan nilkkaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On yksi ammattikunta joka ei ole koskaanvollut ja ole tyytyväinen ja se on maatalous.Ei niin hyvää kesää etteikö jossakin mediassa joku ukko seiso pellon laidalla valittamassa että ei mene hyvin.Kun yritys ei kannata niin se pitää lopettaa ja mennä muihin töihin,eihän se ole veronmaksajien asia tukea kannattamatonta liiketoimintaa.Tämän hetkinen tilanna johtuu siitä kun ei olla sopeuduttu siihen että eu-tukiaiset tulee pienenemään ja nyt ihmetellään kun ei voikaan ostaa sitä kuudetta traktoria kun kukaan ei sitä maksa.Nyt on aika nostaa se persaus sohvalta , alkaa töihin ja tienaamaan elantonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopettakaa jo hyvät ihmiset maataloustuottajain morkkaaminen ja halveksunta! Ei viljelijät ole itse luoneet nykyistä tukijärjestelmää eikä he voi muuta kuin pitkin hampain tyytyä alasajettuihin tuottajahintoihin. Toivottavasti tilanne korjaantuu ja sen on tapahduttava pian, muuten maaltapako tulee tapahtumaan ennennäkemättömällä ryminällä. Sittenhän tietenkin palkan nauttijat on tyytyväisiä kun viljelijät kilpailee heidän työpaikoistaan . MUTTA ENTÄ SITTEN !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylituotanto pitää hinnat matalina ja investointituet yllyttävät ylituotantoon. Ylisuuret tilakoot uuvuttavat sisukkaimmatkin maajussit ajan oloon vaikka konekanta olisi kuinka uutta ja järeää. Kiitosta vaan ruuantuottajille ahkeruudesta ja alhaisista ruuan hinnoista. Koittakaa kestää meidän muiden tähden ja mieluiten suurentakaa tuotantoanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se kun eu,hun mentiin luvattiin tuhat hyvää,tässä tulos kurjuutta kurjuuden päälle. Hengessä ollaan mukana ja ehkä ajelen paikalliseen mielenilmaukseen. Joka alalla sama tulos,komissaarit määrää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiukan erikoinen on tämä MTK:n Kotimaisen ruuan markkinointi strategia. Ensin se 1 Martta haukkuu ruuan syövät duunarit ja nyt sitten toinen martta-lauma tukkii samojen syöjien liikenteen yli suurilla EU-tukitraktoreillaan. Loppu kiinnostus koko ruoka-politiikkaan ja kahvi-kermankin kun saa kaupasta. Toisaalta, onhan ne muutkin isot miehet hyppineet tuota kilpailukyky 3-loikkaa jo 4 hallituskautta, että ihmekkös tuo. Ja kaikki vain sen vuoksi, että Keskustapuolueelle olisi kannatusta eli kannattajia pääkaupunkiseudulla, virastojen miehittäjiä siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö näitä mielenosoittajia saada kuriin ja järjestykseen mitä? Nyt kolmen ässän herrat herätys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa! SAK:laisetkin syövät leipää ja juovat maitoakin (tai hienosti maitotaloustuotteita).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin tulisin mutta ei oo renkaat vallussa siinä kunnossa että uskaltais isoon kaupunkiin asti ajaa . Mutta hengessä oon mukana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Outoa marinaa! Kun Oulun edustalla olevalta saarelta (lauttayhteys mantereelle, saaren nimeä en muista) lähtee maanviljelijä ostamaan kirveen Limingasta, niin valtio maksaa viljelijälle kilometrikorvaukset, päivä- ja ruokarahat, koska kirves on ostettu maatalous käyttöön. Jos ko "yrittäjä" ostaa kirveen Oulusta, niin silloin hänen täytyy tyytyä ainoastaan kilometrikorvaukseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On uskomatonta, kuinka kehdataan nöyryyttää näin niitä todellisia arjen sankareita, jotka vielä tänä päivänä jaksavat monenlaisessa paineessa jatkaa sitä työtä, jossa suurimman osan meistä juuret ovat olleet vielä edellisen tai ainakin sitä edellisen sukupolven aikana. Kyllä ainakin minä haluan jatkossakin syödä kotimaassa tuotettua ruokaa. Kaikki on tehtävä jo geopoliittisista syistäkin, että ruuantuotanto Suomessa turvataan. Viljelijän palkka ei tule helpolla, joka niin kuvittelee, ei tunne asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt näkyy tämä kurjistaminen jo maataloustuottajillekin, he sentään osaavat pitää ääntä oikeuksistaan.
Monet muut ryhmät suomessa on ajettu ahtaalle ja he kaikessa hiljaisuudessa joutuvat kärsimään, ei kukaan
heitä tule puolustamaan.
Keskustavetoinen hallitus on ajanut suomen tähän kriisiin, josta ei näytä olevan ulospääsyä, pelkkää vatulointia.
Optioherroja ja johtajia suositaan, heidän ei tarvitse maksaa veroja juuri ollenkaan suhteessa tuloihin, kuten
kaikkien muiden.
Mitä mahtaa mielessään ajatella tämä traktorimarssilainen, kun on omat saattaneet tähän kurjuuteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt äkkiä pois kaikki kaupanesteet Suomen ja Venäjän väliltä. Elintarviketeollisuus ja -tuotanto näivettyvät hengiltä tätä vauhtia koko Suomesta. Mitä ihminen tarvitsee joka päivä? Ruokaa syödäkseen.. ja se on faktatietoa, että ruoka on loppumassa hyvinkin lyhyellä aikajaksolla maapallolta. Miten sitten suu pannaan ja mitä ylipäätään pannaan suuhun kun kotimainen ruokatuotanto on ajettu alas?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa Eu. paras maidon tuottajahinta, parhaat tuet. Myös kustannukset mm. öljy halventunut vuodessa 1,25 eurosta
0,56 senttiin,miksi ei mainita missään .Myös energiaverot palautetaan viljelijöille ,kriisitukia on jo myönnetty vuoden alussa.
Eli mikä on homman nimi ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image