Kotimaa

Moot­to­ri­kelk­kai­li­ja raivostui häntä kuvanneelle hiihtäjälle – ajoi tahallaan päälle

Kotimaa 4.2.2017 12:30 | Päivitetty 4.2.2017 15:54
Kaleva

Tornion Kokkokankaan hiihtoladulla sattui erikoinen välikohtaus, kun moottorikelkkaa kuljettanut nuori mies hermostui häntä kuvanneelle keski-ikäiselle hiihtäjämiehelle ja ajoi tahallaan tämä jalan päälle.

Tapahtumat saivat alkunsa perjantaina iltapäivällä, kun hiihtäjämies oli suivaantunut moottorikelkoilla pilatuista laduista ja oli kännykkäkamerallaan kuvannut ladulle aiheutunutta hävitystä. Kuvattavaksi oli osunut myös maastossa ollut moottorikelkka.

Kuvaamisen jälkeen moottorikelkan kuljettaja oli ajanut hitaasti hiihtäjää kohti ja lopulta päälle siten, että suksi ja hiihtäjän jalka olivat jääneet telamaton alle puristuksiin ja väännöksiin.

Hiihtäjä kävi tutkituttamassa vammojaan Tornion terveyskeskuksessa. Hän ei kuitenkaan saanut vakavia vammoja.

Kelkkaa kuljetti punavalkokypäräinen nuori mies ja hänen kyydissään oli ollut tummiin pukeutunut tummakypäräinen nuori nainen.

Poliisi pyytää moottorikelkkailijaa ja tämän kyytiläistä ilmoittautumaan ja kelkkailijan tunnistavia ottamaan yhteyttä osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi.

Meri-lapin tutkinta pyytää kuvassa olevaa moottorikelkkailijaa ja kyytiläistään ilmoittautumaan ja kelkkailijan tunnistavia ottamaan yhteyttä osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (205)

Sopu sijaa antaa. Kyllä minä ainakin mahdun ladulle kelkkailijoiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksiköhän kelkan oli ajettava ladulla, kuten tuossa uutisessa. Eikö kelkat enää pääse hangessa etenemään. Selvää ilkivaltaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten sattuu kun tapahtuu, jos himottaa järjestyksenvalvonta niin eikun poliisinkouluun hakemusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokatapauksessa ladulla on ajettu ja vieläpä ihmmisen päälle, huom hiihtäjäkin on ihminen jos et ole sitä tiennyt.
Turha täällä on tuota kelkkailijaa puollustaa. Suurin osa kelkkailijoista noudattaa sääntöja sääntöjä.
Tällaiset piittaamattomat pilaa hyvän harrastuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni hiihtoladut ovat niin leveitä että sulassa sovussa sinne mahtuvat moottorikelkkailijatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi ei käynyt pahemmin. Olisi ollut mahdollista, että hiihtäjän jalka olisi jouduttu amputoimaan tai olisi jopa lähtenyt henki. Jos/kun oli tahallista toimintaa, niin kelkkailijalta ajo-oikeus pois kaikenlaisiin motorisoituihin vehkeisiin vähintään viideksi vuodeksi ja vihanhallintakurssia yhtä kauan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasapuolisuuden nimissä hiihtäjän kuva näkyviin, osaa seuraavalla kerralla tähdätä (ohittaa) tarkemmin tuollaisen hiihtäjän osuessa kohdalle. Keskittyisi hiihtämään eikä valokuvaamisen joka tässäkin tapauksessa on viranomaisen kuin siviilin tehtävä. Ei sitä tosin kyllä ylipäänsä saa ajaa mutta ei kannata turhaa provosoida ketään kun koskaan ei tiedä mimmoinen otus siellä ratin takana tai kypärän alla on, sama pätee tien päällä, etenkin moottoritiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä kerrostalikyttääjiä ja paikallispoliiseja riittää, tosin silti ei tarvitse päälle ajaa, voi nousta kelkasta ja käydä kysymässä huitojalta virkamerkkiä kun on liikennettä valvomassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on taas uutisoitu niin tarkoitushakuisesti hiihtäjän lausuntojen perusteella. Kuunnellaan ensin toistakin osapuolta ja tutkitaan mitä on todella tapahtunut. Kyllä niitä kylähulluja meidän hiihtäjienkin joukossa on aivan riittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyttömät kelkkailijat voisi olla avuksi poliisille saadakseen tällaisen kelkkailijan kiinni rangaistusta varten. Näin saatte ilkivaltaa tekevät kelkkailijat kiinni. Vai onko sitten NIIN arka-asia ette auta poliisia ratkaisemaan tällaista ilkivallan tekijää kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saarelassakin ajetaan pitkin pyöräteitä ja ihmisten tontteja moottorikelekalla. Poliisit jäljittämään mihin pihaan telan jälki johtaa. Tahallinen päälleajo on tapon yritys, joten varmasti tulee tuomio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moottorikelkat verolle! Sukset verolle! Ponit verolle! Moottoripyörät verolle! Veneet verolle!
Ja Kanki-Kaikkonen leipäjonoon!
Mikä ei kuulu joukkoon...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen hiihdin Levin alueella ja ulkomaan elävät olivat kelkkailemassa-vain heidän suomalainen etukuskinsa hidasti kättä huitoen stop-merkin kohdalla (laturisteys)-olisi voinut tullaa rumaa jälkeä jos olisi joku laskenut suksilla alas risteykseen luottaen väistövelvollisuuteen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meren ja järven jäällä on lupa ajella, mutta heti rannassa pitää olla maanomistajan lupa kelkkailuun. Omalla maalla saa ajella miten haluaa, mutta kortti, kypärä ja rekisteröinti on oltava kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (205)

Uutisvirta

41
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
40
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
23
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
23
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
21
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
13
Donald Trump ja Kim Jong Un tapaavat helmikuussa – ydinaseriisuntaa koskevaa huipputapaamista pohjustettiin Valkoisessa talossa
12
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image