Kotimaa

Monella suomalaisella on huono uimataito

Kotimaa 16.5.2016 19:49 | Päivitetty 16.5.2016 21:11
STT

Suomessa hukkuu vuosittain 150-200 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna selvästi muita Pohjoismaita enemmän, kertoo Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto (SUH).

Yksi syy hukkumiskuolemien taustalla on liiton mukaan heikko uimataito tai oman uimataidon yliarvioiminen. Suomalaisista noin kolmasosa ei osaa uida kunnolla. Parhaillaan vietettävällä uimataitoviikolla SUH kannustaa jokaista testaamaan uimataitonsa ja kehittämään sitä.

- Pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaan ihminen on uimataitoinen vasta, kun hän osaa uida veteen pudottuaan yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, kertoo SUH:n koulutussuunnittelija Tero Savolainen.

Ennakkotilaston mukaan tänä vuonna on huhtikuun loppuun mennessä hukkunut 26 ihmistä, suurin osa jäihin.

MAINOS

Kommentoi

Mistä saisi oikeasti LAADUKASTA uimaopetusta? Vaikka osaisi uida itse, ei tarkoita että osaisi opettaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne joilla harhaluulo omasta uimataidosta,taidosta jonka lapsena
saaneet,he olettavat pystyvänsä uimaan samalla tasolla kuin ennen vanhaan.Uimataidottomat eivät yleensä mene lähellekkään vettä.Summasummaarum,uimaopetus osasyynä
hukkumiskuolemiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulin kerran ohimennen erään naisen ryhmäopastuksen Tuiran uimarannalla talviuinnista: Talviuimareita käy joessa koko talven mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä että heillä olisi uimataitoa. Hah hah haa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsena en käynyt koskaan uimassa tai vanhemmat eivät käyttäneet ja muutoinkin peloteltiin joessa elävästä näkistä, ei saanut mennä lähellekään rantaa. Tavallaan olisi halu oppia uimaan mutta joku pelko veden vaarallisuudesta on jäänyt kalvamaan. Nuorempana hävetti kun ei osannut uida, kun liikuntatunnilla muut meni uimaan niin itse keksin jonkun syyn miksi en voi osallistua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uimahalleja pitää rakentaa enemmän vähintään joka kuntaan joissa on yli 7000-10000 tuhatta asukasta. uimahalli palvelee kaiken ikäisiä kansalaisia.ja koulujen pitää käyttää oppilaita talven aikana vähintään 5-10 kertaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mietipä aikuisten oikeasti, miksi Suomen tuloerot olisivat kasvaneet tai pienentyneet. Hallitus on muuttanut sosiaalitur... Lue lisää...
Naton otan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image